Last news in Fakti

10 Януари, 2023 15:36 6 861 4

Ioniq 5 вече може да прави обратен завой на място (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • ioniq-
  • ioniq 5-
  • mobis-
  • завиване

Концептуален модел показа интересната технология e-corner

Ioniq 5 вече може да прави обратен завой на място (ВИДЕО) - 1

Hyundai Mobis представи интересна технология, която може да направи успоредното паркиране детска игра, също както и правенето на обратен завой. По време на изложението CES, корейската компания показа концептуален Ioniq 5 оборудван със специална технология наречена e-corner. Тя позволява до 90-градусов ъгъл на завиване подобен при този на дрифт автомобилите.

За разлика от тях, обаче, тук завиват и четирите гуми, а в зависимост от това какво точно иска да направи водачът, те могат да се завъртят в противоположни или едни и същи посоки. Това позволява шофиране настрани, правене на 180-градусов обратен завой на място или пък въртене около предната или задната ос на електромобила.

На практика тази технология не е нова и сме я виждали също при електрическа G-Klasse, GMC Hummer EV, Rivian и други производители на електрически пикапи и всъдеходи. От Hyundai не разкриват дали ще видим технологията в сериен модел, но споделят, че видеото споделя моменти от реалния живот, които биха помогнали в тесните улици на градовете или товаренето.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето още едно предимство

    10 8 Отговор
    На електромобилите.
  • 2 гост

    14 1 Отговор
    Пак не е обяснено най-важното в модела !! В този модел електромоторите са ЧЕТИРИ и са директно В КОЛЕЛАТА !!! Дори се вижда на първата снимка !! И точно от този факт произтичат всички останали неща !! И точно затова не всички електромобили могат това , което може този !!
  • 3 Тмла

    0 2 Отговор
    Ба, отворете Ютюба и си намерете някое от онези архаичните клипчета от 20-те или 30-те години на 2-ти век за разни американски разработки за такова нещо. При тях резервната гума на задния капак се спуска надолу и върти колата на място. И не се е наложило като технология, така че за шоуто е добре, но за живия живот едва ли.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тмла":

    Пак повтарям , въртенето на място и всичко останало в клипа е просто странична БЕЗПЛАТНА екстра към основното решение , да се монтират 4 електромотора директно в колелата !! Това дава неизмеримо повече възможности от "въртене на място " !! Като най-доброто възможно 4х4 задвижване , при което всяко колело ПООТДЕЛНО получава точно толкова мощност и обороти , колкото е нужно и то без огромни и неефективни трансмисии , дори без полуоси към колелата , което пък позволява ъгъл на завъртане 2-3 пъти по-голям от тези с полуоси ! Освен това освобождава място в купето и позволява съвсем различен тип проектиране и дизайн на автомобила !! Изобщо това е революция в автомобила сравнима с минаване от конска тяга на двг !!