Last news in Fakti

19 Май, 2014 14:22 3 454 1

Фотоапарат снима във формат GIF

  • otto-
  • gif

OTTO е забавно устройство с ретро дизайн, което умее бързо и лесно да създава анимирани изображения. Вместо традиционното копче на спусъка това апаратче има малка сгъваема манивела, която трябва да се върти на ръка.



Хардуерът се състои от компютър Raspberry Pi и 5-мегапикселов 1/4-инчов CMOS-сензор Omnivision OV5647, а оптиката има постоянна диафрагма f/2. Синхронизацията се осъществява през порт micro-USB. OTTO може да се поръча предварително на Kickstarter за $200. Апаратът за GIF-ове е достъпен и като комплект за сглобяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешшът

    0 1 Отговор
    .GIF е отживелица, новия много по-компактен и висококачествен формат се нарича .WebM. Заема много по-малко място. Може да се превърта напред и назад.