Last news in Fakti

22 Юни, 2016 11:52 5 715 17

Русия ще разработва технологии за телепортация

  • телепортация-
  • русия
Русия ще разработва технологии за телепортация - 1

Правителството на РФ ще отпусне 10 млрд. рубли за развитието на приложима технология за телепортиране, съобщава "Комерсант". Проектът е част от "Националната технологична инициатива", създадена от Агенцията за стратегически инициативи (АСИ) по заръка на президента Владимир Путин. Освен преместване на материя в пространството плановете на АСИ до 2035 г. включват също създаването на руски език за програмиране, абсолютно безопасни връзки на основата на инфраструктура за квантови комуникации и нов оператор за безпилотни системи.

Първият програмен период (2018-2025) предвижда изграждането на мобилни мрежи от пето поколение, създаването на единна мрежа от центрове за защита от киберзаплахи, проекти за внедряването на руска интелигентна система за управление на градската индустрия, руска операционна система за киберфизични системи и автономен транспорт и "отечествен компилируем език за безопасно и ефективно паралелно програмиране".

Според авторите на "Националната технологична инициатива" през 2025-2035 г. Русия вече ще използва неврологичен интерфейс, квантови изчисления, телепортация и "природоподобни" явления за пренос на данни.

"Да, днес телепортацията звучи като фантастика. В "Станфорд" обаче вече бе проведен успешен експеримент за пренос на молекули на близки разстояния. Много съществуващи днес решения пък са почерпени от фантастични филми отпреди 20 години", коментира основателят на Almaz Capital Partners Александър Галицкий.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генадий

    1 1 Отговор
    Защо трябва да се мъчат. Просто да спазят дългогодишните традиции и да ги откраднат от запада.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Зле си

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Генадий":

    Много си зле Гена, ама много! А защо Запада купува ракети-носители от Русия, ако така стоят нещата?

    Коментиран от #3

  • 3 Koj40

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Зле си":

    Заради желязото!!!!))))
  • 4 аннонимен

    1 1 Отговор
    Генадий нищо не рзбираш
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 iii

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Същият":

    Едното не изключва другото. Науката не изключва религията. Аз лично не съм религиозен (личен избор), но смея да кажа, че съм компетентен относно някои религии.
  • 8 ЧУКЧА

    0 0 Отговор
    Тук журналята пак са окаляли новината, като са й придали политичестки привкус. Забравете стар трек. Вероятно става въпрос за квантово заплитане на елементарни частици, което във физиката се признава телепортация. Същите две частици реагират еднакво и моментално без оглед на разстоянието (засега около 100-150 км) между тях, т.е. могат да бъдат използвани като информационен канал без възможност за подслушване и вероятно това ще е бъдещето в комуникациите ( в космическите особено!). Представете си информационен обмен със сонда или сателит до коя да е планета без никакво забавяне. Нито сикунда. Без подслушване.

    Коментиран от #12

  • 9 Sin

    0 0 Отговор
    Всички тези хубавинки са възможни само ако преди това се навлезе в комунизма. А този път нещо не го споменават ... преди винаги го слагаха на първо място.

    Коментиран от #11

  • 10 СОПОЛАНКОВЦИ

    0 0 Отговор
    ТАА МАТЕРИЯ НЕ Е ЗАЛЪК ЗА О.РАНИТЕ ВИ ЗАДНИЦИ .СЛАГАЙТЕ ПАМПЕРСИТЕ И ПО ЛЕГЛАТА.
  • 11 пич

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Sin":

