Last news in Fakti

28 Юни, 2013 12:38 3 143 0

Audi замрази дизел-хибриден суперкар

  • audi-
  • scorpion
Audi замразява проекта по създаването на дизел-хибридния си суперкар, който до този момент беше известен под кодовото наименование Scorpion. Това съобщи изданието Car & Driver, позовавайки се на достоверен източник.
 
Хибридният суперкар имаше за цел да се противопостави на автомобили като McLaren P1, Ferrari LaFerrari и Porsche 918 Spyder и трябваше да бъде построен на базата на R18 e-tron (долната снимка), който миналата година спечели WEC.
 
Купето трябваше да разполага с карбонов монокок, алуминиево окачване и нов високотехнологичен маховик, задачата на който е да "събира" кинетичната енергия от спирачното усилие и да я предава на съответните силови агрегати.
 
В състава на хибридната схема, която е с мощност 700 конски сили, трябваше да се монтира 3.7-литров шестцилиндров дизел с мощ 600 коня и допълнителен електромотор, който да прибави още около 100 коня. Дизелът щеше да задвижва задните колела, а електродвигателят - предните. За съжаление обаче проектът на този етап се отлага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА