Last news in Fakti

26 Март, 2013 14:58 2 435 6

Бил Гейтс дава $100 000 за подобряване на презерватива

  • бил гейтс-
  • презерватив

Фондацията на Бил Гейтс обяви награда от $100 хил. за изобретение, които би довило до по-масовото използване на презервативи. Призът ще бъде връчен по програмата "Големи предизвикателства в глобалното здраве".

Изобретението, което ще получи наградата, трябва да "стимулира употребата на мъжки или дамски презервативи, например чрез по-добра опаковка или дизайн, улесняващ правилното поставяне." Ще бъдат оценявани и характеристики, които помагат за преодоляването на културните различия.

През 2011 г. Бил и Мелинда Гейтс обявиха, че ще похарчат $41.5 млн. за подобряване на тоалетните в Третия свят с цел спиране на разпространението на болести. Сред тогавашните предложения на изобретателите имаше клозети с микровълни и соларни панели, които унищожават бактерии и паразити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 начинаещ уролог

    0 0 Отговор
    За кога бе,батко Уили????На който му трябват подобрени - да си ги изобретява... Неква премия за подобряване на уретрални катетри няма ли да учредиш???
  • 2 Христо Ковачев

    0 0 Отговор
    И 150 000 ДОЛАРА НАГРАДА ЗА ПО МОДЕРЕН ВИБРАТОР РАБОТЕЩ НА УИНДОУС
  • 3 муспи

    1 0 Отговор
    Давам 1 (един) лев за главата на служебното правителство!
  • 4 кик

    1 0 Отговор
    това не е просто шеф на микрософт......целта му е да спре възпроизводството на хора а ве4е създадените който не отговарят на стандартите да бъдат изтребени от ужким нови болести и съмнителни при4ини,...тук не говоря за едини4ни слу4ай а за десетки милиони...дал милиони за кенефи аххаха а целта му е била с това да отклони техниката в кенефите за стерилитет сред населението на африка..ето аз мисля за вас и ви подобрих кенефите....имам и благотворителна организация където ората дават парите си а аз правя с тях геноцид без да подозирате
  • 5 гет

    1 0 Отговор
    Хитлер е изтребвал евреи за да спаси човечеството,евреите изтребват човечеството като правят пари.Планетата Земя е вече пренаселена,един ограничаващ раждаемостта световен закон би бил в полза. Ноооо богоизбраните евреи предпочитат изтреблението не ограничението.От един нероден индивид полза никаква,роденият индивид е използван пълноценно и когато умира (от техните отравяния и болести) то той трябва да плаща.Плащаме не само за отредения жалък живот,но вече и за предстоящата смърт.
  • 6 СССР

    0 0 Отговор
    не му стават ли