Last news in Fakti

25 Май, 2023 18:06 6 683 41

Xiaomi пуска смартфон за 3000лв. в Европа

  • xiaomi-
  • 13 ultra-
  • смартфон

Продажбите на 13 Ultra започват скоро

Xiaomi пуска смартфон за 3000лв. в Европа - 1

Края на април Xiaomi представи своя флагман при смартфоните – 13 Ultra. За разлика от своите предшественици, този модел ще се продава в цял свят, а съвсем скоро ще започнат продажбите и на първите копия в Европа. Китайците все още не са обявили кога точно ще се случи това, но в интернет пространството вече се появиха първите слухове за цената.

Профил в Twitter с името ishanagarwal24 сподели, че цената на 13 Ultra в Европа ще бъде 1499евро или около 3000лв. Ако това се потвърди, то от Xiaomi ще навлязат в ценовия клас на устройства като Galaxy S23 Ultra и iPhone 14 Pro Max. Разбира се от китайската компания имат правото да искат подобна сума, с оглед параметрите на смартфона.

В предната част откриваме 6.73-инчов екран с резолюция от 3200х1440 пиксела и до 120Hz честота на опресняване. Процесорът е Snapdragon 8 Gen 2 с до 16GB RAM памет и до 1TB място за съхранение. Останалите три камери на гърба също използват 50MP сензори, съответно за ултрашироката камера, както и телефото оптиката, която е разделена в два сензора със 75мм 3.2-кратен зуум и 120мм 5-кратен зуум. В предната част откриваме 32MP сензор, който може да комбинира до 4 пиксела в един за по-добри снимки на тъмно.

Камерите са разработени с помощта на Leica и имат различни режими на снимане, които позволяват изцяло „сурови“ изображения, както и такива с различни вградени профили. Двете компании са разработили Fast Shot, който позволява направата на първи снимки за само 0.8 секунди след изваждане на устройството. Екранът е с диагонал от 6.73 инча с резолюция от 3200х1440 пиксела и до 120Hz честота на опресняване. Процесорът е Snapdragon 8 Gen 2 с до 16GB RAM памет и до 1TB място за съхранение.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 😃😀😃

    21 45 Отговор
    Тези китайци си повярваха и почнаха по-скъпо да продават от Айфон 🤡

    Коментиран от #6, #40, #41

  • 6 пляк

    70 16 Отговор

    До коментар #5 от "😃😀😃":

    Поне дават нещо насреща за разлика от айфон, където плащаш само за да си уонаби😉

    Коментиран от #32

  • 7 Е46ца

    44 9 Отговор
    Хубав телефон , ама с тея цени незнам.Бяха извесрни с ниски цени , сега са до небето.Той ще падне малко ама.. 3000лв.Аз щв взема е46ца на газ.

    Коментиран от #39

  • 8 Не го щъ

    29 8 Отговор
    То тва няма пералня.
  • 9 Симеонов

    21 4 Отговор
    Версията с. ай много памет ще има цена от 1500 евро. Базовия ще е 1000 евро

    Коментиран от #10

  • 10 Симеонов

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Симеонов":

    най
  • 11 Нико

    1 6 Отговор
    Приключвам с глупостите 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 12 АйТи

    8 36 Отговор
    3 бона за андроид ли бе? 🤣

    Коментиран от #14

  • 13 Христо

    31 7 Отговор
    Телефончето е невероятно добро!!! Поръчах си го с китайския ром за 2100 левчета 12GB/256GB. Единствено предната камера е минус, но и не е толкова зле. Една седмица съм с него и направих адските снимки особено с ръчните настройки - няяямам думи

    Коментиран от #38

  • 14 Трап

    29 7 Отговор

    До коментар #12 от "АйТи":

    Сто пъти по-добре от тъпнята наречена - ios. Ама вие сте си препрограмирани вече - ходещи 🧟🧟🧟 правят си каквото искат с вас и се гъбаркат а вие даже не го подозирате.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хайде да те видя сега

    29 7 Отговор

    До коментар #15 от "АйТи":

    Какви ще са оправданията защо хората си купуват китайци, а не айшит? Преди оправданието ти беше че не могат да си позволят iphone и затова си купуват китайчета. Сега след като китайци е по-скъп от айшит, защо не избират евтиното и хубавото ами избират китайския android? Дали пък защото не предлага нещо повече от прехвалените ви играчки, които вероятно още се зареждат с 20 вата, докато xiaomi вече се зарежда с 200 вата?

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Трап

    25 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хайде да те видя сега":

    Удобството от бързото зареждане е само частица от безкрайните причини. Те ще ти кажат, че с бързото зареждане ти се прецаква бързо батерията докато истината е, че разликата са 2-3% по-бърз разряд спрямо досадното и морално остаряло бавно зареждане. Дали си струва да пожертвам тези нищожни проценти спрямо удобството? Разбира се! Ще се хванат и за ъпдейтите и другите им глупости - еко системи (маркетинг термин с цел да ги накарат да им купуват и другите продукти) защото видиш ли се свързвали добре помежду си, но иначе приложимостта им изобщо не оправдава средствата. Минал съм и аз по тоя път.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хайде да те видя сега

    17 2 Отговор

    До коментар #19 от "Трап":

    Малко трудно проумяват, че ограниченията на тока на зареждане идва от температурата на батерията и тока се ограничава до степен батерията да не прегрее.

    Тяхната прегрява при 20 вата зареждане, а моята загрява до същата температура при 120 вата. Тоест при зареждане с тези мощности и двете батерии деградират еднакво. Но пропускат една дребна, но много важна подробност. Когато зареждам телефона със старото 67 вата зарядно, зареждам три пъти по-бързо от тях и всъщност батерията ми деградира по-малко от тяхната, защото дори не се стопля.

