Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 21:10 1 311 5

Tesla отключи зарядните си станции в Италия за други електромобили

  • tesla-
  • суперчарджър-
  • зарядна станция-
  • италия

Общо 60 Supercharger-а работят в страната

Tesla отключи зарядните си станции в Италия за други електромобили - 1

Tesla добави и Италия в програмата, която отключва зарядните станции на марката за други електромобили. След като програмата стартира в края на миналата година, американската компания добавя все повече локации на които собствениците на други електромобили могат да зареждат.

Към момента в Италия оперират точно 60 зарядни станции на Tesla, които поставят страната между Швеция и Тайван, които разполагат съответно с 66 и 58 зарядни станции.

Очаква се скоро да бъдат добавени още зарядни станции на Tesla в Европа, включително и България, където в момента оперират станции в София и Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а телефона?

    4 2 Отговор
    може ли да го заредя там?

    Щото електрокарите ги карат предимно по ЖП гарите, та няма да е голям "калъбалък" на ия зарядни станции.

    Коментиран от #2

  • 2 Приказвай си

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "а телефона?":

    Не ни пречиш. Всеки който е имал деца е свикнал да им слуша и да не им обръща внимание. Хубавото на децата е, че в един момент поумняват.
  • 3 Някой

    0 0 Отговор
    Защото правителството ги е накарало, иначе никога не го биха направили. Пример: САЩ.

    Коментиран от #4

  • 4 А защо някой трябва да ги кара

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    След като това е бизнес от който изкарват пари? Това постепенно ще се случи навсякъде по света, а в щатите е от трудно до невъзможно, защото там тесла ползва различни конектори от останалите, за разлика от европа, където конекторите не останалите електромобили са същите като на Тесла.

    Плановете са след пет шест години, когато тесла е планирала да произвежда по 10-20 милиона автомобила годишно, това всъщност да не е най-доходоносния и бизнес, а енергийния да е по доходоносен.

    Тесла има такива успехи именно защото предварително прави по собствено желание неща, които останалите компании биват принуждавани да правят насила от правителствата.

    Тесла го прави с предварително начертан план за печалба, а останалите го правят да замажат очите на политиците и инвеститорите.
  • 5 12345

    0 0 Отговор
    Ами ще ги отключи, като Теслите са малко и продажбите им падат. Поне да печелят от празните иначе суперчарджъри.