Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 17:54 3 851 29

Всички нови сгради във Великобритания трябва да имат прилежаща зарядна станция за електромобили

  • великобритания-
  • зарядни станции

Властите ще задължат тези, които започват да строят от следващата година

Всички нови сгради във Великобритания трябва да имат прилежаща зарядна станция за електромобили - 1

Властите във Великобритания обявиха, че при строежа на сграда, независимо от нейния тип, тя трябва да бъде оборудвана със зарядна станция. Законът ще влезе в сила от следващата година и ще важи на територията на Англия.

Всички нови сгради във Великобритания трябва да имат прилежаща зарядна станция за електромобили

Заедно с новите сгради, законът ще задължи още супермаркетите, работните места и големите сгради да добавят такива станции, ако планират цялостен ремонт.

С това си решение, властите очакват да добавят около 145 хиляди зарядни станции към инфраструктурата, която към момента наброява около 25 хиляди станции.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧАПАЕВ

    7 4 Отговор
    ААА, И ТУК БЕШЕ ТАКА ЕДНО ВРЕМЕ. ВСЯКА КЪЩА БЕШЕ БЕНЗИНОСТАНЦИЯ С ПО НЯКОЛКО ВАРЕЛА БЕНЗИН В ГАРАЖА.НИЩО, ЧЕ ГО ОЦВЕТЯВАХА.
  • 2 Ай Добютро

    8 5 Отговор
    Само дето бай Ганьо ще продължи да пита как ще навлязат толкова бързо електромобилите, като няма къде да ги зареждат пред панелката. С този нов закон след няколко години зарядните станции ще са повече от електромобилите. А такива закони се очаква да влязат навсякъде в белите държави, които са основните потребители на нови автомобили.

    Коментиран от #3, #13

  • 3 Сатана

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ай Добютро":

    В Столипиново всеки стълб е “зарядна станция”,всеки пъргав Ром изкачил се до жиците може да зарежда електромобили колкото си иска.
  • 4 Чудно

    3 3 Отговор
    Кой ще плаща тока?

    Коментиран от #5, #6, #7, #14

  • 5 Хмммм

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Чудно":

    Ми тоз който сега плаща скъпия бензин!
  • 6 Пръц

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Чудно":

    Всяка зарядна станция има сканиращо устройство и плащаш .Примерно заредил си 150 kW по 20—50 цента на киловат и е към 40€ средно на зареждане.С тях ще изминеш към 200 км или 50 км ако слушаш музика на фарове и пуснато парно.

    Коментиран от #15

  • 7 Сатана

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Чудно":

    Една зарядна станция за 2 коли 350кW мощност струва като нова към
    100 000 лева .Монтираш я някъде и я връзваш за енергото.

    Коментиран от #10

  • 8 DrivingPleasure

    5 2 Отговор
    Хахаха а старите сгради ко ше ги праим? Я Кралицата да срива Бъкингам, че да боцне два контакта - електро-простотии на кило
  • 9 Хфн

    4 4 Отговор
    Хубаво ще ги правите, ама осигурете и ток за тях.
  • 10 DrivingPleasure

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана":

    айде сега си представи многоетажна сграда с 20 апартамента, ако само за половината се направят станции, това е милион отгоре, който живущите да плащат. И половината от тях пак правят като вятъра - значи отиваме на 2 милиона.

    Айде сега си представи че тая нова сграда направи и 20те - това са 7000 МВ, ами ако около нея има още няколко такива сгради станаха поне 27 000 МВ...

    тва зелените наистина са откачена работа

    Коментиран от #11, #19

  • 11 Акъл море, патки пасе - поговорка

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "DrivingPleasure":

    Та и при тебе така. Много обичате да "смятате"

    А сметна ли, че средният европеец изминава 13 хиляди километра годишно, за което са му нужни 2600 киловатчаса енергия годишно със сключени фарове радио и климатик? Падат му се по 50 киловатчаса на седмица, които на тази 350 kW станция се зареждат за 9 минути тоест за час, една такава станция зарежда седмичния пробег на седем шофьора. Понеже я гласиш да работи по 24 часа без прекъсване, за денонощие ще обслужи 168 човека, а за седмица докато им дойде реда да зареждат отново, ще обслужи 1 176 автомобила. Една-единствена 350 киловата колонка. Знаеш ли колко жилищни блока са това?

    Тоест 1000 такива станции могат да обслужват милион автомобила.

    Коментиран от #16

  • 12 Гост

    4 1 Отговор
    при двг никога не е имало такива задължения.
    Сега следва под всеки блок трафопост и магнитно поле за живущите.
  • 13 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ай Добютро":

    ако сега жилищата ти се струват скъпи почакай да видиш цената на квадратен метър, когато задължат родният строител да ти прави и зарядни станции. Ще се еадвате на панелка с 2500€ на квадрат.
  • 14 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чудно":

    който работи ще плаща с данъци без значение дали ползва.
  • 15 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пръц":

    Има да чакаш. Поне половината от цената на зарядния ток ще е от субсидии, тоест от данъците на хората, включително на онези без коли.

    Коментиран от #17

  • 16 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Акъл море, патки пасе - поговорка":

    за 9 мин хахахаха. За това време няма да си намериш опцията в менюто на таблета, за зареждане.
    Я обясни, моля, като се върнете от работа 100 коли в 5 ч следобед на камара, кой ще се включи първи, че другите да го чакат. И дали включилият се ще слезе след 9 мин да се отвърже, та следващият да се включи. И ако ти си 25 по ред, дали ще слезеш да се включиш в 2ч сутринта.

