Last news in Fakti

14 Юни, 2023 18:45 1 572 9

Stellantis също може да се довери на Tesla

  • stelantis-
  • зареждане-
  • tesla-
  • gm-
  • ford

От компанията „оценяват“ стандарта за зареждане на Мъск

Stellantis също може да се довери на Tesla - 1

През изминалите две седмици Ford и GM обявиха, че в бъдеще ще заложат на стандарта за зареждане на Tesla, известен още като NACS за своите електромобили. Това ще даде възможност на собствениците да се възползват от по-бързо зареждане и една от най-големите мрежи със зарядни станции в целия свят. Сега още една компания разглежда тази опция, споделят от Reuters.

Става въпрос за Stellantis, които към момента „продължават да оценяват“ стандарта за зареждане на Tesla. "В момента продължаваме да оценяваме стандарта NACS и с нетърпение очакваме да обсъдим повече в бъдеще", казаха от Stellantis в изявление за Reuters. "Нашият фокус е да предоставим на клиентите възможно най-доброто изживяване при зареждане. Нашият бранд Free2Move Charge ще предлага безпроблемни и прости решения, независимо дали у дома или в движение, чрез партньорства с доставчици на услуги за зареждане".

Към момента от Stellantis не предлагат електромобили на северноамериканския пазар, но се очаква това да се промени съвсем скоро. Компанията е представена от марки като Chrysler, Jeep и RAM, които са добре познати и предпочитани в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Даньо

    7 0 Отговор
    Добра новина е това да има стандартизация в света управляван от хаоса на пазарната икономика.
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    Браво
  • 3 Койча

    6 4 Отговор
    Един по един всички се изреждат при новия крал , да целунат ръка, и да молят да бъдат допуснати в новото кралство на електромобилността.
  • 4 Бен тен

    3 3 Отговор
    Аз пък не мога да ги разбера стогодишните кво толкова му клякат на тоя Мъск - не могат ли сами да си разработят още по добър стандарт за зареждане ?🤔

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бен тен":

    И като си разработят , къде ще го ползват , като нямат пукната зарядна станция , а тия на Тесла са вече на всеки ъгъл ?? И Тесла е вложила е тях над 20 милиарда и над 10 години , а на "стогодишните" сега ще им трябват поне три пъти по толкова и време и пари !! Тесла дори има специална фабрика за зарядни , която бълва над 10 000 зарядни годишно и скоро ще ги удвои !! Стелантис няма пари дори да си купи батерии за 40-50 000 автомобила , а ако не пусне такива до 2 години ще е финито !! Както и Форд и ГМ , дето продават за година толкова , колкото Тесла продава за седмица !! На всичкото отгоре и корейците продават 5 пъти повече от тях !! Въпросът е не те дали ще искат да зареждат при Мъск , а дали Мъск ще ги пусне и при какви условия !! Освен вече ясното , че ще получи пълен ДИРЕКТЕН достъп до всичките им клиенти , защото за да зареждаш на Суперчарджър трябва да имаш акаунт в сайта на Тесла с пълни данни и свързана кредитна карта !!

    Коментиран от #6

  • 6 Турбо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Стелантис има построена фабрика за производство на батерии,която ще започне производството до края на 2023 година.Предстои да построят още три.

    Коментиран от #8

  • 7 Виктор

    2 0 Отговор
    Еми нормално в САЩ нямат трифазен ток, за какво им е CCS ? В Европа няма да навлезе този стандарт.
  • 8 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Турбо":

    Верно ли ?? И кога това , след като фалират или преди ?? При всички случаи няма да е за по-малко от 10-15 години , а дотогава Тесла ще продава повече от Стелантис , Форд и ГМ накуп !! Как то и все още ще е единствената с мрежа зарядни и то пак десет пъти повече от всички останали !!

    Коментиран от #9

  • 9 анонимен

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Пак ли си спал отгънат с пръсти в контакта.Поздрави на Грета.