Last news in Fakti

11 Февруари, 2022 13:42 6 011 13

Android 13 е вече тук

  • android-
  • android 13

Първата версия на операционната система е достъпна само за разработчици

Android 13 е вече тук - 1

Първата стабилна версия на Android 12 бе представена едва преди няколко месеца, а от Google вече са почти готови с Android 13 и разпространиха първата му версия. Тя е достъпна единствено за разработчици, а повече хора ще могат да изтеглят новата операционна система едва през април, когато ще видим и първата бета версия, достъпна за всички. Във втората половина на годината, най-вероятно около август или септември ще видим и финалната версия, която ще е предшествана от няколко стабилни версии през летните месеци.

Android 13 е вече тук

Промените, които операционната система ще претърпи ще засегнат сериозно поверителността и сигурността на потребителите, която се превърна в основна тема на разговор през последната година. От Google ще защитят повече потребителите и техните данни, както и ще дадат избор за това каква част от данните им да бъдат споделяни с приложенията и каква не.

Android 13 е вече тук

Разбира се, промени ще има и по цялостната визия на операционната система, нови икони и теми ще са част от визуалните новости, които потребителите ще забележат, както и цялостният интерфейс.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    11 7 Отговор
    Е може ли грешка още в първите 5 думи... За стабилна версия на Андроид не съм чувАл...

    Коментиран от #2

  • 2 Информиран

    17 11 Отговор

    До коментар #1 от "Този":

    Наскоро си купих първия iPhone в живота, и по-бъгаво изчадие не ми е попадало в ръцете.

    Андроида винаги е бил нестабилен, все по-леко нестабилен но все още е. Епъл са почнали отвисоко, но определено копаят.

    А най-стабилните ми телефони бяха един с WebOS и един с Windows Phone, жалко че изчезнаха тези далеч по-стабилни платформи. Не бяха толкова лъскави, но можеше да се разчита на тях.

    Коментиран от #3

  • 3 оф боже

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "Информиран":

    Човек, защо лъжеш като... Никой няма да ти повярва, че Айфона е нестабилен, защото очевидно - той е стабилен. Няма как един айфон да е стабилен, а друг не - всички са еднакви и работят с еднакъв софтуер. При сбирщайна "андроид" не е ясно какъв е хардуера, от къде си свалил софтуера и тн.

    Коментиран от #4

  • 4 iShit

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "оф боже":

    Този пък дамо го лъжат...ами и андроида и ios са си бъгави няма какво да се спори! Като ползвах айфоните и те забиваха, лагваха и т.н. то това е неизбежно. Айде малко по..така
  • 5 Стиви Джи

    3 14 Отговор
    Как ще забива и лагвс айфон, бе, човеко. Нали програмите са направени да работят с определени версии на iOS и ако не работят просто от Апъл ги спират от апстора. няма откъде да си свалиш програма, ако не е от Апстор. Айде спри да лъжеш малко. Дай ми един реален пример за програма, която не работи добре, за да я свалим и да те оборим.
    Замисли се защо цял свят ползва айфон и само глупавите хора андроид.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 danihome

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Стиви Джи":

    Свободите хора,ползват свободен софтуер...условията при които се експлоатира дадена платформа с даден софтуер е избор на конкретната персона!..(синя или червена таблетка)
  • 7 iShit

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Стиви Джи":

    Еми, е така! Вадя ей ся от кутията айфона и виждам, че не са перфекни както сте си втълпили. За разлика от мн други колкото и да не харесвам Apple вече като компания, относно продуктите им нямам против - приемам ги с техните плюсове и минуси. Днес примерно грабнах една 11-ка на един приятел, разцъках нещо в настройките и си лагна скролването аз да не съм кьорав? И какво от това, че е лагнало..?
  • 8 iShit

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Стиви Джи":

    Само глупавите ползват андроид а цял свят айфон? А бе вие верно сте умопомрачени от модата наречена - айфон! Аз - тъпия дето мога си позволя доста скъпи неща си ползвам вече андроид, преди бях умен и за това ползвах айфон. шматки
  • 9 Реалист

    5 5 Отговор
    И кое му е "новото". Още по-тромав Андроид.
  • 10 Васил

    3 2 Отговор
    Много бъгава система е Android никога не могат да се спрат автоматичното стартиране на приложения паметта след определено време се запълва като се пълни с боклуци и накрая след година ползване се оказва че нямаш достатъчно памет. Много са далеч от Windows всяка година иска все повече ресурси като гледам Андроида ще задмине и по обем Windows-са а производителността е същата.

    Коментиран от #11

  • 11 хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Васил":

    Толу що каза една голяма глупост, но няма да навлизам в спорове.

    Коментиран от #12

  • 12 Софроний

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "хаха":

    Майка ми има Андроид на който вайъбра показва, че заема два гигабайта памет, повечето от които са за приложението и малка част за снимки. Моят Вайбър на айфона замета 500mb, от които 200mb са за снимки. Ето ти една разлика.

    Коментиран от #13

  • 13 xaxa

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Софроний":

    Не ме карай да ти покажа как вайбъра на началника ми е 6GB+ (в момента) ! Предния път не намерихме начин да изчистим данните, единственото решение беше триене и инсталиране наново на вайбъра! Аз със едно-две натискания си изчиствам тия gb от андроида! Иначе вайбъра на ios, си пази снимките а аз моите по навик ги трия от андроида (ръчно) и дори да имам бекъп после не се показват (пази май само thumbnails, не в пълния размер). Така, че айде слезте малко на земята и ОТВОРЕТЕ ОЧИТЕ!