Last news in Fakti

29 Юли, 2013 12:03 7 838 7

Вибриращ скоростен лост

  • скоростен лост-
  • вибрация
Един от инженерите на Ford показа интересен скоростен лост. Изобретението е направено с помощта на 3D принтер, а контролера е заимстван от Xbox 360. Използвана е платка arduino, като посредством това устройството се синхронизира с борд компютъра на автомобила.
 
Така скоростният лост "знае" кога трябва да бъде сменена предавката, вибрира и показва на дисплей предавката. За да го усетите обаче, трябва да държите лоста непрекъснато, а това не се препоръчва от нито един автомобилен инструктор. Въпреки това идеята е интересна. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bobi

    5 0 Отговор
    Страхотна глупост ! Ако някой не знае кога трябва да сменя предавките , значи че не трябва да има и книжка
  • 2 D0kT0pA

    5 0 Отговор
    Вибратор вместо скоростен лост??????? Сигурен съм че следващото изобретение на младежа или ще е вибриращ волан който ще предупреждава кога трябва да се завива...

    Коментиран от #3

  • 3 Bobi

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "D0kT0pA":

    Абе и аз за вибратор се сетих първо , но той вибрира само в движение Опасничко малко
  • 4 EMSKI

    3 0 Отговор
    Има автоматици за тая работа......тва да не е компютърна игра!!!!
  • 5 Todor Vachev

    0 2 Отговор
    I dont want to live on this planet anymore... Начетох се на "умни" коментари за години напред тука... вие явно не знаете, че драгстерите например имат някакви индикационни лампички например вътре на таблото които светват в най-изгодния момент за сменяне на предавката, идеята тук е същата само, че вместо да трябва да си гледаш по таблото си гледаш пътя и просто усещаш вибрацията и знаеш, че е настъпил момента да смениш предавката... аз бих го използва с радост това когато например искам да ускоря бързо, когато правя това обикновенно държа лоста през цялото време тъй като се налага да сменям предавки през няколко секунди и така понеже в един момент вече скоростта е доста висока е по-добре вниманието на зрението ти и ушите ти да е насочено към пътната обстановка, а не към оборотомера на таблото или звука на двигателя...

    Коментиран от #7

  • 6 Todor Vachev

    0 3 Отговор
    Не става въпрос за това да знаеш кога да ги смениш, а за това кога е най-ефикасния момент да го направиш което "на око" се постига малко трудно..
  • 7 bobi stefkov

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Todor Vachev":

    не че нещо ама и ти си един карач.и какво точно имаше в предвид с това сменяне преэ няколко секунди ,60 сек. си е минута какво ни эанимаваш с глупостите си.