Last news in Fakti

29 Септември, 2017 13:47 1 326 0

Служител на Uber основа църква на изкуствения интелект

  • uber-
  • otto-
  • waymo-
  • антъни левандовски-
  • църква-
  • изкуствен интелект-
  • way of the future

Скандалният бивш сътрудник на Uber Антъни Левандовски, подозиран в кражба на секретни технологии от производителя на системи за автономно управление на автомобили Waymo, основа собствена църква. "Пътят на бъдещето" (Way of the Future) ще проповядва поклонение към изкуствения интелект (AI), съобщава Wired.

Според доктрината на новото вероизповедание целта му ще бъде "създаване и проповядване на божествената същност, основана на изкуствения интелект". Подобно на много представители на технологичната индустрия, Левандовски вярва, че бъдещото развитие на AI ще доведе до появата на машини, които са по-умни от човека. Те щели да бъдат бъдещите "богове".

В началото на годината Waymo, която принадлежи на Google, заведе дела срещу Uber и Otto. В качеството му на главен инженер на втората компания, купена по-късно от Uber, Левандовски бе обвинен, че е източил от служебния си компютър почти 10 GB файлове със секретна информация за разработваните от компанията лидари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА