Last news in Fakti

13 Август, 2013 12:14 3 553 0

Сега пък севернокорейски смартфон

  • android-
  • смартфон-
  • as1201 arirang-
  • ким чен-ун

След като Северна Корея "удиви" света с таблет собствено производство, сега пък показа, че може да прави и смартфони. Парадоксалното е, че страна, в която на практика е забранено използването на мобилен интернет, пуска подобни устройства, при това собствено производство.

Според официалните данни обаче този смартфон влиза в серийно производство, базиран е на операционна система Android и ще се произвежда в Пхенян. Устройството е обозначено като AS1201 Arirang, но на този етап техническите му характеристики не се разгласяват.

Ако съдим по загриженото изражение на Ким Чен-ун обаче, може да се предположи, че севернокорейците всячески се опитват да направят конкурентен продукт и най-вече да покажат на своите съседи от Южна Корея, че и те могат да развиват високите технологии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА