16 Март, 2021 21:44 12 536 103

Станка Желева за ФАКТИ: Баща ми искаше да напише книга за предателската политика на БСП

  • желю желев-
  • д-р желю желев-
  • площад-
  • станка желева

"Тази партия традиционно продължава да работи за руските политически и икономически интереси", категорична бе дъщерята на Желю Желев

Станка Желева за ФАКТИ: Баща ми искаше да напише книга за предателската политика на БСП - 1
Станка Желева, снимка: ФАКТИ

Преди седмица стана ясно, че е решено площад в центъра на София да носи името на д-р Желю Желев - първият демократичен избран президент на България. Площадът обхваща пространството между ул. "Московска", пл. "Княз Александър I" и сградата на Народното събрание. За да коментира тази новина гост на Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бе дъщерята на д-р Желю Желев - Станка Желева.

"Искам първо да благодаря на всички хора, които направиха това възможно. Аз умишлено не участвах във всички тези инициативи, защото все пак аз съм му дъщеря. Всяка дъщеря обича баща си и все пак за мен баща ми е нещо съвсем различно. Всяко дете може би ще иска някой площад или улица да носи името на родителите му. Но тук не говорим просто за един баща, а говорим за един държавник, за един политик, за един човек, който според мен е направил много за България и именно не аз, а хората, които оценяват това, което е направил, би трябвало да бъдат движещата сила в цялата тази инициатива. И така и стана", започна Станка Желева.

"Много хора участваха. Искам да кажа, че това стана и благодарение на Столична община, която доста активно се включи в организирането на всичко това, като намирането на подходящо място. Много се радвам, че най-накрая ще има един прекрасен площад в центъра на София с името на моя баща", добави тя.

В разговора с Лили Маринкова, Станка Желева, която е художник, говори и за прехода в България:

"Времената бяха наистина много сложни, много трудни, началото на прехода беше изключително трудно поради факта, че се случваше нещо напълно ново, напълно непознато, хората още бях в ужас, страхува се от системата, от цялото машина на насилие, на гонения на цялата комунистическа машина и наистина си беше своеобразна храброст да участваш и да взимаш страна в такива моменти. Даже и до днес хората са травмирани от всичко това и този страх, насаден дълбоко в душите на няколко поколения. При по-младите може би не толкова, но проблемът е, че хората не обичат да говорят за този период. Много малко се говори за това какво се е случило в България, много малко се говори за това, което е направил баща ми също. Някак си искаме да забравим това, което се е случило (б.р. комунистическия период), като някакъв срам, че толкова време сме били в тази комунистическа машина и, за съжаление, веднага след това по време на промените всички тези силови и политически комунистически организации и хора успяха да се включат и да заемат много важни места в целия политически живот. И до днес тяхната сянка и воля много силно се вижда в решенията в политическия живот в България".

"Баща ми не беше типичният политик, баща ми беше човек на идеите, човек с изключително голяма визия. Той се интересуваше от политика, но не беше истински политик, за съжаление. Много хора се възползваха от това, че той беше един изключително добър човек, вярващ в доброто, в доброто в хората, даже бих казала донякъде дълбоко наивен. А също така и много хора се отдръпнаха, те не искаха да участват във всичко това, защото в един момент си дадоха сметка колко мръсна работа е политиката. Но тук вече се иска и кураж, всеки преценява за себе си дали иска да участва или не. За баща ми беше нещо като кауза, като дълг", разказа дъщерята на д-р Желю Желев.

"Основното нещо, което той до последния си дъх ужасно много искаше да осъществи, беше да напише една книга, с която най-накрая на БСП да им се поиска отговорност за цялата предателска политика, която са водили от самото си създаване, обслужвайки чужди национални интереси. Като казвам чужди национални интереси, кулминация в цялата тази поредица от национални предателства е гласуването България да стане 16-та република. Има документи, цялото ЦК са гласували, има имената на хора, чиито деца в днешно време са политици. Това са просто едни национални предатели. За съжаление това продължава. Тази партия традиционно продължава да работи за руските политически и икономически интереси. Във всеки един смисъл. Как е възможно, например, да не можем да махнем Паметника на съветската армия в центъра на София, който е един позор? Това са хората, които са окупирали една независима държава, наложили са един терористичен режим, който е избил хиляди хора, контролирал е изцяло тази държава. Как е възможно това да не може да се махне? Това е чужда окупаторска армия", изрази възмущението си Станка Желева.

Тя разкри, че има идея да се направи филм за предателствата на БКП/БСП, но от няколко места са им казали, че по-скоро ще им дадат пари, за да не се случи този филм.

Желева коментира и налагането на Бойко Борисов на политическата сцена като някакъв своеобразен двойник на Тодор Живков. Тя изрази мнение, че представителите на останалите партии в парламента не се различават особено от Борисов. "Според мен всичко това се дължи на една много целенасочена чалгизация във всяко едно отношение на българското общество. Говорим за политика, говорим за култура, всичко. В момента, както виждате, има една огромна подмяна на ценностите. В момента елитът на България не са българските интелектуалци, а са чалга певици, мутри, манекенки, футболисти. Това се лансира като един елит на България. Музиката, която най-много се слуша и рекламира, това е чалгата. Просто има една такава целенасочена политика за опростачване на българина", каза художничката Станка Желева.

По отношение на COVID кризата, тя изрази мнение, че училищата в България не е трябвало да се затварят и даде Франция за пример в това отношение.

"България няма културни приоритети, в България културата е последното нещо, за което някой мисли. Виждате, че в сегашната предизборна кампания абсолютно никой не споменава думата "култура". За култура не се говори и никой не се интересува от култура. Министерството на културата трябва да бъде закрито, защото в него са едни мишоци, които абсолютно живеят в миналия век, те си мислят, че са още в комунизма. Имала съм среща веднъж в Министерство на културата, където една дама на преклонна възраст ми каза, че е сменила 22-ма министри на културата, сега още един... "Мен не могат да ме сменят"". Не става дума за дискусия, а за една разписана ясна стратегия с приоритети, защото България има огромен потенциал. Има много културни хора, имаме много големи възможности, но има и едно политическо нежелание, или може би това се дължи на ниската култура на самите политици, които въобще не се интересуват от култура", заяви още Станка Желева, а след това добави, че държавата не оказва никаква подкрепа на културните дейци.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    91 67 Отговор
    Желев е жалка картинка, руска, срам и позор. Пръв ще препикая площада кръстен на подлогата руска.
  • 2 rusnak

    173 32 Отговор
    Тая па голема еуропейка като я гледам в сурата селска.

    Коментиран от #61

  • 3 Скрий се ма

    218 24 Отговор
    От такива като баща ти стигнахме до тука!!!
  • 4 sofka

    195 18 Отговор
    Зельо за мен е едно недоразуменние в политиката, все пак е лично мненние

    Коментиран от #11

  • 5 Gogo

    197 18 Отговор
    Зелю е едно жалко петно в историята... подобно на Плевню Пастирката.

    Коментиран от #74

  • 6 Behemoth

    145 2 Отговор
    Скок подскок и стигнахме да ни яхат обслужващия персонал на комунистическата номенклатура...шофьори,пазачи и сервитьори...
  • 7 12345678

    171 30 Отговор
    БАЩА ТИ Е ГНУСНА ПРОДАЖНА ГНИДА........МРЪСЕН ПРЕДАТЕЛ,ПРОДАЛ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ НА ГАДНИТЕ КРАВАРИ
  • 8 rusnak

    118 12 Отговор
    А ма, със сурата еуропейска, кажи нещо за книгата на баща ти "Фашизмът" от 1982ра ма.
  • 9 Селянка....

    123 19 Отговор
    Селянка..... И нищо повече. .... По лицето си личи......Селянка.

    Коментиран от #57

  • 10 Диверсант

    155 15 Отговор
    Тоя Веселиновски селяндур подари България за една гемия генно модифицирана мухлясала американска царевица.
  • 11 Вучо Вучо

    119 8 Отговор

    До коментар #4 от "sofka":

    Зайо Зелев го изпапаха вълците,той беше едно дисидентско недоразумение.Един Николай Колев Босия го слага в малкото си джобче!
  • 12 Лъвов

    90 11 Отговор
    Само и вижте физиономията, ииииии спирам до тук.

    Коментиран от #28

  • 13 една Българка

    100 9 Отговор
    А баща ти къде живя и се издигна до президент, светла му памет, за теб да не говорим
  • 14 Пацо

    115 11 Отговор
    Чудя се що за хора са тези които дават трибуна на подобно недоразумение.
  • 15 Факт

    142 12 Отговор
    Желев предаде България на хаоса и грабежа, сложиха една пионка и вижте до къде ни докараха.
  • 16 Анонимен

    101 13 Отговор
    За жалост баща ви беше същия комунист скрит като демократ!?
  • 17 ПКП

    79 11 Отговор
    Тая селска ПРЪЧКА е ПКП, а името й е Калинка Желева!!!
  • 18 Гвардеец

    109 11 Отговор
    Бях гвардеец в казармата и съм виждал отблизо майката Мария и бащата Жельо. По-грозни хора трудно се срещат. И много прости, особено Мария. Нееднократно ни изложиха пред чужденците.
  • 19 Истината

    143 12 Отговор
    Баща ти, моме, ликвидира едно добре функциониращо земеделие,разпарчоза земеделската земя, създаде ликвидационни съвети, които като башибозуци ,изклаха елитни стада, изкорениха лозя, овощни градини. На оня свят баща ти да си носи греховете за съсипването на държавата.

