Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 20:10 1 670 3

Jeep привиква хибридни Wrangler-и в сервиза поради риск от пожар

  • stellantis-
  • jeep-
  • wrangler-
  • хибрид

Засегнати са над 44 000 автомобила по целия свят, повечето от които в САЩ

Jeep привиква хибридни Wrangler-и в сервиза поради риск от пожар - 1

Stellantis обяви, че над 44 хиляди Jeep Wrangler 4xe от целия свят може да имат потенциален проблем с батерията, която може да доведе до пожар. Информацията бе споделена от motor1.com, които цитират доклад на марката в който се посочва, че сервизната акция засяга автомобили произведени между 2021 година и настоящата 2023-та.

Според информацията, по-голямата част от тези автомобили са в САЩ, като това са около 32 хиляди „джипа“, докато около 3856 са в Канада и малко над 9 хиляди са извън САЩ. Stellantis казва, че засегнатите автомобили могат да бъдат шофирани, но съветва собствениците да "се въздържат от зареждане на тези хибридни автомобили и да ги паркират далеч от конструкции и други превозни средства до отстраняването им".

Поправката включва софтуерен флаш, но ако се наблюдава определен код за грешка целият акумулаторен пакет ще бъде заменен. Американският автомобилен производител изчислява, че един процент от засегнатите автомобили може да имат дефекта. С клиентите ще бъде установена връзка и те ще бъдат информирани кога могат да насрочат сервизната процедура.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубава кола

    2 1 Отговор
    Но много насилват тези неща с хибрид, плугин и елекрическите коли, затова се получава така. Всяко нещо с времето си. Технология не се налага със сила, а потребителя сам я избира ако успешна.

    Коментиран от #3

  • 2 Гацо

    1 1 Отговор
    Че си го купим тоя кошляк да печем ягниета у него...
  • 3 Всички го правят

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хубава кола":

    Проблемът не е само при тях. Ако отвориш да четеш, масово всички марки постоянно привикват сервизни акции заради проблеми.

    Просто тук във факти избират само една такива новина. Иначе целият сайт трябва да е само в новини за сервизни акции на коли.