    Какво навлизане в комунизма бе? Може ли да има комнизъм налаган с патлаци? Пак си е диктатура на олигархията над останалите - като Ким Чен Ун, като Ал Багдади, като Живков, Хитлер... ей това е вашитя комунизъм с пушкала.... Русснаците колкото и да ги подиграват някои глупендери избраха правилният път - държавна защита на народотериториалната и цялост и пазарна, е и не малко олигархична форма на развити еима там де. но се намали държавната тотална намеса навсякъде и това даде малко свобода на хората и правото да творят...а това им вдигна не малко перспективите. Защото без свобода на творчества става противният ни Живковизъм тоталитарпизъм- където някой чалнат ДРУУГАР трябва да се произнесе дали да се вестиш в друг град дали ставаш за партията дали можеш да следваш академия...ехей колко простотии и ад си беше и още го има? Телепортацията не е трудна. Трудноото е да не се телепортира злото както не малко е тук и другаде. А това е мисията невъзможна 6..--- Ние отдавна прилагаме тук телепортацията - кеф му на някой министър, депутат чиновник и телепортира някоя яка сума нанейде по лична или на обръч сметка. И телепортирайки сумата или общественната поръчка той на практика е телепортирал и бюджета ни и данъчетата ни. Не е въпроса в телепортацията, а в правилата на играта! телепортацзията е лесна - хоп и бисеров се телепортира с ен Мъней дето му е кеф, ми братя Галеви, ами маджо, ами Баджо, ами стотици хиляди телепортирали се из ЮАР все видни ДРУГАРИ и наркобосове в асиенди с басейни? че колко телепортация трябва? Ето ние тук не искаме да се телепортираме през терминалите и я духаме. А мафиотите отдавна се телепортират дето им е кеф.
  • 12 тост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЧУКЧА":

    поздравления за коментара по същината на темата; това явление (spooky action at a distance по Айнщайн) едва ли ще намери физическо обяснение в близките 1-2 десетилетия
  • 13 Паниковски

    0 0 Отговор
    Тия тъпотии, за краденето на технологии от Запада, отдавна вече са отживелица, и само глупаците си дуднат за тях... Първо, защото от Запада вече почти няма какво да се краде, второ - водещите им учени са предимно китайци, индийци, руснаци и европейци, т.е. троянски коне, внедрени в институтите им.
    И трето, защо да си даваш зор да крадеш нещо, когато без проблем може да го купиш, дали през Израел, дали през Саудитска Арабия или друг "съюзник" на Америка... В краен случай отнякъде ще изплува некой нов Сноудън, и ще издекламира дори и малкото, което руснаците все още не знаят.

    В разни форуми чета писаниците на разни дървени философи, че руснаците не можели да правят коли, не можели да правят телевизори, телефони и всякакви други ПОТРЕБИТЕЛСКИ стоки с гражданско предназначение. Факт, не могат, но и не искат. Има поне 20 държави, които могат да правят коли, телевизори, телефони и просто умират от желание руснаците да им ги купуват.

    Но пък руснаците правят други работи - БТР-и, ракети, ракетни двигатели, ядрени реактори, военни спътници, подвижни ядрени установки, прекрасни военни самолети, космически технологии и т.н., все неща, които не се ядат, не се гледат, с тях не можеш да си направиш селфи...

    После, това, което тревожи американците, е че нещата се обърнаха, Империята на злото вече не е СССР, и сега руснаците изглеждат добрите, а американците станаха лошите. Сноудън смени лагера не заради пари, той го смени заради ИДЕАЛИ !
    И това е, което тревожи съня на краварите !
  • 14 тост

    0 0 Отговор
    в разни форуми пишат, че руснаците не е да не могат, а просто не искат да правят технологии, които развиват света, т.е. технологични продукти за масовия потребител, предпочитат други да им ги правят и продават, напр. китай, корея, япония, ЕС, САЩ итн. но пък видиш ли какви само оръжия имат и как могат да върнат всички в каменната епоха, ако не им хареса?
    и какво излиза - кварталния хулиган с най-много мускули кара другите да му пишат домашните, а той помпа мускули във фитнеса, гълта анаболи и плаши, че ще им е*. м...та на всички, които го дразнят?
    само дет тия номера вече не минават :)))

    Коментиран от #17

  • 15 guest

    0 0 Отговор
    Тези 10 млрд. рубли защо не ги вложат в откриване на лекарство за ХИВ. Както знаем Русия е единствената държава в света, където случаите на новозаразени се увеличават, докато навсякъде по света се наблюдава спад с около 30 % на новозаразените. Това не ме учудва, след като в Русия все още има хора,които твърдят,че ХИВ не съществува.....
  • 16 ghghjg

    0 0 Отговор
    Дано телепортьора им се получи по-добре от жигулито ;) ,, или онази бракма където и падна дръжката пред погледа на другаря Путин наскоро
  • 17 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "тост":

    Бате като те хване за врата държава колос и минават... минават и още как! Иначе теорията е поредната русофобска схема! Аз конкретно на твоята неадекватност ти противореча! Ще се трепаме ей! Българи прибирайте си русофобите! Така тр и другите народи да постъпят! Че бива да ни дразните, да ни предизвиквате, да ни демонизирате, ама понякога човек не издържа!