9 Октомври, 2024 15:15 917 1

Гласовият асистент Gemini Live на Google стана достъпен за всички смартфони с Android и то безплатно

  • приложение-
  • android-
  • gemini live-
  • google

Стартира се чрез продължително натискане на бутона за захранване

Гласовият асистент Gemini Live на Google стана достъпен за всички смартфони с Android и то безплатно - 1

От октомври Google пусна Gemini Live, като безплатен гласов асистент за телефони с Android. Системата помага при управлението на устройствата, навигира какво се случва на екрана и генерира текстове в различни приложения.

Gemini Live се стартира чрез продължително натискане на бутона за захранване - вместо традиционната икона на Google Assistant се появи икона със синя звезда Gemini. Интелигентният асистент разбира какво се случва на екрана – например можете да му зададете въпрос относно видеото, което гледате в момента в YouTube.

Във всяко приложение той може да създаде изображение или текст. Преди това тези функции бяха достъпни само за потребителите на абонамента Gemini Advanced. Ако натиснете и задържите бутона за захранване, ще се появи изскачащ прозорец със сервизна икона в долния десен ъгъл; След това ще трябва да проучите ръководството от една страница и да изберете мъжки или женски глас на английски.

С интерфейса Gemini Live можете да комуникирате с AI естествено, без да се притеснявате за говорни грешки, заеквания или акценти, които могат да попречат на Google Assistant. Когато приложението работи, микрофонът е включен по подразбиране, ще трябва да натиснете съответните бутони в интерфейса.

Записи на разговорите се съхраняват в потребителския журнал на Gemini Apps за 72 часа. За сравнение, представената по-рано функция Microsoft Copilot Vision не включва запазване на данни нито локално на устройството, нито в облака - те се изтриват веднага след приключване на работата със системата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    2 1 Отговор
    След като придобиете чужд акцент, Google Assistant може да се озове в кошчето.Казвам го като опитен политолог и журналист.