30 Май, 2024 17:26 1 971 3

Fisker разпусна софтуерния си отдел

  • fisker-
  • ocean-
  • karma

Мярката засяга и други екипи

Fisker разпусна софтуерния си отдел - 1

Изпадналият в затруднение стартъп за електрически превозни средства Fisker е изправен пред задълбочаваща се криза. 2024 г. беше жестока за компанията, белязана от поредица от неуспехи. Производството на флагманския автомобил - електрическия кросоувър Ocean - е спряно за неопределено време, което накърнява цялостните планове на Fisker. За да се влошат още повече нещата, компанията нанесе значителен удар върху дейността си, като затвори централата си в Калифорния. Сякаш това не е достатъчно, днешният кръг от съкращения на работни места увеличава проблемите на компанията, като допълнително подчертава трудностите, пред които е изправена Fisker.

Новината за последните съкращения се появи чрез публикации в социалните медии и потвърждения от бивши служители. Fisker обаче предпочете да запази мълчание по въпроса, отказвайки да коментира вътрешни проблеми на служителите. Съобщенията сочат, че днес са били освободени значителен брой служители, което е засегнало широк кръг от отдели. Много отдели - от дизайна и социалните медии до създаването на съдържание, разработването на софтуер, цифровите продукти и обслужването - усетиха въздействието на съкращенията. Според съобщенията много служители са получили уведомления за съкращения по електронната поща тази сутрин.

Този последен кръг следва предишни съкращения на работни места, извършени от Fisker през 2024 г. Тъй като в докладите се посочва, че целта е да се достигне до "критичен за мисията" брой служители, не е ясно дали тези неотдавнашни съкращения са част от същия план или са отделно развитие. Бъдещето на Fisker виси на косъм. Борбата на компанията поражда сериозни опасения относно способността ѝ да преодолее тези предизвикателства и да пусне на пазара електрическия автомобил Ocean.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    10 2 Отговор
    Тия дори не съм ги чул и те вече фалирали😉
  • 2 УуууУууу

    2 0 Отговор
    Едно време Бийбър промотираше Кармата. С подобни випове няма как да стигнат далеч.
  • 3 Промозия

    1 0 Отговор
    И при тези като при Лусид новината е, че всъщност още не са затворили изцяло.