6 Април, 2021 19:29 10 084 50

Огнян Стефанов за ФАКТИ: Дефиницията за диктатура в България е абсолютно запълнена

  • огнян стефанов-
  • избори-
  • герб-
  • има такъв народ-
  • българия-
  • демокрация-
  • диктатура

"Ние тук сме просто смазани, икономиката е смазана, нейните устои. Политическото съществуване по начина, по който го проповядва съвременната демокрация, то тук не съществува", заяви още Стефанов

Огнян Стефанов за ФАКТИ: Дефиницията за диктатура в България е абсолютно запълнена - 1
Огнян Стефанов, кадър: ФАКТИ

"Беше казано, че е използван държавният ресурс, медии големи и джипката, разбира се. Къде без джипката? Тя стана емблема на това управление, на неговия край, на предизборната кампания и въобще на пиар поведение. Според мен тя дори изигра някаква роля, колкото и да изглеждаше абсурдна, колкото и на моменти да изглеждаше просто не на място". Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ издателят на сайта Frognews Огнян Стефанов. Думите му бяха в коментар на предизборната кампания преди провелите се на 4-ти април парламентарни избори.

"Трябва да си признаем, че и аудиторията не е с добра политическа култура, меко казано. Тя не реагира остро на тези неща (б.р. на модела "Джипка"), тя не реагира съпротивително на това, че я приласкават по такъв примитивен начин, по такъв циничен начин. За това може би тези номера. Това са някакви селски хитрости в отрицателния смисъл на думата. Не искам да обидя никой, свързан със селото, но това са дребни андрешковски номера - ще ползвам джипката, ще ходя, Севда ще ме снима и т.н. Страшна пошлост излъчва това", допълни към гореказаното той.

"Аз съм се ровил в посока да търся аргументи за диктаторско поведение, елементи за управление с всичките тези инструменти на диктатурата, и трябва да призная, че тук те са страшно много. Дефиницията за диктатура в България е абсолютно запълнена. Първо, насаден страх у населението, че ако ти не поддържаш властта, ако ти не си по някакъв начин с нея, нямаш шанс. Ти нямаш шанс за реализация нито на пазара, нито където и да било. Да не говорим за държавна администрация, институции и т.н. Това е абсурд.

Второ, всяване на страх, че бизнесът ти няма да върви, че бизнесът ти може да закъса рязко, ако ти изразиш свободно мнение дори, някаква позиция, ако заявиш. Аз лично познавам страшно много хора от бизнеса, някои от които лежаха по арестите, на други им взеха бизнеса. Гражданите са чували за тези, които са публично известни, но има страшно много неизвестни хора, които са лишени от бизнеса си, от препитание, фирми са превзети. Фирма, започне ли да печели някъде, това веднага се забелязва и веднага се появяват съответните хора, които по съответния начин, а това е мутренският начин - чрез натиск, чрез принуда, чрез шантаж, чрез заплахи прехвърляш, или ти стават съдружници и след това превземат цялата фирма.

Следващият елемент на диктатурата е, че силови структури като прокуратура, МВР, служби, са също твой инструмент и са в твоите ръце, ти имаш свободата да упражняваш всякакъв вид натиск, преследване и насилие под всякакви форми", обрисува положението в днешна България Стефанов.

"По време на предизборната кампания т.нар. големи медии, национални телевизии и т.н., успяха да подобрят някакъв собствен рекорд. Примерно на Мая Манолова да ѝ бъде зададен въпросът за посещението ѝ при Божков някъде около 1873 пъти. Тя толкова пъти отговаряше и естествено тя няма такъв набор от разнообразност, за да отговоря, и то се получаваше едно и също. A в същото време десетките или стотиците срещи, които е имал премиерът Борисов с Божков през годините, това никога не се е появявало като тема. Това никога не е било дори изпуснато в публичното пространство. А нима това не е известно? Нима не е известно кои други лица от т.нар. Ъндърграунд, от тези, които са били в сенчестия бизнес, някои избелили си донякъде бизнеса, станали хора с бели якички, но всички ги знаят какви са и кои са. Това са хора от неговия кръг (б.р. от има се предвид от кръга на Бойко Борисов). Включително до момента, включително съвсем актуалното му обкръжение. Тези същите медии никога не са отронвали дори и дума по този въпрос", възмути се издателят на Frognews.

Никой до момента не е задавал въпроса: "Г-н Борисов, обяснете за чекмeджето простичко". Да даде някакви обяснения, ей Богу, става дума за 1 милион евро (или 2 милиона лева). Това са суми, които 90% от българите и във фантазиите си, и във въображението си не са виждали", добави Огнян Стефанов.

Той коментира и изборния резултат на ГЕРБ:

"Те губят 400 000 гласа, губят 20 и няколко депутата в Парламента и фактически събират сбор от гласоподаватели, които гласоподаватели са ядрото на държавната администрация, на МВР, което е над 50 000 души, на служби, на прокуратура, на общински и кметски оправи, които са под контрола на ГЕРБ. Имат хора от най-верните, които са им изневерили. За мен това е един абсолютен провал, защото ти разполагаш с цялата държава, с всички медии, изобщо с всичко, с целия ресурс на държавната хазна. Отиваш в Пловдив и раздаваш на футболни отбори, частни футболни отбори, което е забранено от ФИФА, но ти им даваш милиони, а след това казваш, че няма пари евентуално за предсрочни избори".