    Коментиран от #18

  • 17 Ама разбира се

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Асансьорите са задължителни за многоетажните сгради и се плащат от данъците на цялата държава защото са скъпи. От години има закон че всяка жилищна и нежилищна сграда трябва да притежава определен брой паркоместа а понякога Това е възможно само в подземни паркинги и те са скъпи. Затова са безплатни за живущите но се плащат от данъците на народа. Със зарядните станции ще е същото. Някоя друга опорна точка от паралелна реалност ще дадеш ли? Знаеш ли колко струва едно паркомясто? Една зарядна станция струва 1000 лв и цената и е нищожна част от цената на самото паркомясто. Това е като оправданието да не си купуваш чисто нов автомобил, защото гумите му били скъпи. Един вендинг апарат струва повече от зарядна станция, но като гледам не чакат на субсидии и данъци за да ги слагат на всеки ъгъл. Същото ще е и със зарядните станции.

    Коментиран от #21, #22

  • 18 Акъл море, патки пасе - поговорка

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Ето че сам си отговори защо няма никакъв смисъл да се инсталира една-единствена 350 киловата зарядна станция пред блока. Такива станции се монтират на магистрали, за да ти пестят време, но монтирани на паркинг губят времето на потребителите. Вместо нея със същата мощност могат да бъдат инсталирани 50 броя 7 kW зарядни станции на които 50 електромобила да зареждат едновременно. Тоест за един работен ден на паркинга, всеки ден 50 автомобила ще зареждат за седмичния си пробег. На следващия ден други 50 автомобила и така няма да се налага да зареждаш пред блока, а веднъж в седмицата ще изгубиш една минутка за зареждане. 4 минути на месец . Ти по колко време губиш на месец на бензиностанцията?

    Коментиран от #23

  • 19 Тцтцтцтц

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "DrivingPleasure":

    Абе алооооуууу, кой ви говори за зарядни за коли по 350 кВт бееее? На сградите, на паркоместата се слагат зарядни до 7 кВт! Какъв е смисъла да зареждаш на 350 кВт и кой ще ти я сложи? Слагат се бавни зарядни, за да не ти скапва батерията и да не натоварва мрежата! И зарядните са "умни" като разпределят мощността, ако са включени много коли едновременно, намалят мощността на зареждане на всички, за да не претоварва! Могат да зареждат и тогава когато енергията е най-евтина! За една вечер пълниш празна батерия на 7 кВт зарядно за 10 часа спане! И имаш енергия за 500 километра! Бързи зарядни се ползват на дълъг път! Това да не ви е, като ДВГ кола и бензиностанция? За какво да пълниш на веднъж, като можеш да си зареждаш всяка вечер по малко?

    Коментиран от #20, #24

  • 20 Остави ги

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Тцтцтцтц":

    Те засега са само инженери и не знаят разликата между мощност и енергия. Като минат през техникума ще го научат, а ако и тогава не стане в гимназията може и да го разберат. Обикновено всички научаваме тези неща още в гимназията.

    Те така и не могат да схванат каква е връзката между мощността времето и енергията и не знаят, че батерия 80 киловатчаса може да се зареди както за час, така и за денонощие, като в двата случая мощността ще е различна, но ще се зареди същото количество енергия. Те си мислят че цяла нощ ще зареждаш автомобила с 350 киловата за да напълниш батерията и така всяка божа вечер. А през деня 8 часа на паркинга отново 350кв зареждане.

    Точно както не могат да схванат, въпреки че са машинни инженери, че мощността при катерене на баир на втора предавка с 20 км в час със 700 кг в баничарката е по-ниска, отколкото мощността при движение на празна баничарка по магистралата със 150 км в час, дори когато самите те са прочели на борд компютъра и споделили колко енергия харчи автомобила във вид на гориво. Вече трета година не могат да схванат взаимовръзката време-мощност-енергия.
  • 21 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ама разбира се":

    От кои данъци се плащат асансьорите бе дечица?
    Всеки вход си плаща тока, обслужването и таксите по асансьора. Питай вашите дали този месец жителите на входа не са платили 40 лв ток за асансьор, 60 лв такса джиесем и отделно някоя профилактика.
    Като не сте наясно с данъците на възрастните не се правете на пълнолетни.
  • 22 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ама разбира се":

    С тези мераци обществото да ти плаща разходите много ми приличаш на млад марксист.

    Коментиран от #27, #28

  • 23 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Акъл море, патки пасе - поговорка":

    350 квт станция в блока я каза ти. Виж се какво си писал в 11. За да спориш трябва поне да помниш какво си казал.
  • 24 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тцтцтцтц":

    Твоят приятел от 11 говори за 350 квт станция в блока. Разберете се двамата по електрошматаровченски.

    Коментиран от #26

  • 25 i-рян

    0 0 Отговор
    Шотландия, Уелс, северна Ирландия могат да са спокойни...
  • 26 Тцъ, ни пузна!

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    А той не отговаря ли на твоя приятел от 10, който твърди :

    "Айде сега си представи че тая нова сграда направи и 20те - това са 7000 МВ, ами ако около нея има още няколко такива сгради станаха поне 27 000 МВ... тва зелените наистина са откачена работа"
  • 27 Мераклия

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Я погледни кой е мераклията някой да му плаща зареждането от данъци и субсидии?
  • 28 Ако не схванеш

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Прочети коментар 14 и 15 на които 17 отговаря със сарказъм.

    Коментиран от #29

  • 29 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ако не схванеш":

    Именно аз написах 14 и 15 със сарказъм. Ти не си схванал.