Last news in Fakti

22 Март, 2023 12:17 2 131 5

Летящата кола XPeng в действие (ВИДЕО)

  • летяща кола-
  • xpeng

Според експерти превозното средство трябва да бъде значително подобрено

Летящата кола XPeng в действие (ВИДЕО) - 1

В мрежата се появи видео с тест на хибридна кола от XPeng, която е предназначена за движение по обществени пътища и може да лети като хеликоптер.

Видеото показва комби, на което освен стандартното колесно шаси са монтирани четири витла, както при квадрокоптерите. Винтовете са големи и набират скорост за минута.

Като част от теста инженерите се опитват да фиксират колата във въздуха на едно място, но „хибридът“ се олюлява. След това колата полита малко напред и без да се обръща, се връща в първоначалното си положение и се приземява доста неумело.

Според експерти превозното средство трябва да бъде значително подобрено. Летящата кола е необходима, за да освободи китайските градове от шумово замърсяване и да разтовари магистралите. Но в действителност винтовете се въртят много шумно, освен това се създават и силни въздушни течения. Вижте първите опити.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си Хо Мик

    5 2 Отговор
    Не става!
  • 2 отегчен

    10 1 Отговор
    Както и с "летящият мотоциклет" виждам една пародия на хеликоптер.
  • 3 Москвича

    2 5 Отговор
    Хехех къде сте бре, Теслари!? 🤭
  • 4 Да попитам

    6 0 Отговор
    А как ще кара човек по улиците с тия огромни перки стърчащи от двете страни. И как ще се разминава?
  • 5 Ония с Фордо

    1 0 Отговор
    Гледах нещо по-добро на изложението в Женева през 2018 произведено от Ауди в кооперация с Аирбус .