21 Февруари, 2013 14:48 2 837 0

Хакери "продадоха" Jeep на General Motors

  • jeep-
  • chrysler-
  • cadillac-
  • general motors

Профилът на култовите всъдеходи Jeep в Twitter е бил подложен на хакерска атака на 19 февруари. Неизвестните злосторници подменили логото на марката с логотипа на Cadillac, която принадлежи на General Motors, а фоновото изображение - със снимка на чернокожи пътници в кола, брандирана със символите на McDonalds.



В акаунта на Jeep са пуснати няколко съобщения, едно от които гласяло, че Jeep е продаден на Cadillac. Представители на General Motors веднага са реагирали с опровержение, с което отричат всякаква връзка с атаката.

От агенцията, която управлява профила на Jeep в Twitter, са изискали от социалната мрежа да се намеси, в резултат на което хакерските съобщения са били изтрити.

Акаунтът на Jeep в Twitter има над 106 000 абоната. Това го прави най-популярния профил на марка в състава на Chrysler Group. След възстановяването на настройките е пуснато съобщение "Хакерството не влиза в методите на Jeep. Върнахме се зад волана".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА