Last news in Fakti

22 Юни, 2022 18:39 1 633 2

Porsche патентова интересен дифузьор с място за теглич

  • porsche-
  • дифузьор-
  • теглич-
  • патент

Вероятно ще бъде използван за Cayenne и Macan

Porsche работи над аеродинамичен елемент, който ще помага на автомобилите да разпределят ефективно насрещния въздух, като в същото време съчетават практичните функции на автомобилите с теглич. Според информация на CarBuzz, германската компания е патентовала дифузьор с място за теглич.

Porsche патентова интересен дифузьор с място за теглич

Въпреки, че изобретението изобщо не е нещо ново или невиждано до момента, то трябва да се отбележи, че дифузьорът няма да е с козметични функции, а ще изпълнява главната си роля за аеродинамика. Вероятно дифузьорът ще бъде използван в Cayenne и Macan, като не е изключено да го видим и при комбито Panamera.

Porsche патентова интересен дифузьор с място за теглич

Напълно възможно е разработката да е направена специално за електрическата версия на Macan, която очакваме да дебютира през следващата година. Автомобилните производители залагат много на аеродинамиката при електрическите автомобили, така че няма да е изненада, ако именно електрическият модел стои в основата на този патент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вероятно

    10 1 Отговор
    Тегличът е нужен за предстоящите версии електрички да теглят ремарке с дизелов генератор за зареждане по пътя .

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Вероятно":

    Направо не е истина каква мъка предстои за тукашните кюмбе фенове само след 4-5 годинки , половината със сигурност няма да я преживеят , хахах !! Вече 20 годишни кюбета не падат под 5 бона , а скоро няма да падат под 10 и дори след това няма дори да могат да влизат в центъра на всички големи градове !! Пък вие си мечтайте за "ремаркета със дизеливи генератори , то това ще ви остане , хахах !! Нали не бях познал , че още тая година всичко над 15 години няма да припарва до центъра , а ? Хахахахах !!