Last news in Fakti

26 Май, 2022 18:21 2 935 4

Какво казват от Intel за кризата с чипове?

  • intel-
  • чипове-
  • криза-
  • проблеми

Ще продължи ли недостигът на елементи?

Какво казват от Intel за кризата с чипове? - 1

Intel е една от най-големите компании за производство на всякакъв вид чипове и като такава инвестира огромни суми в развиването на този бизнес. Изпълнителният директор на компанията – Пат Гелсингер сподели своята прогноза за справянето с кризата с малките електронни компоненти в скорошно интервю.

Какво казват от Intel за кризата с чипове?

Там той заяви, че не очаква значително подобрение в скоро време, като обясни, че в момента прогнозите му не са особено светли. Гелсингер добави, че очаква кризата да продължи поне до 2024 година, въпреки инвестициите и усилията, които компаниите полагат в световен мащаб.

Какво казват от Intel за кризата с чипове?

Повечето автомобилни компании очакваха проблемите да свършат в началото на 2023 година, но изглежда това няма да се случи. Разбира се, няма как някой да потвърди как точно ще се развие светът и какво ще се случи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Всичко

    11 5 Отговор
    Се прави умишлено за електромобилите няма чип криза

    Коментиран от #4

  • 3 Интел

    13 7 Отговор
    Нямаме чипове, защото ги сложихме във ваксините за Ковид.
  • 4 Истината

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Всичко":

    Точно за автомобилите е голямата чип криза. Сега се чака минимум 8-10 месеца да нова кола. Ако се запишеш сега ще получиш колата през април 2023 ако имаш късмет, разбира се!