4 Февруари, 2020 20:35 11 928 46

Христо Иванов пред ФАКТИ: Президентът е прав, но е по-важно какво ще произлезе след казаното

  • христо иванов-
  • лили маринкова-
  • факти-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • правителство-
  • прокуратура

''В последните дни ние видяхме, че наистина имаме една разбесняла се прокуратура'', заяви още Христо Иванов

Христо Иванов пред ФАКТИ: Президентът е прав, но е по-важно какво ще произлезе след казаното - 1
Снимка: ФАКТИ

''Констатациите, които президентът прави, са верни. Вярно говори президентът. ''Демократична България'' по всеки един проблемите, които той днес подчерта, има много дълга история на правене на тези констатации. И проблемът с боклука, и проблемът с беззаконието, което е превърнато в система в България. И проблемът с корупцията, която също е превърната в система в България. Теми, по които ние... говорим тези неща от години. И не мога да не се зарадвам, че президентът казва същите неща, каквито и ние говорим. И е вярно, че ако трябва да търсим персонален политически отговорник за всички тези ситуации, става дума за управлението на г-н Борисов. 10 години ситуацията с язовирите е в контрола на неговото управление, последен етап от добруването на г-н Божков, безконтролното му добруване, тези 500 милиона неплатени данъци, те не са платени по времето на управление на г-н Борисов, на финансов министър на г-н Борисов, на Комисията по хазарта, която е назначавана или ѝ е продължаван мандадът от финансовия министър на г-н Борисов'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ съпредседателят на ''Демократична България'' и бивш министър на правосъдието г-н Христо Иванов.

''Демократична България'', от самото начало, е на на ясната позиция, че това управление трябва да си ходи. Въпросът обаче, е какво следва от заявката на президента. И вторият, а и по-голям въпрос: как това правителство не просто да бъде сменено с друго, което да дойде натоварено със същите зависимости, да оперира в същата среда на беззаконие, на страх, за която говори президентът и ние говорим през цялото време. Как да имаме системна промяна, а не просто промяна в макиажа'', заяви още Христо Иванов.

''Въпросът е какво следва след това нещо, за да осигурим наистина не просто едни констатации, не просто првзидентът да си започне кампанията, както изглежда, а за да можем да осигурим надежда за истинска и дълбока промяна. Президентът не бива по никакъв начин да позволява да се отклони от големия проблем свързан с прокуратурата'', добави той и акцентира на това, че е изключително важно президентът Румен Радев отново да се заеме с иницативата си за конституционни промени в раздела ''съдебна власт''.

''В последните дни ние видяхме, че наистина имаме една разбесняла се прокуратура, която е загубила окончателно какъвто и да е усет за това, че трябва да се подчинява на закона и че не бива да влиза в политическа роля. Виждаме една разпасана прокуратура, виждаме го визуално, виждаме го и в метафоричен смисъл, която влиза открито, неприкрито, в една политическа роля'', коментира съпредседателят на ''Демократична България''.

''Искам да кажа нещо принципно и то е, че трябва да престанем да очакваме отвън да дойде ''Радецки'' и някой да ни свърши работата. Няма да дойде от американското посолство решението за нашия проблем с това, че държавата е омотана в огромни завимости, които в момента и в най-голяма степен се контролират, управляват и менажират от г-н Пеевски. Не, аз не очаквам американското посолство да произнесе името ''Пеевски''. И не бива да го очакваме това нещо. Ние сами трябва да си свършим работата. Няма никой в Америка да поеме политическата отговорност да променя нещата в България. Очаквам, ако трябва да правя някакви залози, очаквам фигура от среден мащаб, която няма да има никакво сериозно и трайно политическо значение в системата на ''дълбоката държава'' и на системната корупция в България'', сподели още бившият министър на правосъдието в кабинета ''Борисов 2''.

Целия разговор вижте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    50 236 Отговор
    Тодор Живков беше хитър но прост а Радев е само прост това е разликата!
  • 2 Асан

    39 172 Отговор
    Тодор Живков беше хитър но прост а Радев е само прост това е разликата!
  • 3 Асан

    29 163 Отговор
    Живков и Радев са като 2 капки вода единия е хитър но прост а другия само прост!

    Коментиран от #5, #41

  • 4 Асан

    14 122 Отговор
    Иван Костов щени спаси само да знаете!
  • 5 Гост

    136 16 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Асане,ще оцапаш кочана.Цитираните от тоб не знам дали са прости, ама видно е че ти доста простичък,веко казано.

