Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 15:07 2 634 3

Без „гаражен тунинг“ за новия Ford Mustang

  • ford-
  • mustang-
  • тунинг

Информацията в компютъра ще бъде криптирана

Без „гаражен тунинг“ за новия Ford Mustang - 1

Ford представи новото поколение на Mustang през изминалия месец и още на същия ден пусна и наточена версия на легендарния мъсълкар за по-нетърпеливите. Сега от компанията може би разочароваха част от феновете на колата, като заявиха, че модифицирането ѝ ще е по-трудно от това на предното поколение. Това се дължи на софтуер, който ще дава достъп само на акредитирани лица до компютрите на колата.

От Ford казват, че предприемат тези действия, за да защитят собствениците на автомобилите от хакерски атаки и да защитят данните им от хакери, които лесно могат да прескочат стандартните защити на автомобилите и да източат лична информация за тях. В новия Mustang, всичката информация е криптирана и може да бъде видяна само с помощта на лицензиран софтуер.

Разбира се, това не означава, че няма да видим модифицирани версии на 5.0-литровия бензинов осмак, както и ревизирания 2.3-литров мотор, но те ще бъдат само от Ford и партньори на компанията или поне в началото. В интернет пространството вече се появиха съмнения, че тази система ще остане за дълго и няма да бъде разгадана от някой с помощта на компютър и малко повече умения на него.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    12 5 Отговор
    Основната причина е алчност, така само Форд ще могат да печелят от тунинг. Искаш по-мощен Мустанг и вместо да платиш $5000 долара на гаражен майстор. Ще платиш $50 000 на Форд. За да получиш 700 к.с.

    Но пък може гаражните майстори да започнат са продават изцяло нови компютри за Форд за $10 000 долара.

    Коментиран от #3

  • 2 Един

    2 0 Отговор
    Нали се сещате - на всяко действие ще се измисли съответното противодействие и толкова! Въпрос на желание и време! Пък тея нека си вярват в Дядо Коледа!
  • 3 Джо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Знайко":

    Както и да е,искам едно кръгче.