Last news in Fakti

2 Юни, 2023 10:00 2 841 1

Bosch демонстрира най-новите си технологии за автомобили у нас (ВИДЕО)

  • bosch-
  • bosch българия-
  • бош-

Компанията се похвали с над 576 милиона лева от консолидирани продажби

Bosch демонстрира най-новите си технологии за автомобили у нас (ВИДЕО) - 1

В първия ден на месец юни, Bosch отбеляза своята 30-та годишнина в България със специално събитие в София Тех Парк на което екип на mobile.bg присъства. Там успяхме да се запознаем с някои от най-успешните разработки на компанията, както и да разберем малко повече за нейните резултати през последните години. Към края на миналата година Bosch България може да се похвали с около 850 служители, отбелязвайки увеличение с близо една четвърт в сравнение с 2021 година.

Интересно е да се спомене, че около 630 от тези служители работят в сферата на разработките, а близо 600 души работят в Bosch Engineering Centre София, като развиват продукти за автомобилната индустрия. Именно тези екипи направиха и най-интересните демонстрации за нас, където успяхме да видим как точно се настройват системите за асистиране на водача с помощта на Skoda Octavia и специален стенд за прецизна настройка на камерите и сензорите за следене на автомобилите пред нея.

Малко по-късно по време на друга демонстрация видяхме и други от разработките на Bosch в света на автомобилите, а именно изцяло автономното паркиране на последното поколение Range Rover Sport. Както може да видите и на видеото, колата автоматично открива паркомясто, преценява дали е достатъчно голямо за кросоувъра и паркира, ако това е така. Освен по този начин, системата работи и наобратно, като напълно автономно изкарва автомобила от паркомястото и го връща обратно на пътя.

Освен в премиум сегмента, тази система е налична и при по-ниския клас автомобили и това бе демонстрирано с Golf VII, където системата работи по подобен начин, но разбира се с по-малко функции. Тук водачът трябва да превключва предавките при паркиране, а колата управлява автоматично волана и педалите. Системата тук също работи наобратно, но колата приключва операцията когато може да излезете с една маневра напред, без да изкарва автономно колата на пътя.

Същият автомобил ни показа и друга от разработките на компанията, а именно системата за аварийно спиране при препятствие или човек на пътя. За разлика от развойните центрове на компанията, където се използват специални манекени, тук системата бе „объркана“ с малък куфар увит с черен дунапрен, който играеше ролята на дете. Демонстрацията може да видите под този текст.

Bosch Engineering Centre София е само едно от подразделенията на компанията у нас, включващи още сектор Електроинструменти, Домакински уреди, Термотехника и Сградни технологии.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един от най-големите

    0 0 Отговор
    Добри презентации и доклади за техническите разработки. Шкодичката грешка няма.По нашите географски ширини обаче, винаги ще се намери някой Ганьо, дето да каже, че БМВ, Мерцедес и Ауди са за предпочитане. Особено по Бангладешките махали.