    Коментиран от #76, #87, #92

  • 20 Да се смее ли човек, да плаче ли?

    91 10 Отговор
    Абе кога я докарахте от Чили тая с елска пръ чка? Тя ако знае какви глупости плещи за хонорара, сама ще се гръмне! Сичката паплач на амбразурата на банкянския х айдук!
  • 21 пурко

    103 7 Отговор
    станке,ако можеш питай баща си/лека му пръст/ за ликвидационните съвети,унищолили селското ни стопанство!
  • 22 Иван Грозни

    96 6 Отговор
    В Българската история за сега има двама президенти типични мушмуроци. Единият селянче от шуменския вилает, а другият синоптик. Използваха ги за параван докато си плетат кошничките. Не се разбра ясно гробарското правителство на коя държава слугува.

    Коментиран от #24, #49

  • 23 СЪВРЕМЕННИК

    86 7 Отговор
    СТАНКЕ ,СТАНКЕ И БАЩА ТИ КАКВА ШУШУМИГА БЕШЕ, А ДА НЕ ВЛИЗАМЕ В ПОДРОБНОСТИ ...............!
  • 24 на кого

    29 16 Отговор

    До коментар #22 от "Иван Грозни":

    щe гo oбяcня мнoгo cбитo:нaчaлoтo нa 90-тe гoдини e,рeкeтьoри/мутри/имa caмo в бившия CCCР и Бългaрия,НИКЪДE другaдe в бившия coц лaгeр.при нac e винaги c индигo/двoйнo/ пoвeчe мутри нa глaвa oт нaceлeниeтo!Путин- кaдър нa кгб.бoкo нa дc,към днeшнa дaтa ca първи ръкoвoдитeли!връзкaтa e eлeмeнтaрнo дa ce нaпрaви!
  • 25 парфюм

    64 10 Отговор
    По-нагоре има статия с нейно интервю от 2020 година. Странно, със същия кичозен гердан и същата сива блуза отдолу. Шокирана съм. Явно не си сменя бельото.
  • 26 Гост

    56 6 Отговор
    Всички БГ политици са продадени на външни сили. И Желю беше се продал, на американци/руснаци (те играеха заедно тогава), после на турците.
  • 27 Фактъ

    82 6 Отговор
    Желю на боянските ливади легализира ДПС в политическият живот и предаде националните интереси .
  • 28 много

    30 7 Отговор

    До коментар #12 от "Лъвов":

    грозна.
  • 29 Свако Жельо

    33 1 Отговор
    Свако Жельо

    ква я мислехме ний ,

    ква стана тя
  • 30 Niki13

    58 5 Отговор
    Жалка объркана жена
  • 31 Винкело

    26 49 Отговор
    Нахвърлили се тука на жената... Е тя ако е можела, със сигурност е щяла да избере да е красива като Ален Делон и Роми Шнайдер заедно и поотделно. И какво очаквате бе, да тръгне да плюе баща си ли? Това го правеха едни Морозовци в друго време. Вах ва у тъбите селски бекове...

    Коментиран от #35, #71

  • 32 Лош пиар от ГЕРБ

    38 4 Отговор
    Няма да ви помогне.
  • 33 Doko

    33 4 Отговор
    Каракачанов и Боко трябваше да купят самолети със самолетоносач, а не F-16 таралясници на книга. И да кръстят самолетоносача както си искат, вместо площад. Като Рейгъновия самолетоносач. Но не им стиска, зашото СДС са под водата, а герб - също.
  • 34 гражданин

    83 7 Отговор
    Баща и беше един от основоположниците на разбиването на държавата България, нейната икономика, държавност, селско стопанство, ниска култура, ликвидирането на българската армия, Строителни войски и т.н. за каквото се сетите. Кръщаването на площад на негово име е връх на цинизма!
  • 35 Крушата

    37 3 Отговор

    До коментар #31 от "Винкело":

    не пада по-далеч от дървото.
  • 36 Немо

    66 8 Отговор
    Станке, семпла си, като баща си... Нищо лично, ама.. Имал съм възможност да говоря с него на няколко пъти през 90те. Стори ми се ужасно не на мястото си като лидер на СДС, а после и като президент. Нито визия, нито ораторски способности, нито кой знае какъв умствен кадпацитет
  • 37 Ира

    47 8 Отговор
    Дребно и дребнаво човече. Дъщеря му е безпардонна.
  • 38 Желю Жабата

    50 8 Отговор
    Първото нещо, което направи е да отмени софийското жителство и наводни София със селянджъри. Няма лошо, но това трябваше да стане постепенно. Това показва просто едно избиване на селския си комплекс.

    Коментиран от #46

  • 39 Фандъков

    48 7 Отговор
    Малее,само едно не мога да забравя-още ми текат лигите,когато президеншата му изсипа нейното уиски в неговата чаша и каза,че тя такова не пие!!! А той горкия си го гаврътна на екс,да не я изложи !!! ХМ,ти да видиш...!!!

    Коментиран от #63

  • 40 Активист на БКП

    42 2 Отговор
    Е каква книга да напише за Жельо ,като той беше партиен секретар в родното си село Веселиново,а Людмила Живкова нареди да издадат предписаната от 181 източника книга ,, Фашизмът,,...
  • 41 Русофил имигрира в русия .. Ъъъ

    11 27 Отговор
    Добре, че са форумите, та и неудачниците да се почувстват значими . ;=
  • 42 Чики-Рики

    8 5 Отговор
    Да ме прости Господ,ама коя му дъщеря почина на ... Лека му пръст Джефер Джеферов ?!

    Коментиран от #47

  • 43 човек от народа

    31 5 Отговор
    и тая ли ще се изкара репресирана като тиквун
  • 44 Един

    50 8 Отговор
    Значи член на ЕС може, а република на СССР не може? На това му се казва дисонансно разстройство. Едното велико постижение, другото - предателство? Гадните комунисти, дето индустриализираха страната- престъпници, великите демократи дето я разкостиха - герои? Мдаа..

    Коментиран от #67, #73, #77

  • 45 Ганьо

    20 7 Отговор
    Ама Станче , не разбра ли че няма руски и американски интереси. Всичко идва от Лондонското сити и Ватикана
  • 46 Тъ панар

    13 18 Отговор

    До коментар #38 от "Желю Жабата":

    София я напълниха със селинджъри любимите ти комунисти! Жителството беше,за"простолюдието" бкп-сега бсп,нямаха проблем,да си намърдат селските,неграмотни за....ци там!!
  • 47 Греда не е

    6 13 Отговор

    До коментар #42 от "Чики-Рики":

    "починала" опг бкп/бсп,я "починаха" от страх хората подкрепящи Жельо,да не ги очистят!! И той човека оттогава клекна!
  • 48 СДС

    27 5 Отговор
    ПЛОЩАД ЖАБАТА
  • 49 Аааа само

    8 7 Отговор

    До коментар #22 от "Иван Грозни":

    един му хльо предател си имаме,и той сега е претендент,на малцинството бкп-бсп-дпс! Още малко му остава!
  • 50 Сатъра на Хана

    7 12 Отговор
    Помня как Людмила Яшарова Живкова - Сакскобургота ходеше на сбирки в Софийския Университет , където пиеше заедно със Зельо Зелев и Блага Димитрова
  • 51 СТАНКЕ

    24 5 Отговор
    НЕ ПЛАШИ ХОРАТА. СТОЙ СИ В ВЕСЕЛИНОВО.
  • 52 върви заглава

    9 21 Отговор
    Съд за всички комунистически престъпници
  • 53 Сатъра на Хана

    21 5 Отговор
    НЯКОЙ ПОЛИТИК ДА КАЖЕ КАКЪВ ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ ПРЕДЛАГАТ И ДО ДНЕС ЗЕЛЬО ЗЕЛЕВ И ПОЛИТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ?
    .............. ...........
    Демокрацията не е Обществен Строй , а Форма на управление ..... По Социализма беше също Демокрация - Хората имаха право да гласуват и да избират - същото е и днес Демокрация - Имате право да гласувате и да избирате - и Народа избира Мутрите и Бейовете :)))
  • 54 Crosby

    27 5 Отговор
    Семейство отпадъци.
  • 55 ...

    6 14 Отговор
    Скромни са, желю, станка, жена му, дъщеря му малката си отиде без време, знаете причините. От политика не разбираме, но кво й е на Станка Желева...
  • 56 Сатъра на Хана

    8 2 Отговор
    НЕ Е МОЯ МИСЪЛ , НЕ СИ СПОМНЯМ АВТОРА .......
    ................ .................. "БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ВИНАГИ СА БИЛИ С НОВАТА ВЛАСТ , ЗАЩОТО ВИНАГИ СА БИЛИ ДЪРЖАНИ ГЛАДНИ"
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ENP

    17 2 Отговор
    A паметника на Боко къде е? Никъде по калдъръма на "магистралите" не се забелязва паметник на шофьор-идиот с поялник вместо нос и PR-ка.
  • 59 Щирлиц

    21 3 Отговор
    Другарят Желю Желев,на чиято съвест тежи днешното състояние на отношенията/доколкото това са ..отношения/на България със Македония...Време беше и щерката да се ...изкаже.
  • 60 Язе

    1 1 Отговор
    Мразя те , Обичам те....
    Е и к'во с'я?
  • 61 Тая

    27 5 Отговор

    До коментар #2 от "rusnak":

    Станка що не харчи парите на баща си и не си държи устата затворена за да не плямпа глупости, той че се изпоомаза, изпоомаза се, ама тъкмо сме го позабравили, не ни го натрисай в лицето пак.Тая
  • 62 Сатъра на Хана

    11 3 Отговор
    България е Демокрация - Парламентарна Държава от Освобождението си от Турско Робство до Днес
    ............. НО
    България е била НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ САМО 40 ГОДИНИ :))
  • 63 Haha

    12 2 Отговор

    До коментар #39 от "Фандъков":

    А помниш ли как направи кълбета от стълбата на самолета...
  • 64 Фаро

    19 4 Отговор
    Първия президент издигнат от сбирщината създадена от зарворници сдс,която унищожи и разграби държавата под одобрителния поглед на бсп и дпс.Никога повече герб,сдс,ндсв,бсп,дпс,воля и патриоти във власта.Забрана за тези партии и техните подпартиики перящи ддс.Съд и затвор.Да се върне смъртното наказание за измяна към народа разстрел
  • 65 324

    30 4 Отговор
    Предател, който съсипа България! Подлъга хората, че идват честни и почтени политици, а те се оказаха вълци, които унищожиха всичко. Само си помислете Ал Йо почтен политик? Самия Желев навел се угоднически пред едноония пират Ран~ЪТ. Да беше си спестила тъпия коментар. Стано, има още живи свидетели на предателството на баща ти.
  • 66 Един

    20 4 Отговор
    Тази е жестоко объркана!!!!
  • 67 Един друг

    6 13 Отговор

    До коментар #44 от "Един":

    отивай при оня който мечтаеше,за шестнайста република!Заедно с другите другари! Прав ви път!

    Коментиран от #82

  • 68 пройчо

    6 2 Отговор
    "... Станка Желева, която е художник, .."**** Ни е сигурно.
  • 69 123

    9 10 Отговор
    Колко е красива или грозна няма никакво значение. Посланието и е ясно БСП/БКП е партия от предатели на България обслуждащи Руски финансови и политически интереси.Желю Желев е комунист и като комунистически агент е част от СДС за да се контролира новосъздадената опозиция.България до 2007 тотално обслужва Руски интереси.България не е продадена на САЩ през 1990 г, БКП иска както го нарича техническа помощ от САЩ за да направи в България от командна комунистическа икономика , на пазарна икономика.От Българска страна проекта е ръководен от родения и обучен по Икономика в СССР Премиер Министър на България през 1990 Андрей Луканов и Иван Ангелов.Плана за преход на България към пазарна икономика е съставен през лятото на 1990 г в София от Български Икономисти , със техническа и консултантса подкрепа на Американските икономисти Ричард Раан и Ричард Ат.Плана е принтиран през септември и одобрен от БСП, Думите на Желю Желев са ако не приемат и изпълнят плана както е написан, ще пропаднат с тях и България. А той е много деайлно описан как и каво да бъде извършено от Българското правителство и икономисти. Ричард Раах И Ричард Ат са лично заплатили разходите си по пътуването и работата за България е дарение от двамата на България , те не са заплатени нито от България нито от САЩ за създаването на плана за преустройство на икономиката.
  • 70 123

    6 8 Отговор
    Луканов е водещ член на реформаторското крило на БКП и участва в свалянето на Тодор Живков. Той става министър-председател на 3 февруари 1990 г. Този пост той заема до 7 декември 1990 г. По средата на мандата му Комунистическата партия се прекръства на Българска социалистическа партия.Луканов ръководи първите демократични избори, проведени в България от 1931 г. Тези избори се провеждат през юни; БСП остава най-голямата партия в НС, а самият Луканов продължава да управлява. Управлението на Луканов е белязано от корупция, огромен дефицит на потребителски стоки и граждански вълнения. Накрая през декември, след големи демонстрации и обща стачка, Луканов подава оставка.Той активно
    участва в политиката на БСП до смъртта си. През 1995 г. той започва да критикува различни членове на партията, които според него не са били достатъчно реформатори и са сталинисти

    Коментиран от #72, #90

  • 71 Поп Вечерко

    9 5 Отговор

    До коментар #31 от "Винкело":

    Искаме да не я показват толкова често. Ако може през 40-50 години, може и по-рядко.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Поп Вечерко

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Един":

    Браво! Много точно казано.
  • 74 Зайко Байко многознайко

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Gogo":

    Недей да омаловажаваш пастирката, той е номер едно по иэцепки, но Жельо е мерэопакостно човече. Той с ливадите му и (дпс) остава в историята, ,като поэорен политик! Лично мнение !
  • 75 Сите

    7 4 Отговор
    комунисти сте като бесни кучета. Лиги ви текът от устите за власт. Кво се прави с такива?
  • 76 Шляхтиц

    23 4 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    Малко хора знаят това, което ВИЕ и аз знаем. Съсипа една много добре функционираща ДЪРЖАВА и я превърна в ГЕТО. Имам предвид не само селското стопанство, с което изхранвахме и половин западна Европа, а и безброй заводи за металорежещи машини, машини за хранително-вкусовата промишленост, изчислителна техника и т.н...... Арабският свят купуваше от БЪЛГАРИЯ металорежещи и машини за хранителната промишленост, Индия, Тайланд, Виетнам купуваха изчислителни системи ЕС 1022, СМ 4, УПДМЛ-2. В Мароко, Либия, Тунис, Алжир, Ирак работеха наши инженери, лекари, медицински сестри, преподаватели във ВУЗ. Сега търсят да внасят СПЕЦИАЛИСТИ.........
    Нямам повече мисъл. И без друго съм роден с умствена недостатъчност.........

    Коментиран от #80, #99

  • 77 Шляхтиц

    8 1 Отговор

    До коментар #44 от "Един":

    Изцяло споделям ВАШЕТО мнение. Шляхтиц.
  • 78 джендер

    9 3 Отговор
    Ама това жена ли е , сигурно ли е , на преглед дали е минала.
    Зелко бе прост галош , а тези които предлагат тази идея са по прости от него.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Дед Мороз

    7 9 Отговор

    До коментар #76 от "Шляхтиц":

    Много добре другарю ,си изопачил истината и от бързане не си прочел статията както и всички останали.Добре ви беше на вас другарите .всичко което се случва до момента се е режасирало и изпълнявало от ЦК НА БКП И ДС

    Коментиран от #83

  • 81 Швейк

    9 4 Отговор
    от него само се срамувахме, а сега и площада ще се разтопи от срам, бе като палячо, особено, когато жена му казваше че повече няма да пие и да не му наливат руска водка
  • 82 ГруЮ

    9 0 Отговор

    До коментар #67 от "Един друг":

    Никога не съм мечтал за 16 република. Просто ми е странно как бъркат в главите на хората, а те са готови да приемат това без опит за всякаква критика.
  • 83 Шляхтиц

    23 4 Отговор

    До коментар #80 от "Дед Мороз":

    Завърших инженерство през 1970 година в Прага, тогавашна Чехословакия, в посолството си имало и задгранично ДКМС, на чиито събирания аз за четири години не съм присъствал нито веднаж, не съм плащал членски внос, през Април 1970 се навършвали 100 години от рождението на В. И. Ленин и ми възложиха да направя плакат за Ленин. На чертожен картон, какъвто имах достатъчно залепих фотографии за успехите на СОЦИАЛИЗМА и КОМУНИЗМА на големия по късно режисьор на документални филми Илко Дундаков. Получих си дипломата, платих десетина тогавашни лева за четири години членски внос ДКМС. Попитаха ме къде искам да работя, защото имаше централно разпределение на специалисти и ми предложиха три ПРЕСТИЖНИ длъжности да започна работа. Всички приказки за дисиденти са за мен пълна измишльотина. За мен ВСИЧКИ ПОСТРАДАЛИ ОТ "КОМУНИЗЪМА" са пълни некадърници, мързеливци, криминални престъпници и т.н........... Не случайно сега виждам, че на
    върха на управлението на БЪЛГАРИЯ, стоят ТАКИВА СЪЩЕСТВА.
  • 84 Павел Пенев

    10 2 Отговор
    Плагиатора Ж.Желев освен преписаната книга "Фашизма" друго няма.За предателската роля на БКП можеше да пише сега ако беше жив за да види същата роля на ГЕРБ и СДС в коалиция. Но дъщерята явно е съвсем объркана с опитите си да направи впечатление и да се хареса на т.нар.демократи у нас.
  • 85 ХАН КРУМ

