Last news in Fakti

12 Юни, 2023 19:08 8 524 12

Хиляди потребители се оплакаха от досаден проблем с Android Auto

  • android auto-
  • google-
  • проблем-
  • бъг

Решението му е инсталиране на по-стара версия

Хиляди потребители се оплакаха от досаден проблем с Android Auto - 1

През май месец тази година Google разпространи ъпдейт за Android Auto с означението 9.5, който подобно на всички други новости в софтуера, има за цел да изчисти някои бъгове и да подобри работата на приложението. За съжаление, това не се случи точно по начина по който от Google искаха и всъщност приложението започна да работи по-зле.

За да поправят тази грешка, няколко седмици по-късно от Google разпространиха Android Auto 9.6, който за съжаление не прави нещата много по-добри или поне за повечето потребители. Във форумите на Google се появиха оплаквания от двете версии на софтуера, а от Google обявиха, че вече работят по разрешаването му.

Проблемите при повечето потребители се изразяват в прекъсване на връзката при жично и безжично свързване, като при някои потребители проблемът е само при безжичната връзка. Най-бързото решение, което достигна до форумите е инсталиране на по-старата версия 9.4, макар при някои да помага и даунгрейда от 9.6 до 9.5. Към момента не е ясно кога от Google ще оправят изцяло проблема, но се очаква това да се случи в следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Автопилот

    11 11 Отговор
    Като карате, по-добре си гледайте пътя, а не разни навигации, мултимедия и други глупости.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Някой си

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Автопилот":

    Android Auto има поддръжка на Waze, която от своя страна показва местоположението на камерите и най - вече полицаите. Това е изключително удобна функция и не защото искам да карам като луд, а защото не желая да плащам глоби за 62 км/ч градско, когато отивам, или се връщам от работа и се е оказало, че има отсечка, която не е задръстена.

    Коментиран от #3

  • 3 оня с коня

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Има ли нещо което тоя Андроид ауто да може да прави в повече от Телефона ми Ксиоми Редми 8?За да функционира обаче трябва да му се купи отделна Карта с Интернет,която пък ти дърпа Такса всеки месец,като на практика ДУБЛИРА телефона ти.И така:Слагам си Телефона на поставката в колата,включвам си Безплатно изтегленото Вазе за което говориш/и му се възхищаваш/ ,пускам и любима Интернет-Радиостанция през Вазето,която пък автоматично се изключва и включва когато Вазе има да каже нещо.Отделно пък ЗВУКА от Тела го прекарвам през един Трансмитер за 45лв за да влезе в Аудиоуредбата на колата.И едно пояснение:Вазе помага,но НЕ СПАСЯВА от Камери- за това си има Антирадари.

    Коментиран от #5

  • 4 Трътката

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Автопилот":

    Андроид Ауто е удобство. Както е писал колегата, има и навигация и интерфейс за телефон и мн.други. И всичко е на дисплея в автомобила. Няма да зяпаш телефон и т.н.
  • 5 Тоа па

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Ти въобще не си в час.

    Коментиран от #6

  • 6 оня с коня

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "Тоа па":

    След като съм в Годината къф е проблема?
  • 7 Иван

    0 2 Отговор
    За това - CarPlay.

    Коментиран от #9

  • 8 Трифонов

    1 0 Отговор
    Проблемът с прекъсването на връзката при безжично свързване (само такова ползвам), го наблюдавам поне от една година. Просто след 9.5 положението се влоши, т.е. сега го прави по-често. Но е на моменти. Има дни, в които изобщо не се случва, има дни, в които почти не може да се ползва нормално. Но, когато работи както трябва, Андроид Ауто е просто страхотно удобство. Ще го оправят.
  • 9 божо

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    гугъла е по-добрия вариант

    Коментиран от #10

  • 10 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "божо":

    Виждаме 🤣

    Коментиран от #11

  • 11 божо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    и какво виждаш?
  • 12 Диан

    0 0 Отговор
    Това са глупости. Андроид ауто не работи когато е стара версия- иска ъпдейт и не стартира въобще.