Last news in Fakti

26 Септември, 2023 21:14 7 507 6

WhatsApp спира поддръжката на хиляди смартфони

  • whatsapp-
  • andorid 4-
  • android

Причината е остаряла операционна система

WhatsApp спира поддръжката на хиляди смартфони  - 1

WhatsApp може да не е най-разпространеното приложение за текстови съобщения в България, но със сигурност има стотици потребители които го използват. В световен мащаб тези цифри са дори по-големи. Сега от компанията обявиха, че ще спрат поддръжката за някои от своите потребители, като това ще се случи след месец.

Точно на 24-ти октомври, WhatsApp ще спре поддръжката за всички стари смартфони, които работят с Android 4. Тук става въпрос за устройства, които използват софтуер на над 12 години. Първата итерация на Android 4 бе пусната 19 октомври 2011 година.

В това число влизат някои устройства, които отдавна са забравени, а именно смартфони като Samsung Galaxy S2 и Galaxy Note 2, Samsung Galaxy Nexus, HTC ONE, Nexus 7, Sony Xperia Z и други.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още когато подставеното лице Зукабъръ

    17 4 Отговор
    изръси десетки милиарди $$$ в утсъпа бях убеден, че тия няма да се справят и просто се купува база данни от милиони абонати за целите на тотален контрол от войстващия американски неофашистки режим.

    Тази новина го доказва. .

    Коментиран от #3

  • 2 Абе

    7 3 Отговор
    Накрая ще се върнем пак към скайпа, и да вървят тия намай на таси !
  • 3 Пилотът Гошу

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Още когато подставеното лице Зукабъръ":

    Стига глупости, нормално е да спрат поддръжка за дърти версии... Андроид 4 .... няма живо устройство, което да в ползва тази система....
  • 4 Уса

    3 7 Отговор
    Кой изобщо ползва вотцап от времето на баба ми
  • 5 Плам

    14 0 Отговор
    Че то на запад незнам някой да ползва друго освен ватсап.Като им кажеш на западняците за вибре,и те гледат като полезно изкопаемо ама у БГ е гоулемата(яката) работа.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.