    18 1 Отговор
    ЗАДАЙТЕ СИ САМО ЕДИН ВЪПРОС–ИМА ЛИ ДЪРЖАВА НА ТАЗИ ЗЕМЯ,КОЯТО Е РАЗРУШИЛА СОБСТВЕНАТА СИ ИКОНОМИКА И ОБЩЕСТВЕНИ СИСТЕМИ,В СТРЕМЕЖА ДА ОТРЕЧЕ И СМЕНИ ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКИ РЕЖИМ С ДРУГ? КОЛКО Е РЪСТА НА ИКОНОМИКАТА МЕЖДУ 1939Г/ най – силната по икономически показатели/ и 1989г– ЗА 50 ГОДИНИ И КОЛКО ЕСЕГА ОТ1989Г ДО 2020Г ЗА 31 ГОДИНИ . НИКОЙ НЕ ОТРИЧА РЕПРЕСИИТЕ ДО1963Г И ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ,КАКТО И ОНЕЗИ ПРЕДИ 1944Г ,ЗАЩОТО И ВДВАТА СЛУЧАЯ БЪЛГАРИ УБИВАТ И ИЗТЕЗАВАТ БЪЛГАРИ!!! НО КОЛКОТО И КРИТИЧНО ДА ГЛЕДАМЕ В МИНАЛОТО, ОНЗИ ПЕРИОД Е ГРАДИВЕН ЗА СТРАНАТА И С ТРУДА НА СЪЩИЯ ТОЗИ НАРОД /А НЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА/ СТИГАМЕ 27 МЯСТО ПО ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ В СВЕТА. СЛЕД 31ГОДИНИ ,КЪДЕ СМЕ СЕГА –ЗАЩО СЪЩИТЕ ТЕЗИ МИСЛИТЕЛИ И ПСЕВДО ДЕМОКРАТИ РАЗРУШИХА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТРУДА НА СЪЩИЯ ТОЗИ НАРОД, ЗА ДА СТИГНЕМ ДО ТОВА, КОЕТО СМЕ ДНЕС И СЪЩИТЕ ТЕЗИ ВЕЛИКИ МИСЛИТЕЛИ ДА ГОВОРЯТ ЗА РЕСТАРТ НА СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА ,КОЯТО РАЗСИПАХА.ИСТОРИЯТА СЪДИ.СЛЕД ОЩЕ 15 ГОДИНИ ПРИСЪДАТА ЩЕ Е ОКОНЧАТЕ
    ЛНА ,АКО СА ОСТАНАЛИ БЪЛГАРИ, КОИТО ДА Я ПРОЧЕТАТ!!!!

    Коментиран от #93

  • 86 аз съм Веска

    3 0 Отговор
    КОЯ Е ВЪЗРАСТНАТА ДАМА В КУЛТУРНОТО МИНИСТЕРСТВО , КОЯТО ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКАТА НА 11 МИНИСТРИ . ДАЙТЕ Я НА СВЕТЛО - АКО НЯМА КУЛТУРА, ЩЕ И ТЪРСИМ СМЕТКА НА НЕЯ.
    ПО ЕДНА ТАКАВА БСП " ДАМА " , ДОПУСКАМ , ЧЕ ИМА ВЪВ ВСЯКА ИНСТИТУЦИЯ . ТЕ СА НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР , ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СМЕ ЗА ЧЕТВЪРТИ .
  • 87 селянинотобеля

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    Земеделието го ликвидира Златомир Орсов /сега почетен експерт/ с т.нар. орсовки кооперации, които оглозгаха остатъците от ТКЗС, а Желйо Зелев защо го поставиха за президент с консенсус -ами защото не знае къд се намира /факт помните ли как подписа декрета за признаване на Македония за независима държава - ноща по шарена комбайнерска риза и фанела от анцунг
  • 88 гонзо

    2 1 Отговор
    я,Кака си дошла!
  • 89 Бивш левскар

    6 2 Отговор
    Както се произнесе за Жельо един човек на когото много вярвам-баща ми, който е бил в компании с него по другото време- "Много добро момче, ама не става."
  • 90 шибалит

    4 7 Отговор

    До коментар #70 от "123":

    И да им обясняваш, тези комунистически хралупи няма да те разберат! Каквито правомощия е имал гн. Желев има и сега гн. Радев и останалите господа на този пост! Тези хубавци който плюят по гн. Желев много добре знаят че сме парламентарна държава и почти нищо не зависи от президента! Това са си приоми на комунистическите лешпери!
  • 91 Грую

