Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 10:29 1 943 10

Учени стартират симулации на пътуване във времето

  • пътуване във времето-
  • телепортация

Идеята е по този начин да се решават „невъзможни проблеми“

Учени стартират симулации на пътуване във времето - 1

Дейвид Арвидсон-Сукур от университета в Кеймбридж и неговият екип от физици проведоха експеримент, в който използваха квантово заплитане, за да симулират обръщане на времето.

Това им позволи да променят параметрите след инсталирането им. Докато времевите цикли остават чисто хипотетични, те могат да бъдат симулирани с помощта на схеми за квантова телепортация.

Арвидсон-Сукур обяснява: „Представете си, че искате да изпратите подарък на някого. Изпращате го на първия ден, за да сте сигурни, че ще пристигне на третия. Но вие получавате списъка с желания на този човек едва на втория ден.“

Според специалиста симулацията на екипа е използвала квантово заплитане. Това е необходимо, за да „покажете точно как можете със задна дата да промените предишните си действия и да гарантирате желания резултат“.

Този експеримент все още не е изцяло проведен, но може да бъде "форсиран" чрез използване на голям брой фотони и симулиране на пътуване във времето, за да се променят техните състояния, след като бъдат изпратени до специална камера. Ако тези фотони бъдат открити, това ще означава, че симулацията работи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор
    Нищо ново .
    Те още преди половин век с такова фотонно преплитане симулираха кацания на Луната ❗
  • 2 Белия

    4 2 Отговор
    Квантовото заплитане се разплита с линия бело.
  • 3 Пич

    6 2 Отговор
    Официално , в ЦЕРН успяха да телепортират частица , и да преместят във времето , частица ! Неофициално - спомнете си , експеримента " Филаделфия " !!!
  • 4 Пушдътемпо

    2 0 Отговор
    Всеки с елементарни познания по квантова физика е наясно, че телепортацията и пътуването във времето са свързани, обаче това се отнася само за елементарни частици, телепортирането или пренасянето във времето на "подаръци" е още твърде далеч, виж желания могат могат да се пренасят.
  • 5 Коко

    3 1 Отговор
    Дано успеят.... Че що нещо презервативи тряя раздадът на родителите на настоящите политици....🤣🤣🤣🤣
  • 6 Чекмедже бабаит

    0 1 Отговор
    Идеята е по този начин да се решават „невъзможни проблеми“ - по скоро ще се създават "нерешими проблеми"
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бай Даньо

    1 0 Отговор
    А този експеримент от снимката се извършва на паркинга на Дел Амо мол в Торънс Калифорния ... ха-ха
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.