Last news in Fakti

30 Юни, 2022 15:41 1 290 10

A1 увеличава с 25% мегабайтите в роуминг в ЕС за всички клиенти на Стандартна роуминг тарифа

  • a1

След като телекомът намали значително своите цени за мобилни разговори и интернет в държавите от Западните Балкани, Турция и останалия свят в Стандартната си роуминг тарифа, предстои увеличаване на включения мобилен интернет в ЕС

A1 увеличава с 25% мегабайтите в роуминг в ЕС за всички клиенти на Стандартна роуминг тарифа - 1

A1 ще увеличи обема на мобилния интернет в роуминг в Европейския съюз (ЕС/ЕИЗ), който е включен в мобилните планове на клиентите. Промяната ще влезе в сила от 1 юли 2022 г. заедно с новия роуминг регламент и политика за справедливо ползване на ЕС. Тя ще обхване всички клиенти на мобилна услуга, ползващи Национални условия в роуминг (стандартната роуминг тарифа) и ще се изразява в увеличение от 410 МВ на 512 МВ за всеки 1 лев от месечната такса на абонатите или с почти 25% повече спрямо настоящото количество MB.

Например, ако месечната такса на клиента е в размер на 20 лева без ДДС, то до 30 юни 2022 г. абонатът е разполагал с 8 200 МВ в роуминг в ЕС. След 01 юли същият абонат на А1 вече ще има 10 240 МВ за роуминг в ЕС/ЕИЗ.

Това е поредната стъпка в посока увеличаване на достъпността на роуминг услугите и общуването в чужбина. От края на април телекомът има с до 96% по-ниски цени на роуминг услугите в страните от Западните Балкани - Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Сърбия и Черна гора, и Турция при Стандартната си роуминг тарифа за частни абонати. Цената на минута в тази зона в момента е 0,59 лева, а за мегабайт мобилен интернет таксата е 0,99 лева.

От 26 април тази година телекомът намали цените си за роуминг за частни абонати с до 59% и за останалите страни извън ЕС, което позволява по-свободното общуване на клиентите в чужбина. Тарифата за минута е 2,99 лева, а за мегабайт мобилен интернет - 9,99 лева.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова и сателитна телевизия, четири собствени спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения на над 4,8 милиона клиенти. През 2021 г. A1 България отчита приходи от 574,1 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 218,3 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 26 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония и Сърбия, а приходите на Групата за 2021 година възлизат на 4,75 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахах

    12 0 Отговор
    Най-лъжливият оператор.
  • 2 Мерзавци

    11 0 Отговор
    Мошенници

    Коментиран от #9

  • 3 гост

    8 0 Отговор
    Разтопих се от кеф! Ще ползвам някой и друг % повече, от това дето вече сме си го платили!
  • 4 сектант

    7 0 Отговор
    в момента когато си прекъснах договора с тях се напих с бутилка уиски
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Айкю 1

    5 0 Отговор
    В западна европа за 10 еуро на месец като лоялен клиент не можеш да си изхарчиш мегабаитите, а тука тея палячовци искат 40 лева при тоя стандарт
    По оферта ми е да съм в бг с западно европейска карта отколкото да ползвам българска карта ...