    През нощта си ползвам 5W зарядно, което неимоверно удължава живота на батерията. Най-бързото го ползвам само, ако съм забравил да заредя или пътувам с нещо различно от автомобил, за който също имам по-бързо зарядно отколкото те могат да си мечтаят да зареждат дори вкъщи. Тоест възможността за бързо зареждане освен гъвкавост, на практика удължава живота на батерията.

    А иначе тяхната айшит си работи само с айшит устройства в екосистема, докато почти всяко xiaomi си има инфраред бластер с който можеш да управляваш всякакви устройства вместо с оригиналното им дистанционно включително такива на 50 години от всякакви марки. Нещо за което не мога да ти да мечтаят.
  • 22 Макарон

    2 8 Отговор
    Китайците издевеаааа, КИТАЙЦИИИ, къде е евтината конкурентна стока...

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Стока

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Макарон":

    Има за всеки по джоба и е достатъчно конкурентна
  • 24 Ти сериозен ли си

    12 2 Отговор

    До коментар #22 от "Макарон":

    Колко пъти да ви се обяснява че телефон не се избира по марка, нито по цена, а се избира по това от какво се нуждаеш. За разлика от iphone, който не предлагат евтини телефони, xiaomi предлага както по-скъпи и по производителни телефони от iphone, така и бюджетни телефони за всякакъв вкус и нужди.

    Ето ти най-евтиният им телефон който в България струва в момента 134лв. Както виждаш в клипа го сравняват по някои параметри дори с iphone 13 дори по снимките. С него можеш да снимаш 4k видео, има 6,5 инча дисплей 5000 мили амперчаса батерия, която издържа два дни или два пъти повече от iphone, както и 10 вата зарядно с кабел включени в цената.

    Тоест целия телефон със зарядното струва горе-долу колкото едно оригинално зарядно и кабел за iphone. Е колко по-евтино пък го търсиш този телефон?

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Джон

    1 12 Отговор
    Това е платена реклама във Факти. Трият се коментари против жълтите стоки.
  • 29 Никола

    1 9 Отговор

    До коментар #24 от "Ти сериозен ли си":

    За тези пари получаваш Андроид.

    Коментиран от #30

  • 30 Пачка

    14 3 Отговор

    До коментар #29 от "Никола":

    За кои пари получаваш android? За 130 или за 3 000 лв? Смяташ ли че 90% от използващите мобилни телефони могат да ти кажат някаква разлика между двете? Въпросът е че при xiaomi имаш избор дали да си купиш бюджетен или върхов модел, а при айшит нямаш тези опции и дори зарядното, онова същото бавно зарядно на които всички се подиграват, не е включено в онази висока цена а трябва да броиш пари колкото за целият този телефон от клипа заедно със зарядното, който ще свърши работа на 90% от притежателите на iphone и даже няма да направя разликата.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 бай тошо

    6 17 Отговор

    До коментар #6 от "пляк":

    кво дават ? процесор дето прегрява , 2 години поддръжка и после трябва да сменяш телефона, Епъл имат поне 5 години поддръжка, тия 50мп камери и 5х зуум на никого не му трябват, за професионална фотография си има DSLR фотоапарати

    Коментиран от #33

  • 33 Ама разбира се

    13 2 Отговор

    До коментар #32 от "бай тошо":

    Още ли не можете да проумеете, че ако даден човек предпочита android пред ios и айфон то ъпдейтите са му най-малкото, което би го спряло? И какво пък получавате с тия ъпдейти без, което не можете? С всеки ваш ъпдейт телефоните ви стават тромави, все по-бъгави и дразнещи? Аз лично си получавам 3г ъпдейти най-малко и горе долу през толкова време решавам да разнообразя с нов телефон и ми е повече от достатъчно, но и без тях телефоните си вървят безпроблемно. Да бе за професионална фотография си има DSLR, а за 5x+ дигитален зуум си говорите така, защото още не са ви го бутнали в морално остарелите пръчки. Относно процесорите и специално - snapdragon 8 gen 2 е просто брутален и пак удряш греда! Да, и аз не мога да трая телефони от по 200-300 лв. но такива телефони ги купуват хора, които не ги интересува технологията и си ползват телефоните главно за разговори и браузване. Шийповете сте си такива :)

    Коментиран от #34

  • 34 Ама ползвай

    1 6 Отговор

    До коментар #33 от "Ама разбира се":

    си и не се обяснявай, нали си по-по-най и на далавера???
    Какво те бърка другите за какво си дават парите и от къде на къде ще даваш наклон на хората…..????

    Коментиран от #35

  • 35 Ами ползвам

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ама ползвай":

    Ооо не, не извъртай думите ми. Вие с вашите коментарчета сте тези, които се опитвате да давате наклон на хората ама го правите тънко. Споко бе, пич нали си ползваш 5г ъпдейтите и си на далавера? Не аз пиша в теми за айфоните и да говоря против тях или защо други марки ми харесват повече.

    Коментиран от #37

  • 36 Е те станаха скъпи

    1 7 Отговор
    Най хубавото от всичко е, че никой няма да даде 3к за хиоми, толкова са Самсунг и епъл
  • 37 Пич

    1 7 Отговор

    До коментар #35 от "Ами ползвам":

    облъчен си и чак пяна ти излиза на устата….говорим все пак за телефон….осъзнай се….
  • 38 Петър

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Христо":

    Да ти е честит! Аз съм с 13 pro и горе долу са на кантар.
  • 39 фен

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Е46ца":

    Хиляда пъти по-добре телефон за 3000лв, пред кола за 3000лв. ;)
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Фен

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "😃😀😃":

    От поне 5 години насам високият клас андроиди струват колкото или повече от айфон.