Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 10:53 2 330 0

Кои са най-търсените електромобили в интернет по света и у нас?

  • google-
  • електромобили-
  • търсене-
  • българия

В България най-търсен е модел, който вече не се произвежда

Кои са най-търсените електромобили в интернет по света и у нас? - 1

Анализаторите от Gridserve анализираха заявките за търсене, свързани с електрически автомобили в различни страни по света, и посочиха автомобилите, които се търсят най-често.

Общо инфографиката събира онлайн резултати от търсенето с Google за 317 електрически автомобила в повече от 200 страни по света, включително и в България. Интересното е, че електрическият кросоувър Lexus RZ е най-популярният модел в 47 страни, представляващ повече от една пета от целия набор от данни.

Кои са най-търсените електромобили в интернет по света и у нас?

В същото време Tesla Model 3 зае второто място в списъка на най-популярните търсения в 35 страни, а Kia EV6 - третото. Трябва да се отбележи, че анализаторите са използвали данни за 2022 г. в своите изследвания.

Кои са най-търсените електромобили в интернет по света и у нас?

Интересното е, че у нас най-търсена е електрическата кола на BMW, с моделно обозначение i3у която баварския автомобилен производител спря да произвежда преди известно време.

Друг любопитен факт е, че шофьорите в Полша са търсили в гугъл не лек автомобил, а търговски електрически автомобил, а именно Iveco eDaily, докато германците и французите са търсили най-много информация за Tesla Model 3.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА