Last news in Fakti

31 Август, 2011 17:26 1 318 0

Facebook привлича повечето милионери

  • фейсбук-
  • милионери

В света на бизнеса контактите са решаващи и затова предприемачите са в мрежата

Коя мрежа е най-популярна сред милионерите? Оказва се, че това отново е Facebook - най-популярната въобще социална мрежа, с над 750 милиона потребители по целия свят, според официалната статистика, съобщи TechNews.

Милионерите получават желаната конфиденциалност във Facebook, както и много контакти от полза за бизнеса  

46% от интернет потребителите със състояние над 1 милион долара имат акаунти във Facebook, твърди проучване на консултантската компания Spectrem Group. Това е ръст от 26% спрямо миналата година, по данни на същата компания.

За сравнение, броят на милионерите, ползващи Twitter, е намалял от 5% на 3% за една година. Консултантите посочват три причини, поради които Facebook е предпочитана пред микроблогърската услуга.

Първо, Twitter е твърде открита мрежа, в която не е възможно да се контролира и филтрира информацията в акаунтите. А за повечето милионери, които искат да запазят личния си живот от хорските очи и уши, конфиденциалността е особено важна. Ето защо богатите се записват във Facebook, където разполагат с множество инструменти за настройка на конфиденциалността.

Втората причина е възрастта на потребителите. Според неотдавнашно изследване, хората със състояние над 5 милиона долара и повече предпочитат Facebook. За сравнение, Twitter ползват само младите милионери.

Трето, Twitter е инструмент за предаване на информация по целия свят, докато Facebook се явява социална мрежа за установяване и поддръжка на контакти. Предприемчивите милионери предпочитат Facebook, защото знаят, че в света на бизнеса контактите са решаващи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА