1 Декември, 2022 12:45 1 252 0

Зелено обществено пространство над магистралите

  • магистрали-
  • екология-
  • паркове

Американският офис на Nelson Byrd Woltz Architects работи по проекта от няколко години

Зелено обществено пространство над магистралите - 1

Когато става въпрос за изграждане на нова инфраструктура в големи горски територии, природозащитниците винаги се противопоставят на подобни решения. Факт е, че големите магистрали възпрепятстват миграцията на животни и след известно време това води до факта, че животните "се израждат" в района, ограничен от магистралите.

Зелено обществено пространство над магистралите

"Зелени мостове" има изградени на много места в Европа, но САЩ стигна още по-далеч. В Хюстън намериха по-кардинално решение на такъв проблем. Сега там се завършва изграждането на безопасни за животните и хората пътеки с преминаване през огромни наземни мостове на територията на Мемориалния парк - най-голямата зона за диви животни в града.

Зелено обществено пространство над магистралите

Американският офис на Nelson Byrd Woltz Architects работи по проекта от няколко години. Екипът за разработка изгради 4 тунела - по два във всяка посока. Конструкциите им са покрити със дебел слой пръст и там ще бъдат засадени растения и ще се инсталират улични пейки, за да се създаде зелено обществено пространство за разходка и почивка сред природата. Предвижда се работите да приключат през декември 2022 г.

Зелено обществено пространство над магистралите


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА