Last news in Fakti

14 Декември, 2023 17:45 4 040 6

Bentley пусна ексклузивен „черен“ мед

  • bentley-
  • мед-
  • пчели

От него ще бъдат направени само 500 буркана

Bentley пусна ексклузивен „черен“ мед - 1

През 2019 г. Bentley постави няколко пчелни кошера в завода си в Крю, Англия. Кошерите помогнаха на компанията да изглежда по-екологично настроена и ѝ осигуриха мед, който тя раздава на клиентите си. Сега, близо 5 години по-късно, Bentley представи нов мед Black Edition.

Първоначално автомобилният производител разполагаше само с два кошера на територията си, а сега броят им нарасна до общо 17. Продуктът от най-новите 15 кошера ще продължи да бъде етикетиран като стандартен мед на Bentley. Въпреки това 500-те буркана, събрани от двата оригинални кошера, вече ще се наричат мед Black Edition.

Всъщност не е ясно дали медът се различава по някакъв начин, но течността от специалното издание изглежда по-тъмна. За да ги обозначи като отделни, дизайнерският екип на Bentley е измислил и специален етикет.

Както може да се очаква, медът от Black Edition получава по-тъмен дизайн, докато 1000 буркана от обикновения мед получават бял етикет. И двете са с еднакъв брандинг, който е богат на форми на пчелна пита и отбелязва факта, че това е петата реколта на автомобилния производител.

"Нашата колония от заети пчели работнички се оказа по-продуктивна от всякога в Центъра за върхови постижения за производство на мед", заяви Андреас Лехе, ръководител на производството в Bentley. "Тази вълнуваща инициатива показва далечния характер на стратегията Beyond100 на Bentley, тъй като ние се фокусираме върху това да направим предприятието в Пимс Лейн още по-екологично. Тя също така съответства на целта на компанията да се превърне в лидер в областта на устойчивата луксозна мобилност." Като цяло автомобилният производител използва повече от 1 милион пчели в своите 17 кошера, които му осигуряват реколтата от 1500 буркана.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    25 1 Отговор
    Само за баламурници, от бентли знаят ли за нашия манов мед или за турския така наречения луд мед. Сигурно ще има вкус и на ягодите им демек на нищо
  • 2 пчелар

    23 1 Отговор
    Ако вярно съм видял на снимките, то едно бурканче мед съдържа 75 грама мед. Направих си труда да изчисля колко мед са произвели и се получи 6.61 кг. от кошер. Доста мизерно постижение. Значи, всеки да прави това което може, а не да се занимава с глупости. Все едно аз да почна да правя Бентлита.

    Коментиран от #6

  • 3 СЗО

    22 1 Отговор
    Значи произвеждаш 500 бурканчета мед, и вече си еко? А това че автомобилите ти са със 6 литров W12 двигател няма значение.
  • 4 Аромааат

    17 3 Отговор
    Черен мед се събира от изгоряло масло, накапано на захарен сироп.
  • 5 13675

    13 2 Отговор
    Браво бе, сега очакваме - маса, столове,плочки за баня, а може и тоалетна хартия
  • 6 един от стадото

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "пчелар":

    Англия и мед. Пази Боже. И то качествен. Принуждават животинките да лежат почти целогодишно на закрито, но трябва да се хранят. И как, наливат захарен сироп, те си правят медец за тях, те им го вземат и пак и пак..