Last news in Fakti

29 Януари, 2024 17:07 4 567 2

Лесното прехвърляне на eSIM между устройства вече е достъпно за Android

  • esim-
  • android

Но трябва да бъде конфигурирано от всеки оператор

Лесното прехвърляне на eSIM между устройства вече е достъпно за Android - 1

Технологията за виртуална SIM карта eSIM е предназначена да улесни живота на потребителите, като елиминира необходимостта от физическо премахване на пластмасовата карта при смяна на оператора. Но на устройства с Android беше трудно да се прехвърли eSIM от една джаджа на друга, което често изискваше посещение в шоурума на оператора. Но сега този проблем е решен.

Преди година, на MWC 2023, Google обеща да представи инструмент за прехвърляне на eSIM между устройства с Android. Изглежда, че от Google все пак спазват обещанието си. Така купувачите на серията Pixel 8 бяха първите, които забелязаха тази възможност миналата есен, когато при настройването на нов смартфон те бяха помолени да прехвърлят eSIM от стария „Pixel“.

Сега купувачите на новия Samsung Galaxy S24 започнаха масово да съобщават за тази възможност. Системата предложи на един от потребителите да прехвърли SIM карта от LG V60 ThinQ към Galaxy S24 Ultra. Иновацията работи и между смартфони на Samsung и Google в двете посоки.

Процесът на прехвърляне на eSIM е максимално прост, тъй като потребителят трябва само да се съгласи с прехвърлянето, след което на старото устройство ще се появи прозорец за сканиране на QR кода на новия смартфон. Вече не са необходими допълнителни действия или пътувания до комуникационния салон.

Проблемът е, че въпреки че Google е внедрил тази функция в Android, всеки оператор трябва да конфигурира поддръжка за нея. Например, сега има информация, че това работи само в американската мрежа на T-Mobile.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    5 0 Отговор
    Не разбирам само, каква е разликата да сканираш снимката на eSim QR кода, който е на картата, която са ти дали от оператора и това да сканираш QR кода, който е генерирал телефона?!?
    Редовно използвах S23 Ultra и Z Flip 5, та правех точно така. Всеки телефон имаше снимката на картата в паметта си и просто трия от единия телефон eSim и на другия сканирам от собствената му памет. Работи без проблеми и за минутка се активира. Вече разкарах S23 Ultra, че свикнах с по - малкия, който се събира перфектно в джобовете на панталоните и не правя гимнастики, но нямаше драми.
  • 2 Дедо

    3 0 Отговор
    Работи и у нас с yetel закъснели. Сте с инфото - как така???