Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 10:54 2 297 12

Франция спря субсидирането за електромобили и за бедните

  • франция-
  • субсидия-
  • електромобили
Франция спря субсидирането за електромобили и за бедните - 1

След като в стремежа си да запази фискалния баланс и същевременно да насърчи въвеждането на електрически превозни средства, френското правителство намали с 20% субсидиите, предоставяни на купувачи на автомобили с по-високи доходи, сега се случи още по-неочакван ход.

Само четири месеца след като премиерът на Франция обяви нова програма за субсидиране на електрически автомобили, за да насърчи шофьорите да преминат към електрически превозни средства, сега правителството прекратява програмата за отстъпки поне до края на годината.

На 22 октомври 2023 г. правителството разкри нова програма за „социален лизинг“ за френски жители, за да осигури плащания от €100 на месец на шофьори с ниски доходи с първоначални вноски, субсидирани от местното правителство.

Автомобилните производители успяха да намалят още повече тези цени, като предоставиха на отговарящите на условията шофьори опции за електрически автомобили под наем, започващи от €40 с включено безплатно зареждане.

За да отговарят на условията за участие в програмата, жителите на Франция трябваше да имат годишен доход не повече от 15 400 евро, да изминават повече от 8 000 км годишно и да живеят на поне 15 км от работното си място.

Тези, които отговарят на изискванията, могат да се възползват от тригодишен лизинг с опция за закупуване на своето EV след това. Договорът покрива и разходите за застраховка.

Френското правителство постави първоначални цели за броя на наличните електрически коли под наем тази година, тъй като производителите на автомобили работеха, за да доставят достатъчно отговарящи на условията превозни средства, за да може програмата действително да започне, но изглежда, че математиката им е била грешна.

Неочаквано голям брой френски граждани са кандидатствали за програмата за субсидиране на електрически автомобили, което накара служителите леко да я разширят, преди да я спрат напълно.

Първоначално Франция предвиди 1.5 милиарда евро за субсидиране на 20 000 договора за наем тази година, но търсенето на програмата е по-високо от очакваното. Френското правителство казва, че ще разшири програмата си за наемане до 50 000 електрически коли тази година, след което ще прекрати програмата за субсидиране, когато този брой бъде достигнат.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъй шъй

    19 1 Отговор
    Ще почне ли да налага тежък еко-данък върху електромобилите, както го прави за двг и сув.
  • 2 Тошко укр@йнски

    19 5 Отговор
    Същото като ковид-а - едните ги набоцкаха, на други им взеха парите.
    Електричката умира. Но и с двг колективно-западналите удрят на камък - Русия вече не продава евтино.
    Що ли им трябваше пак да дърпат мечката??? На всеки 70-80 години повтарят една и съща грешка
    На кво ги учат в ,,елитните,, харвард и другите ,,уневерситети,,???

    Коментиран от #3, #4, #8, #10, #11

  • 3 Този

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "Тошко укр@йнски":

    Тошко, разбираш ги тия работи. Умен си. Браво!
  • 4 Баща ти

    4 10 Отговор

    До коментар #2 от "Тошко укр@йнски":

    Мечка?!Прошарен язовец го бъркаш с мечка!!!
  • 5 незнайко

    10 1 Отговор
    Блъфа приключва навсякъде ! Всички клъвнали навреме са във въсторг а за останалите една студена вода ! СУБСИДИИ НЯМА ! БЕЗПЛАТНО ЗАРЖДАНЕ СЪЩО !
  • 6 аз съм

    0 2 Отговор
    смееща се питка, яж ме с мед.
  • 7 МАКРОН

    6 1 Отговор
    Нема €, другари!
    На Източния фронт замина всичко.
    Дишайте отровни пАри и сте взели-дали

  • 8 МЪСК

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Тошко укр@йнски":

    Първо научи БГ правопис на и-кратко.
    Да се надяваш петролен ренесанс е като да намигнеш на девойка в тъмното и да чакаш да се влюби. А дано, ама надали.
  • 9 Гост

    8 2 Отговор
    Без субсидии за електрокари, няма продажби.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.