Last news in Fakti

21 Май, 2021 18:32 3 402 7

Huawei започва да произвежда чипове за автомобилната индустрия

  • huawei-
  • samsung-
  • чипове

Компанията ще помага за справянето с кризата с полупроводници

Huawei започва да произвежда чипове за автомобилната индустрия - 1

Кризата с липса на чипове е нещо за което вече сме ви разказвали доста пъти и по всичко изглежда, че тя започва да се задълбочава все повече, като най-засегнати от нея се оказват автомобилните производители, които временно спират производство на някои модели или ги продават без част от екстрите им.

След като от Huawei се включиха в автомобилната индустрия и представиха първата си кола, сега от китайската компания разширяват намесата си при автомобилите и обявиха, че ще започнат да произвеждат чипове за превозните средства.

Новината не е изненадваща, след като преди няколко дни подобна новина дойде от Samsung, а преди това и от Intel също се включиха с подобни вести. От Huawei споделят, че ще си партнират с Chongqing Changan Automobile, като по този начин сериозно ще подпомогнат за справянето с настъпилата криза.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бать Боко тиквата

    7 2 Отговор
    А цели проводници кога ще произвеждат ?
  • 2 Да не ги

    11 1 Отговор
    Обвинят пак, че шпионират колите този път?

    Коментиран от #3

  • 3 Нямам срам пред вас

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да не ги":

    Това го могат само хамериканците с оня чичко от Миркософта и някви гнила ябълка
  • 4 mi6osp

    9 3 Отговор
    Като използва монопола си при добива на редкоземни метали, Китай монополизира производството на най-масовите интегрални схеми и електронни елементи. Резултатите от това могат да бъдат илюстрирани с това, че Тесла обяви закъснение на изпълнението на поръчките за коли в САЩ засега с 4 месеца, а Ейпъл ще пусне новите си модели смартфони с поне 3 месеца по-късно от обявената дата, има огромен срив в производството на камиони и пр. За производителите в Китай проблеми със снабдяването няма.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Даскала

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "mi6osp":

    Научи си по добре урока.
  • 6 kkk

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "mi6osp":

    Мдааа, "случайно" всички имат проблем с чиповете, но не е и китайците- що ли тъй? Възможни отговори:

    - реалната липса на редкоземни метали
    - търговската война
    - ситуацията с Хуауей
    - опита да прецакат Xiaomi
    - ситуацията около Тайван
    - големите усти на политиците (и не само) относно уйгурите
    - и т.н., и т.н.

    Редкоземни метали има, добиват се, складират се, но се продават само на "наши хора", а за другите по схемата "максимум 70% от нуждите"- тоест това не е реален проблем, а издевателства от страна на китайците.
    Всичко друго обаче Е ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ, а такива проблеми се решават само с бой- и то много здрав бой. Или с реални бойни действия които никой не иска (но сме на 1/16 крачка от замерване с ядрени ракети), или с бой по джоба и вече ефекта е видим...
  • 7 Очакваме

    1 0 Отговор
    препоръки от дамата с кремчетата, кои модели автомобили да не се купуват за държавни нужди