Last news in Fakti

31 Януари, 2024 13:22 3 001 2

Honda съкращава масово китайски персонал

  • honda-
  • китай-
  • съкращения

Причините са в по-ниски цени за колите с ДВГ и в слабо търсене на електромобили

Honda съкращава масово китайски персонал - 1

Ръководителят на Honda China Масуки Игараши каза в интервю за Nikkei Business News, че неговото звено очаква „мащабна оптимизация на персонала“. Тя е насочена към намаляване на разходите и ускоряване на прехода към електрически превозни средства, който ще продължи и през 2024 г.

По-специално JV Guangqi Honda, създадено от Honda и Guangzhou Automobile Group, обяви нов кръг от съкращения. През ноември 2023 г. компанията вече е съкратила 900 работници, а сега съкращенията ще продължат.

Според Игараши за Honda е трудно да остане печеливша предвид спада в цените на автомобилите с ДВГ, включително хибридите. Но въпреки това компанията ще отговори на намаленията на цените от страна на конкурентите и вече е прегледала ценовите листи за два от най-популярните си модела - Honda Accord и CR-V.

Освен това търсенето на някои "батерийни" модели се оказа по-малко от очакваното. Както подчертава топ мениджърът, е по-трудно да се получат приходи от електрически автомобили, отколкото от автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Следователно до пълното преминаване към електрически автомобили Honda ще "използва напълно предишните приходи и печалби" от "горивни" модели, за да оцелее.

През 2024 г. Honda ще пусне нови заводи за производство на електрически автомобили в Гуанджоу и Ухан. Компанията планира да пуска на пазара "повече от два модела електрически автомобили" всяка година.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    11 10 Отговор
    Само да не стане другарят Си да съкрати заводи на Хонда.

    Коментиран от #2

  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    И не съкрати производството на "японските" авточасти на Хонда.