Last news in Fakti

3 Юли, 2021 11:30 3 286 7

BMW: Доставките на чипове ще останат критично ниски поне до края на 2021 година

  • bmw-
  • чипове-
  • криза-
  • полупроводници

Германската компания предупреди своите клиенти за кризата с полупроводниците

BMW: Доставките на чипове ще останат критично ниски поне до края на 2021 година - 1
Снимка: BMW

Макар в последно време новините около кризата с чиповете да намаляха, то тя изобщо не е приключила. Именно за това алармират и от BMW, като предупреждават, че тя ще продължи и през втората част на тази година.

Редица производители са принудени да затварят различни заводи по всички части на света за неопределено време, а някои модели се произвеждат с ограничени функции или без различни екстри, поради недостига на полупроводниците.

Недостига на чипове в комбинация с напредващите технологии също предизвиква големи забавяния, тъй като новите автомобили се правят с все повече електроника, която разчита именно на полупроводниците. Не е тайна, че различни компании преструктурираха част от производството си и заводите си, за да помогнат с производството на малките компютърни елементи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батката

    3 2 Отговор
    Мойта Е60-тка има чип ама фърля много сажди и ще трябва да ''почерпя'' за да ми лепнат хубав еко-стикер.
  • 2 кварталния

    3 1 Отговор
    Важно е турбината да е Гарет и да има надув. Ако не вярвате, питайте Бат Мишо.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Философи

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "кварталния":

    като Бат Мишо прилагат знанията и уменията си предимно в беседката пред блока а когато притежават електронни устройства и по форумите.
  • 5 Неразбрал

    6 1 Отговор
    "Не е тайна, че различни компании преструктурираха част от производството си и заводите си, за да помогнат с производството на малките компютърни елементи."

    Не само че е тайна, но сигурно е най-строго пазената тайна, как една линия за сглобяване на електромобили може да бъде преоборудвана за производство на чипове? То ако ставаше толкова лесно нямаше да има недостиг, а компаниите които се занимават с това просто щяха да си увеличат производството. Някой пак е превеждал на три ракии.
  • 6 Гошо

    4 2 Отговор
    Така е, като наблъскаха ваксините с чипове!
  • 7 Дефицитен

    0 0 Отговор
    Има пари някакви, но рафтовете празни - напомня ли ви на отминали времена това?