4 Декември, 2019 20:54 10 196 25

Иван Стамболов - Сула: Данъкът за имотните сделки е прикрит рекет (ВИДЕО)

  • иван стамболов-
  • данъци и такси-
  • болнични-
  • болничен

Старите коли обаче се карат от бедни хора. Като им вземеш по-голям данък, ще ги направиш още по-бедни, смята публицистът

Иван Стамболов - Сула: Данъкът за имотните сделки е прикрит рекет (ВИДЕО) - 1

Като цяло в сюжета с болничните има нещо сбъркано като философия и това е един стар принцип. Не може, когато има някакъв порок в системата, той да бъде повод за преразглеждане на цялата система. Не може това, че са се вдигнали с 30% злоупотребите с болнични по вина на лекари, по вина на недобросъвестни служители или незаинтересовани работодатели, да се унищожи самата социална услуга. Това заяви в студиото на ФАКТИ публицистът Иван Стамболов - Сула.

"Нека се измислят мерки как да бъде такъв човек спрян, наказан, но да не се променя системата. Иначе, действително, няма никой пострадал, тези неща са платени.

Влизаме в областта на етиката. Моето мнение е, че докато няма доброжелателност и добросъвестност за изпълняването на някаква обществена договорка, тя не може да се изпълни независимо от съвършенството на нормативната уредба", каза той.

"Със сигурност вдигането на данъците не е решение за мръсния въздух в София. Аз съм говорил с общински съветник и съвсем приятелски ми е казвал, че не без заслугата и на популизма на всяко едно управление, данъците специално в София са ниски. Общината вероятно води бавна и кротка политика на увеличаване на данъците.

Старите коли обаче се карат от бедни хора. Като им вземеш по-голям данък, ще ги направиш още по-бедни, не можеш да очакваш, че ще си купят коли по последен екостандарт, за да си намалят данъчното бреме.

Що се отнася до данъка за имотните сделки, аз отдавна съм на мнение, че това е прикрит рекет. Някъде се въртят едни пари, дай да вземем част от тях. Защото приходите на общините и държавата въобще са няколко вида: глоби, когато си направил нещо нередно; такси, които са цена за някаква услуга; данъци върху собствеността, върху печалбата, върху имуществото и другият вид е рекет, точно такива приходи под една или друга форма, когато от един човек се взима това, което можеш да му вземеш, без да го умориш от глад, за да ти даде и следващия месец. При сделките с недвижими имоти не се случва нищо икономически", коментира Стамболов.

Целия разговор с публициста Иван Стамболов - Сула гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata

    88 11 Отговор
    Това е МАФИЯТА направиха си изборите макар фалшиви и почнаха пак да крадат, да рекетират за данъци и да убиват тези, който не се подчиняват- това ще е така докато НЕ избият цялото население и оставят само удобните на властта роби!!! :(

    Коментиран от #2

  • 2 План ранът

    63 9 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ata":

    Бойко боклука слуша САЩ

    Коментиран от #3

  • 3 Maf1ata BG

    74 6 Отговор

    До коментар #2 от "План ранът":

    Извода: Мафията си има държава. :)
  • 4 Простак

    57 8 Отговор
    за какво спите в къщи в изборният ден ,,, ами гласувайте за правиният човек , а не за комунистическата мафия , като на Бойко Борисов
  • 5 Да да

    68 6 Отговор
    КОГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕМЕ НА ПЛОЩАДИТЕ , ОВЦЕ ЛИ СМЕ ?

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    42 6 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    Да,овце сте очевидно!!!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Да да

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ти от платените овце ли си ? За жълти стотинки се продаваш.
  • 8 нагли

    25 2 Отговор
    искат и коли да не караме , мислят че крадем като тях
  • 9 гост

    32 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ами то нито овце нито прасета НИЩО НЕ ОСТАНА тука !!!! Има само ИЗМАМНИЦИ (депутати) арендатори фирмаджии и цигани !!!!!!Тя тая (държава) отдавна не е на народа !!!!!!!
  • 10 гражданин

    24 2 Отговор
    "Тупат" народа като брашнен чувал.....Данъци,такси и т.н.
  • 11 Камен

    16 40 Отговор
    Никой не е длъжен да диша мръсотията на хора които без капка свян си карат бангиите на по 20-30 години. Аз лично не си карам велосипеда ( а цапам с моя автомобил ,който е евро 6Б и данъка ми е 1450 лева) защото през минута минава някой мил човечец, решил че на всяка цена трябва да си кара каруцата и да трови всички около него ( разбира се и самия себе си) . Такива автомобилитрябва да биват спирани от движение на момента и без да си сложат всички катализатори не бива да бъдат допускани на пътя . За камионите по столицата да не говорим , те поне изкарват пари и няма как да се оправдаят ,че няма възможност...Ясно ми е че народа бил беден .. ОК като е беден има градски транспорт , както и велосипеди. Точно по тази причина данъците за автомобили под евро 4 трябва да нарастват драстично , както и ГТП тата да си вършат работата , а именно да мерят вредните газове...

