9 Август, 2024 12:59 1 943 0

Серийното производство за дисплеите на новия „айфон“ вече е започнало

  • apple-
  • iphone-
  • дисплей-
  • lg-
  • samsung

Основни доставчици са LG и Samsung 

Серийното производство за дисплеите на новия „айфон“ вече е започнало - 1

Apple увеличи значително поръчките си за дисплейни панели от Samsung и LG в очакване на предстоящото пускане на пазара на iPhone 16. При планирани 90 млн. бройки, които трябва да бъдат доставени, Apple е направила поръчки за общо 123 млн. панела, като Samsung трябва да осигури по-голямата част от тях - 80 млн. бройки, а LG - 43 млн.

Това значително увеличение на поръчките, особено за LG, подчертава нарастващото търсене на висококачествени OLED дисплеи на пазара на смартфони. Подобрената производствена ефективност на LG ѝ позволи да си осигури по-голям дял от поръчките на Apple в сравнение с предишни години.

Макар че и Samsung, и LG ще се възползват от увеличеното производство на Apple, очаква се Samsung да генерира по-големи приходи поради фокуса си върху премиум моделите iPhone 16 Pro и Pro Max, които се предлагат на по-високи цени.

Очакването на нови функции като Apple Intelligence в серията iPhone 16 се очаква да стимулира голямото потребителско търсене, което допълнително ще засили продажбите както на Apple, така и на нейните доставчици на дисплеи.

С наближаването на премиерата на iPhone технологичната индустрия ще следи отблизо дали Apple ще успее да отговори на очакваното голямо търсене на най-новия си флагмански смартфон.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА