Last news in Fakti

14 Април, 2014 13:23 1 610 1

Еластичен чип следи здравословното състояние на човек

  • чип-
  • здраве-
  • технология

 

Професор Джон Роджърс от Университета в щата Илинойс заедно с група изследователи, разработиха нова технология, която представлява още една важна крачка към създаването на високотехнологични импланти. Вместо твърда основа, електронните компоненти са позиционирани върху тънък силиконов корпус, еластичните свойства, на който са доста близки с тези на човешката кожа.
 
Така новият еластичен чип ще е в състояние, без да пречи да следи за здравословното състояние на човек. За целта обаче в иновацията трябва да бъдат интегрирани и т.нар. биохимични датчици. Когато това стане, еластичният чип ще може да се поставя под кожата и на практика ще е почти незабележим.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ДАНО ДА Е ВЕРЕН В ДИАГНОЗИТЕ
    А ДА НЕ Е КАТО ТЕЗИ АПАРАТИ ЗА КРЪВНО КОИТО СЕ ПОСТАВЯТ НА КИТКАТА
    ЧЕ ДА НЯМА ПАНИКА
    ЧОВЕК КАТО ОТИДЕ НА ДОКТОР И ВСЕ НЕЩО МУ НАМИРАТ