    Коментиран от #7

  • 6 123

    126 11 Отговор
    Асане ти не си хитър ама си уникално прост и никой няма да те спаси

    Коментиран от #46

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТОЧКАТА

    86 7 Отговор
    Защо толкова се активира АСАН/мустафа/!!!!!!!!!!!
  • 10 Йа ха

    39 69 Отговор
    ЩЕ ПРОИЗЛЕЗЕ ЕДНА ГОЛЯМА БЕСЕПЕРАСТКА ПРЪДНЯ.!!!
  • 11 Ставри

    41 5 Отговор
    И ? Само толкова ли от ДБ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    88 19 Отговор
    ГЕРБ МАФИЯ
  • 14 розово

    36 6 Отговор
    Ушите ми слушат и казват прав е вярвай му инстинкта ми подскача и ми казва прав е но не му вярвай.
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    87 34 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ е номер 1

    Коментиран от #17, #27

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 мма

    18 42 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да,ама на село.Голема буца му е заседнала нещо на гърлото та едвам му разбирам какво говори сельото.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 така така

    13 1 Отговор
    къдравият грък се обади...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 12345

    44 12 Отговор
    м-председателю тиква, оставка
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 UHA

    18 30 Отговор
    "Една разбесняла се прокуратура..." Тц... тц... тц... тц... тц... тц... На страха очите са големи...
    ..
  • 24 Nostradamus

    13 22 Отговор
    Тоз мишок кога изпълзя от дупката си , куха леика .
  • 25 Цако

    35 11 Отговор
    Тиквата на ешафода и нещата ще тръгнат.
  • 26 Деси от Дулово

    41 10 Отговор
    Тиквата не смее да се разходи пеш по улиците без охрана, психопатската му душичка трепери.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Валка

    6 17 Отговор
    На Ристьо Бойкикев му лъсна червения задник.
  • 29 За Лоената топка с мушамата

    47 8 Отговор
    Топ-келешът на Територията, известен и като Главната Мутра на Републиката, логично е притеснен и както винаги в такива случаи, си изпусна много зле нервите и си показа пълната липса на първите седем години. След като нарече журналистките „мисирки“ /тук някак си едва се сдържам да се присъединя/, а секретарят на Президента – келеш, се видя, че изобщо не е подготвен с адекватен отговор на изявлението на Президента Радев и както винаги, е решил с простотия да респектира. Видиш ли, него народът го бил избрал. Грешка, Мутро, голяма грешка. Народът български не е този в гетата и този, който се продава срещу 50 лева на глас. Не можеш да твърдиш, че си избран от тези, които от страх за хляба си, са гласували за вас, за да има хляб за децата им.Отдавна вече народът показа какво мисли за вас. Не ви е избрал. Вие се самоизбирате с манипулации и купуване на гласове. И как за толкова много години във властта не се научи поне прилично да говориш, а се държиш като селски гамен, който си говори със съселянин, когото мрази. Дори американските ти господари вече ги е срам от теб. Ти нямаш доверието на народа. Не си избран, а натрапен! И е време да върне властта на този, на когото принадлежи – на българския народ. Защото, ако продължиш да управляваш, наистина само мисирки и келеши ще останат в тази земя, която ти превърна в бунище! Българите няма да ти простим. Не сме те избрали. Но ще ти покажем къде ти е мястото. Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

    Коментиран от #31

  • 30 аааа

    5 10 Отговор
    тия не случайно се молеха на радев. той е тяхното божество.
  • 31 Гост

    5 31 Отговор

    До коментар #29 от "За Лоената топка с мушамата":

    Аз пък съм гласувал за него и без пари.Ти не се прави на народа.Кво като си комунист.В името на народа ли пак да гледаме?Умрете от глад заедно с Курни.Иначе ние ще умрем от глад.Сърбали сме ви попарата.Вземете си и красния льотчик.Да не мислиш,че не му личи?
  • 32 Пенсионер 200

    17 5 Отговор
    ХРИСТО ИВАНОВ НЕ МИ Е СИМПАТИЧЕН, ЗАЩОТО СПИРА НА СРЕДАТА НА ПЪТЯ."ДА БУТНЕМ КРАТУНАТА, АМА ПОСЛЕ НАЛИ ПАК ЩЕ ДОЙДЕ НЯКОЕ МАЛКО ТИКВЕ!" АМИ ЩЕ ДОЙДЕ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СМЕНИ МОДЕЛА! КАКВО ОТ ТОВА, ЧЕ НЯМА ЕДНОЛИЧНА ВЛАСТ И "ПАРЛАМЕНТ!" СЕ МЪДРИ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА? ПАРЛАМЕНТ - СТОПРОЦЕНТОВА СБИРЩИНА ОТ РАЗНОЦВЕТНИ "КАЛИНКИ". ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ПОКАЗВА ПЪТЯ - 1 ЛИЧНОСТ, ВОДАЧ С 1 МАНДАТ, МАКСИМУМ 2 ПРИ СУПЕР КРИЗА! И ТОВА ДА БЪДЕ ЧЛЕН 1 В КОНСТИТУЦИЯТА, НЕОТМЕНИМ, ОСНОВОПОЛАГАЩ ЧЛЕН ! А СЛЕД СЛИЗАНЕ ОТ ВЛАСТТА - НАРОДНА ОЦЕНКА, АКО ТРЯБВА И СЪД С ТЕЖЕСТ НА НАКАЗАНИЕТО РАВНА НА ТЕЖЕСТТА НА ПЪЛНОМОЩИЯТА! ЕДИНСТВЕНО В ТОЗИ СЛУЧАЙ ДОПУСТИМА ПУБЛИЧНО СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ! КОЛКОТО ПО-РАНО, ТОЛКОВА ПО - ДОБРЕ! АПРОПО НЯМА ПРЕЧКА И СЕГА ДА СЕ СЪЗДАДЕ НАРОДЕН СЪД!
  • 33 Do cervenite galoshi

    4 7 Отговор
    Cervenite mishki na lainianata beseparska media fakti sa latentni shizofrenici kato Christov s 1,5 cm visokoto celo!

    Selianiat ot Slavianovo shte lize samo mirizlivata moindza na DESA PROSTAKESA!

    Goleeeeem Hui za ruskia schpionin!
  • 34 Смехурко

    19 10 Отговор
    Единственият достоен политик, гласът на истината и народа, това е президентът Румен Радев. Гласувал съм за него със 100-процентова убеденост и той оправдава нашите надежди, като се бори срещу всичко гнило, подло и корумпирано, напълно олицетворявано от ГЕРБаджийската сган. Затова беснеят и злобеят срещу него, ама ще му дишат праха на генерала наш! Ще го преизберем за втори мандат, напук на смехотворния Банкянски кретеноид.
  • 35 ани

    9 4 Отговор
    Ох ,този ли брадатко ще оправи държавата?Абе нали го видяхме като беше във власта колко е инфантилен и некадърен!Моля ви тези некадърници никога повече във власта!
  • 36 ЛОПАТАТА

    17 2 Отговор
    Много дебелото,ама ужасно дебелото момче ,Кой смее да закачи.А хидроинженера надарен с ВЕЦОВЕ и пристанище, Гешев ще разледва ли.Или на салфетката имената им липсват.
  • 37 гост

    2 6 Отговор
    Колкото и да го хвалите Радев по-умен няма да стане. умните мъже си личат от действията, а не от хвалбите на блюдолизците,същото се отнася и за Борисов.
  • 38 КОЦИ

    6 2 Отговор
    Този Христо Иванов по всяка тема ще се намери да се изкаже, ей....
    Все да се намеси, все да си даде мнението и до там...
  • 39 Бойко

    1 5 Отговор
    Нищо няма да излезе, по това си приличат и Радев и Христо Иванов говорят, говорят и накрая едно голямо НИЩО!
  • 40 Мартин

    4 2 Отговор
    Какво ще прави Христо Иванов, ако осъдят неговия щедър спонсор Иво Прокопиев?
  • 41 Начи Асанр

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Начи Асане тургаш наместо Радев Толупа Борисофф у пасианса излиза на 1000%.Разбра ли,дърт ибрикчийо??
  • 42 Галя

    4 1 Отговор
    Иванов пак се опитва на чужд гръб на трупа активи
  • 43 Марони

    0 2 Отговор
    Христе,ти си уникално заблуден и следователно на особено интелигентен!Добре,че и извън парламента и дано никога не влезеш там с мижавата си партийка!
  • 44 Алфи

    2 2 Отговор
    Христо Иванов на пропуска възможност да се възползва от малко медийно внимание. Както се казва на всяка манджа мерудия.
  • 45 Истината

    0 0 Отговор
    най разпасан е разбеснелият се гащник с каскета
  • 46 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Асан може да е прост но казва истината, Живков осмокласника бе хитър и прост, но верен на Русия, а Радев е само прост и верен на Русия. Нюанси и малки разлики.