18 Април, 2022 11:15 2 976 7

BMW призна, че следи и събира информация от своите клиенти

  • bmw-
  • информация-
  • лични данни

Това се случва с тяхно разрешение с цел по-добри продукти

BMW призна, че следи и събира информация от своите клиенти - 1

Шефът на проекта за новата 7 Series – Кристоф Фагшлунгер призна, че през последните три години от компанията събират данни от своите клиенти за всяко едно шофиране, което те осъществяват. Това, разбира се, се случва с тяхно позволение, като според информацията 4 от всеки 5 шофьори се съгласяват да споделят тази информация с германската марка.

BMW призна, че следи и събира информация от своите клиенти

Информацията се изпраща в Мюнхен всеки път когато автомобилът бъде изгасен или пък когато се зарежда, ако е хибриден или електрически. Тези данни се използват в помощ на клиентите и за разработване на по-добри продукти и услуги. До момента от BMW разполагат с данни за 1.2 милиарда километра и очакват да достигнат над 2 милиарда километра до края на годината.

BMW призна, че следи и събира информация от своите клиенти

Данните се използват за подобряване на системи подпомагащи водачите, както и автономните системи на колите. Също така тази информация помага при разработването на нови автомобили.Така например от BMW знаят, че 60% от шофьорите поръчали по-високо ниво на навигационната система използват активния круиз контрол, докато само 36% от тях използват функцията за поддържане на лентата.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 0 Отговор
    Като знаете , че ЦРУ имаше достъп до разговорите от телефона дори на г- жа Меркел , как мислите , дали няма достъп до данните в масива на БМВ‼️
  • 3 7,62

    9 1 Отговор
    Имат ли разрешение от каскетчето , та следят ?
  • 4 Рамбо Силек

    6 9 Отговор
    За БМВ всички знаем. Кажете, в съвременната Лада, друга електроника освен радиото има ли?
  • 5 Полезна екстра

    6 0 Отговор
    Особено това с зареждането на батерията в контакта. Дали от bmw ще пожелаят да споделят тази информация с властите? Защото практиката показва че повечето от тези които купуват плъгин хибрид го купуват заради субсидиите и никога през живота му не го зареждат.
  • 6 Знайко

    0 2 Отговор
    ......Брейййййй....Бравос....Направо сте гиганти!
  • 7 Да бе да

    5 1 Отговор
    Точно за ваше добро ви събират данните, ще знаете. Какво ги интересува BMW, кой къде и кога ходи, и каква точно е връзката с подобряването на услуга им? Ами ако собственика на такъв автомобил несправедливо е поставен под домашен арест, познат в наши дни като карантина, дали ако ходи някъде няма случайно данните от автомобила му да попаднат във властите? Или пък ако е въведена седмична норма за изминати километри (каквато гласят да сложат) няма пак BMW да го издаде?