    Коментиран от #14, #18, #20, #23

  • 12 Абе

    24 4 Отговор
    Май не ви е ясна схемата!Дали карате,нов, нов внос или стар автомобил, някой ще прибере за него данък !Които от гореспоменатите са в повече,данъкът ще е по-голям!Абе празно ,няма!Фараони, пирамиди!Чудя се,абе как функционира още тази държава,с толкова крадци !???
  • 13 тоя с катъра

    15 2 Отговор
    Белчинската управляема подложка да не пипа данъка върху автомобилите с газови уредби , защото са най-екологично чисти , а не като нея- екологично мръсни! и да не награждава своята ОПГ купила си колите от крадени пари с по-нисък данък!!!!!!
  • 14 гост

    21 4 Отговор

    До коментар #11 от "Камен":

    Народа не Е БИЛ а Е БЕДЕН едвам връзва двата края!!!!!!Не дочаква дори пенсия !!!!!Други обаче СЕГА ЖИВЕЯТ ДЕМОКРАТИЧНО !!!!!!
  • 15 totally

    18 1 Отговор
    Вижте крепостен акт от 19 век: Понапишат кой какво продава, кой какво купува, подпишат се заедно със свидетелите, залепят една гербова марка, верифицира се от околийския съдия и това е всичко.
    Днес гербовата марка и околийския съдия са заместени от хилядна администрация.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Напълно прав си, Батко, но

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Батко":

    не бива да правиш такива правописни грешки : "иСкал да кара" ; "ниСки заплати" ; "поДдържа" !!! 🍺
  • 18 Николай

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "Камен":

    Имам кола която е ЕВРО 4, но понеже е внос от САЩ няма еко категория по тази причина данъка ми е 586 лева. И съм напълно съгласен, че по старите автомобили които са под ЕВРО 4 трябва да плащат повече. Но трябва да има диференцирана ставка за дизел, бензин и газ, също така на техническия преглед да се проверява състоянието на катализаторите и филтрите за твърди частици.
  • 19 някой да ми обясни

    23 0 Отговор
    Чух Фандъкова да казва, че ако искат софиянци да дишат чист въздух, трябвало да се увеличат данъците на старите коли. Как ще стане това. Този, който има стара кола ще я бракува заради данъка и ще извади 30-50 бона за нова ли? Не. Ще плаща по-висок данък и ще си я кара. Интересното идва после. С така взетите пари как Фандакова ще прочисти въздуха?

    Коментиран от #21

  • 20 боцмана

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "Камен":

    Камене , с какво тези пари , от по високите данъци ще подобрят въздуха? Навярно с това , че ще направят някои велможи още по богати. И колко стари коли , колко време трябва да работят , за да изхвърлят толкова вредни емисии колкото самолета който разхожда вожда?
  • 21 Гербаджията

    1 10 Отговор

    До коментар #19 от "някой да ми обясни":

    Виждал съм коли таралясници които димят като нафтови печки, не може в 2милионен град такива коли да се движат и да тровят децата и всички. Нещо трябва да се направи, стимулирането на по-новите коли е правилно. След като човек не може да си позволи екологична кола да не си взема никаква, да не говорим, че старите коли са причина и за половината пътни инциденти. Не може по цял ден да ревете колко е мръсен въздуха, но като започне някой да прави нещо по въпроса да го възпирате. Да не забравяме, че за това управление са гласували по-голямата част от избирателите.

    Коментиран от #24

  • 22 резон

    2 0 Отговор
    Логично е след като си платил за нещо да го използваш максимално,та след като съм платил вече по-висок данък, ше си карам..?
  • 23 Гамен

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Камен":

    Каменчо, бих препоръчал на НАП да те прослуша що за баровец си и дали редовно си плащаш и в цял размер всичко към хазната. И да не се окаже, че колата ти е ,,фирмена", а ти си я ползваш като собствена. И други разни ,,врътки" от битието ти. Глоби и ,,стригане" за такива като теб докато ти изветреят всички гяволъци от тарикатския ти мозък!
  • 24 Хранилков

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гербаджията":

    Ясен си ми, ти също си на хранилката ГЕРБо-мафиотска!
  • 25 Онуфри

    4 0 Отговор
    Не е ли най редно с парите от данъците събрани с идеята за по чист въздух да се копуват катализатори и да се раздават безплатно на по старите коли със задължението за монтажа им. Така наистина хората с по стари коли ще бъдат подтиквани да направят нещо. Но май идеята е да се гушнат едни кинти оправдани с грижа за хората.