Last news in Fakti

9 Август, 2021 19:53 4 887 5

Видео игра Super Mario Bros от 1985 година се продаде за 1.7 милиона евро

  • видео игра-
  • super mario-
  • nintendo

Неизвестен купувач е платил рекордна сума за артикула

Видео игра Super Mario Bros от 1985 година се продаде за 1.7 милиона евро - 1
Снимка: Rally

Неизвестен купувач е платил рекордната сума от 1.7 милиона евро за неразпечатано копие от видео играта Super Mario Bros от 1985 година. Новината бе съобщена в акаунта на магазин за колекционерски вещи Rally, където се споменава, че само преди месец подобна игра Super Mario 64 бе продадена за 1.33 милиона евро.

Според информация от New York Times играта е закупена през април месец миналата година за сумата от близо 120 хиляди евро. Интересното в случая е начинът по който се осъществяват сделките в специализирания сайт за колекционерски предмети.

Всеки желаещ може да инвестира определена сума в предварително закупени от Rally вещи, а след това самите инвеститори решават дали да задържат предмета или да го продадат когато има отправена оферта. В конкретния случай с играта, студент се хвали с печалба от близо 900 евро след инвестиция от 85 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зомби

    9 0 Отговор
    Аз търся да купя 2 или 3 стари такива игри. Говоря за сандъка с ръчките и копчетата, иначе сам ще си сложа монитор. Голяма меланхолия ме тресе по старите видеоигри ама искам да са сложени, така както си ги знам от него време, а не да ги играя с джойстик
  • 2 Механик

    5 2 Отговор
    Да си ШИЛЕ не е игра. Да си шиле е призвание. Шилето си е шиле и не може да бъде нищо друго освен ШИЛЕ.
    Знам, ще кажете "имал бол пари, дал ги". Да това е така, но тоя БОЛ пари е еквивалент на някаква добавена стойност. А добавената стойност е плод на някаква дейност. Дейността е свързана с експлоатация на ресурси. Значи, хора са работили, прахосвали ресурси (вкл. и най-вече, Земни ресурси), и някакъв си е решил да замени тия ресурси и труда на хората за някаква "касетка" с игра от 85-та?!
    Ами не се чудете тогава защо искат да ни ЗАНУЛЯВАТ! Ресурсите не са безгранични!

    Коментиран от #3

  • 3 Hoho Boho

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    В природата нищо не се губи.
    Тези ресурси /нечии изразходван труд за добиването им/, които е имал и ги е използвал /може би нерационално/ са се прехвърлили на друг, който /може би ще ги използва рационално/ и процесът ще продължи...
    -
    А и самият той е вложил труд за да придобие тези ресурси /пари/

    Коментиран от #4

  • 4 Механик

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Hoho Boho":

    Ресурсите не са само пари.
    Давам пример:
    Аз всеки ден изгарям гориво, за да ходя на работа. (ресурс ГОРИВО)
    Изгарям това гориво с помощта на автомобил. (ресурс МЕТАЛИ)
    Ползвам облекло (ресурс ТЕКСТИЛ
    ---------------------------------------
    Някой ми плаща за услугата, която му върша. А той:
    (чети първите точки).
    ---------------------------------------
    Този НЯКОЙ, за да може да ми плати, върши услуга на НЯКОЙ2
    и по този начин:
    (чети първите точки)
    -----------------------------------------
    И накрая аз с парите получени от изразходването на всички тия ресурси, вземам че си купувам "касетка: за Нинтендо НЕС, на която единственото качество е, че е 85-та година. Но това КАЧЕСТВО не се яде, не се пие, не строи къщи . Тоест то не носи никакво подбрение или благо за хората. Същата тая игра, може да се купи на битака за 30 лв. заедно конзолата, а за нея ти харчиш един милион придобит (чети горните точки)
  • 5 Митко

    2 0 Отговор
    Преди година имаше епизод от Pawn stars в която един продаваше тази игра за един милион, ама плешивия не я купи защото си е рисковано да дадеш милион за някаква си игра. а се оказа, че била евтина...
    а лелеее майкоооо.
    Хора умират от глад, а тия игри за по милион си купуват.