Last news in Fakti

25 Юни, 2014 12:14 7 030 3

Още 4 марки отзовават коли заради еърбегове

  • bmw-
  • chrysler-
  • ford-
  • toyota-
  • takata corporation

BMW, Chrysler, Ford и Toyota се присъединяват към Honda, Mazda и Nissan, които обявиха кампания за отстраняване на възможни дефекти на въздушните спасителни възглавници на Takata Corporation, става ясно от съобщение на сайта на Националната служба за безопасност на пътното движение в САЩ (NHTSA).

BMW привиква в сервизите седаните, комбитата, купетата и кабриолетите от трета серия, произведени между 2000 и 2006 година. Точният брой на отзованите автомобили не се съобщава.

Chrysler също не може да даде информация колко коли и от кои модели трябва да посетят техническите центрове на марката за отстраняване на възможната неизправност. Порталът Autoblog се позовава на собствени източници и твърди, че става дума само за Charger от 2006 г.

Ford отзовава 56 600 автомобила, сред които суперкара GT и Mustang-ите от 2005, 2006 и 2007 г., както и пикапите Ranger от 2004-та.

Доста по-сложна е ситуацията с Toyota, която ще привика за ремонт 650 000 коли, произведени между 2002 и 2004 г. Потенциалният дефект засяга коли от моделите Corolla, Corolla Matrix, Sequoia, Tundra и Lexus SC430.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    2 2 Отговор
    Сега се сещат да отстранят дефектите от коли произведени преди 10-12 години
  • 2 Дошo

    1 3 Отговор
    Няма как.Японците поведоха хорото и швабите ги хвана шубето да не си кажат клиентите, че не им пука.По-принцип вурстовете си траят като пръдня в гащи за да не се набутват.На тях не им дреме за клиента а само гледат да гушнат парите
  • 3 Бай Иван

    1 0 Отговор
    По лесно е да произвеждаш качествени автомобили отколкото после да ги отзоваваш!Жалко,че в последно време това го правят само в МЕРЦЕДЕС!