Last news in Fakti

4 Август, 2023 13:13 1 991 8

Двойник на камиона Tesla Semi бе забелязан в Китай

  • камион-
  • tesla-
  • semi-
  • jac

Според слуховете камионът ще бъде произведен от JAC Motors

Двойник на камиона Tesla Semi бе забелязан в Китай - 1

Електрическият камион Tesla Semi все още не е влязъл в масово производство, но негов аналог вече бе забелязан в Китай. Прототипът е много подобен на своя американски конкурент. Информацията е на Motor1 .

Китайският електрически камион е забелязан на ремарке. Прототипът е покрит с камуфлаж, но кабината му почти напълно повтаря тази на Tesla Semi. Според слуховете камионът ще бъде произведен от JAC Motors. Компанията вече демонстрира подобен модел.

Въпреки многото прилики, камионите все пак имат достатъчно разлики. Сред тях е различен дизайн на предното стъкло и страничните огледала. Също така китайският модел има по-големи фарове.

В туита, където се появи тази информация се казва, че китайският електрически камион ще получи усъвършенствани системи за подпомагане на водача ADAS. Новостта ще получи и няколко радара.

Основната прилика с Tesla Semi е опростената форма на кабината и същото разположение на колелата. Характеристиките и датата на дебюта на китайския модел остават неизвестни.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпи

    14 2 Отговор
    Нямат аналог по крадене китайчетата...

    Коментиран от #2

  • 2 Жон

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпи":

    Културна особеност на комунягите
  • 3 Редник

    5 3 Отговор
    Пишете на български. Ало Факти спрете да ни унищожавате езика. Не се правете на западняци, щото не сте...
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 2 Отговор
    😀😀😀😀😀😀
    Основната прилика с Tesla Semi е ... ........същото разположение на колелата. 😀😀😀😀😀😀

    Тв дори са кръгли 🥸🥸🥸

    Коментиран от #5

  • 5 Дори

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    и се въртят… 🤣🤣🤣

    Коментиран от #6

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дори":

    Да бе , да се чуди човек , каква прилика 🤔🤔🤔
    👍👍👍👍👍👍
    Направо 1:1
  • 7 Гост

    0 0 Отговор
    От край време е така.САЩ дават началото на дадено нещо и после руснаците или китайците го копират.По-скоро предимно китайците,понеже Русия няма технологичното развитие дори да копира.
  • 8 Знайко

    1 1 Отговор
    Да не стане китайския прекопиран камион да излезе на шосето преди тесларския? Били прекопирали....добре , с тия патенти не се ли получава така , че някой получава 10-15 годишен монопол върху знанието в съответната област? Е, добре...някой ще си вземе кинтите и за целта трябва да спрем развитието за 15 години докато той касира? Откъде ще дойде прогреса? Нека крадат, прекопират и претворят в действителността нещата , а не 10 години да ни залъгват с фалшиви видеа, докато съберат парите да направят един прототип! Сега остава да го направят с по-бързо зареждане от тесларския и с по-голям пробег и ще се смея вечно!