    7 1 Отговор
    Трябва да правите разлика между идея и доктрина. Идеите са нещо много хубаво. Те доставят някаква идеална представа, която в повечето случаи обаче не е осъществима. Доктрината е начинът на действие за постигане целите на определена идея и както се досещате идеите биват проваляне от доктрините за тяхното осъществяване. Както и идеята на Президента Д-р Желев за "Земята в реални граници" Чудесна идея, но доктрината за нейното осъществяване и последвалата калпава поземлена реформа, която върна развитието на земеделието не с години, а с векове назад, се превърна в част от провалите на български преход и изтече в канала на историята!
  • 92 Смотан старец

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    Бравус дядовата каквото започна Желев ще го довърша Борисов
  • 93 Циган

    4 0 Отговор

    До коментар #85 от "ХАН КРУМ":

    Градивно време и то какво БЪЛГАРИ ,ТУРЦИ ЦИГАНИ И ОЩЕ КАКВИ ЛИ НЕ НАЦИИ заехме и пиехме заедно и един на друг си помагахме на територията на земята наречена БЪЛГАРИЯ А след толкова години ГНЯВ ЗЛОБА И ОМРАЗА царят в разрушена България ДАЛИ СЛЕД 20 ГОДИНИ ЩЕ ИМА МЯСТО НАРЕЧЕНО БЪЛГАРИЯ
  • 94 потребител

    7 1 Отговор
    И като искаше защо не я написа тази книга? Дали защото поради бедния се речников запас от думи нямаше да срещне непеодолими трудности в писането на този "бестселър"?
  • 95 Ххахахахах

    7 1 Отговор
    Предател е желката , защото ако не беше влязал в колаборация точно с бКп , сега нямаше да сме най-бедната и скапана държава. Това нещо на снимката да се скрие от срам.
  • 96 безпартиен

    10 0 Отговор
    Както ги назначиха за дисиденти,така ни ги набутаха за управляващи!От хората се искаши само да гласуват и с гласа си да узаконят изборът на някой друг!Спомняте ли си в началото на т.нар."демокрация" имаше Ил,Минев,Я.Янков,П.Гогов,ГЖеков и дори сега Г.Ифандиев?Та всички анти комунисти бяха изтикани от деца и внуци на АБПФК и ДС.Истинските дисиденти бяха просто използвани за да се придаде "демократичен" вид на политическите процеси!Издигнаха се тези,които бяха уязвими с постъпки в миналото си,манипулируеми,жадни за своята поне пет минутна слава!
  • 97 Затуй

    10 0 Отговор
    Цялото семейство са грозници, затуй площадът трябва да се нарече "Жабата".
  • 98 БАЧУ

    8 0 Отговор
    Беее,каза сТАНКА Овцата.
  • 99 яко ни лъжат

    22 0 Отговор

    До коментар #76 от "Шляхтиц":

    УНИЩОЖИТЕЛА НА СЕЛСКОТО НИ СТОПАНСТВО СЕ КАЗВА ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ. УНИЩОЖИ ПРОСПЕРИРАЩИ ТКЗС-ТА, АПК-ТА ОТ ТАМ И ЛЕКАТА ИНДУСТРИЯ КОЖУХАРСТВО, ОБУВНО ПРОИЗВОДСТВО, ТЪКАЧЕСТВО, МЛЕКО ПРОИЗВОДСТВО, ВИНОПРОИЗВОДСТВО, МЕСОПРОИЗВОДСТВО, КОНСЕРВНО ПРОИЗВОДСТВО. УНИЩОЖИ АБСОЛЮТНО ВСЯКЪКВО ПРОИЗВОДСТВО СВЪРЗАНО СЪС СЕЛСКОСТОПАНСКА И ЖИВОТНОВЪДНА ПРОДУКЦИЯ.КАК ДА ПОЧИТАМ ТАКЪВ БОКЛУК , УНИЩОЖИТЕЛ???
  • 100 Бай Шиле

    4 0 Отговор
    Станке,не се включвай в политически маневри.Не ти е там мястото.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Анонимен

    2 1 Отговор
    Китайците ще ви оправят, на полето с модерна техника, пак по ок сравнение, виж ютюб с компютри, роботизиране, ще има да работите младите, не е лесно селскостопанската, но ще дойде и в бг. Станка няма вина. Да е жива и здрава. Щом искате русия, искате и китай и на българското поле модернизирано.. Youtube
  • 103 тъпа

    2 0 Отговор
    ,къто жельо-жебока !Той беше пълен мухльо...