Last news in Fakti

19 Юли, 2022 12:58 3 148 6

Google Maps прави специална навигация за електромобили

  • google maps-
  • електромобили-
  • навигация-
  • хибриди

Хибридните коли също ще получават различни указания

Google Maps прави специална навигация за електромобили - 1

Последната бета версия на навигационното приложение Google Maps се е сдобила с интересна функция, която би била от полза на увеличаващия се брой собственици на електрически и хибридни автомобили. Според информация на 9to5Google, технологичната компания изпробва нов вид указания, специално разработени за движещите се с електрически автомобили или такива на ток и бензин.

Google Maps прави специална навигация за електромобили

Към момента няма особено много детайли около функционалността на новите опции, но в настройките на приложението са се появили опции за избор между бензинов, дизелов, електрически или хибриден източник на задвижване. По този начин собствениците ще имат възможност да изберат правилните настройки за своя автомобил, за да спестят гориво или енергия.

Вероятно новите указания ще помогнат на хибридните и електрическите автомобили да заобикалят магистрали и скоростни отсечки, докато при двигателите с вътрешно горене това ще е предпочитаната опция. Все още няма информация за това кога ще видим функцията в пълната и функционалност, но очакваме това да се случи съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    4 2 Отговор
    Трябва да напарави и една за тротинеткаджиите.

    Коментиран от #3

  • 2 Адам Хилтън

    3 1 Отговор
    Най-важното да отбележи в кой точно град в България, има специалист който може да поправи такъв автомобил. - Те даже на Запад са трудни за намиране, па какво да говорим за тука?
  • 3 Механик

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Псевдоним":

    За тях е ислено нещо друго. Тротинетка със седалка, ама без седалка. Само тръбата стърчи палаво.
  • 4 оня с коня

    2 2 Отговор
    Навигацията на БМВ-то ми се осъществява от "WAZE" чрез Гласово съобщение "Гас до ламарината,няма Ченгета на пътя".От друга страна пък Антирадарът ми започва да припява по мелодията на "Имате ли мОми..." "Имате ли Триноги,Дайте ги Насам".

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 шофьор

    1 0 Отговор
    тия пък, кой ти ползва гугъл мапс, в колата само waze където се виждат сините човечета из храсталаците