Last news in Fakti

8 Май, 2014 13:19 3 429 3

Забравена марка се връща с електроциклет на о-в Ман

  • saroléa-
  • sp7-
  • електроциклет-
  • tourist trophy

След повече от половин век прекъсване на световната мотоциклетна сцена се завръща една от първите мотоциклетни марки в света. Белгийската оръжейна фабрика Saroléa е основана още през 1850 г., а от края на 19 век до 1963-а произвежда мотори.



Електроциклетът Saroléa SP7 е създаден специално за участие в легендарното състезание Tourist Trophy на остров Ман през юни. Пилотът на марката - шотландецът Робърт Уилсън - ще се бори за победа в клас TT Zero.



Saroléa SP7 има рама от въглеродни нишки и леко старовремски дизайн в стил кафе рейсър. Механиката му обаче е напълно съвременна. Белгийският електроциклет ускорява до 100 км/ч за едва 2.8 секунди и вдига 250 км/ч.



Впечатляващите динамични показатели се дължат не само на електромотора с мощност 177 к.с. и въртящ момент 400 Нм, а и на масата от едва 200 кг. От Saroléa не съобщават какъв е пробегът с едно зареждане, но очевидно стига за изминаването на дистанцията от 60.7-те километра на о-в Ман с пълна газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виктор Кирилов

    0 0 Отговор
    Твърде ниска максимална скорост, като се има в предвид че на места се развиват скорости над 320 км.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 raizen

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Виктор Кирилов":

    това е за клас супербайк
  • 3 Condemno

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Виктор Кирилов":

    Да,но този мотор ще участва в TT Zero. В този клас са само мотори на ток. Така,че има шанс да победата. ;)