"Вторачват се дали е подала оставка Корнелия Нинова като лидер на БСП. Аз лично казвам, че на Корнелия Нинова трябва да ѝ благодарим поне за две неща. Съкрати тази партия на половина, върна я в размера на групата на Благоев. Тя в крайна сметка свърши една "черна" работа като махна хора като Гергов, бизнесменът от Пловдив, а и други, да не ги изброявам. Изчисти партията от хора, които бяха там от десетилетия и разсъждават с нафталинени категории. БСП си отиде на мястото, тя е малка партия. А и понеже не е модерна, няма основания да претендира за нещо повече от това.

За "Има такъв народ" и съмнението на някои хора, че тази партия е проект на задкулисието, Огнян Стефанов заяви следното: "Понеже действието се развива в България, в български условия, задкулисието винаги ще наднича от всеки ъгъл. Ние толкова сме свикнали с него, че за нас става необичайно, когато се извърши някакъв подобен пробив".

Лили Маринкова сподели на госта си, че се чуват гласове, твърдящи, че съдбата на Борисов зависи от висши политици в ЕС и Германия, а той коментира това по следния начин:

"Той (б.р. визира се Бойко Борисов) никога не е крил, че разчита много на германската подкрепа. Това от Германия, което ние очакваме да наложат спрямо него, то според мен в момента съвпада и с интересите на Вашингтон. Така че, откъде ще дойде по-силният натиск вече за нас е все едно. Както казва Чърчил през 1942 година: "Аз ще се съюзя и ако трябва ще прегърна и Сталин, за да премахнем голямото зло". В сегашната ни ситуация, разбира се, в много по-малък мащаб, у нас се разиграва нещо подобно. Ние трябва да премахнем едно управление. Аз не помня толкова дългосрочно в нашата история да са се подвизавали толкова престъпни практики, и то наложени, и то работещи с всичка сила. Това просто трябва да спре, това трябва да бъде премахнато, защото тази нация е застрашена".

"Ние тук сме просто смазани, икономиката е смазана, нейните устои. Политическото съществуване по начина, по който го проповядва съвременната демокрация, то тук не съществува. Съществува само словесно, само плакатно, нищо повече от това. Зад него се крият преследване на журналисти, преследване на медии. Някой ще каже: "Тук не ги бият като в Беларус и Русия". Ама то има толкова други начини, ей Богу. Да те ограничат да нямаш достъп до пазара на реклама, да нямаш до финансиране, да ти заведат дела и да ги водят тези дела с години наред, да те разкарват по съдилища, знаейки, че са абсурдни тези обвинения. Това не е ли преследване?", запита Стефанов.

По отношение на страховете, че Слави Трифонов и "Има такъв народ" може да се окажат поредното разочарование в демократичната ни история, Огнян Стефанов каза следното:

"Това би било фатално за него, но и за всички в България би било ужасно, защото толкова пъти сме лъгани, че в момента, когато авансово се даде някакво доверие, изразено с 15%, това ще доведе до такава демотивация на обществото, че аз направо не мога да си го представя. Дано тези хора, които ние познаваме - Слави и екипът му, от цялото ми сърце ми се иска и вярвам, че те си дават сметка за сериозното положение, в което са вече, и за отговорността, която е легнала върху тях. Сега трябва да се упражнят всички правомощия, за да поеме някаква глътка въздух това гражданско общество и да направи някаква крачка напред. Това е животоспасяващо за нас. Това не е по-малко важно от излизането от пандемията с коронавирус, не е по-малко важно от всичко станало. Да заработи тази правосъдна система вече по някакъв що-годе нормален начин"

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    78 20 Отговор
    БОРИСОВ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПУСКАН В ПРЕЗИДЕНСТВОТО !!!.ТОТАЛЕН ПРОТЕСТ ! ИНАЧЕ,ВСИЧКИ УСИЛИЯ НА ХОРАТА ПРОПАДАТ !..

    Коментиран от #11, #12

  • 2 Чочо

    37 64 Отговор
    Медийна мутра платена
  • 3 КОТарАК

    46 14 Отговор
    какъв диктатор е тая тиква...:) просто 90 % от ,,бизнеса'' е шуробаджанашки и обвързан и затова се страхува
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Всички сте

    19 32 Отговор
    в канала, само маймуни си избрахте...хайде доскоро от Мелбърн.дИбили....

    Коментиран от #13, #15

  • 6 Майна

    25 4 Отговор
    ДАНО, ДАНО....ПАК ЩЕ СЕ НАДЯВАМЕ..ДОКЪДЕ СЕ ДОКАРАХМЕ, БЪЛГАРИ...
  • 7 4884

    8 11 Отговор
    sLAVI=BOci=carQ > трай, коньо за зелена трава.
  • 8 исина е

    49 16 Отговор
    Боко трябваше до сега да е отведен в ареста с белезници !!!!!

    Коментиран от #33

  • 9 пфу

    24 32 Отговор
    Абе тая тежкотоварна татра още ли някой я кани да говори бе!!!!!!!Боже,боже.По-страшно ми е като те гледам бе.
  • 10 jorj

    32 35 Отговор
    Президент на народ, който сее ветрове, ще жъне бури, народ който избира чалга- идиоти и рафинирани и школувани от москва комунисти на кремълска каишка, ще бере мизерия и мъка.
  • 11 пфу

    17 31 Отговор

    До коментар #1 от "дедо Герчо":

    Не всички хора бе дедо Герчо.Само на една шепа.Бойко си спечели и тия избори,Кьорав ли си,глух ли си,що си?

    Коментиран от #14

  • 12 мислещ

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "дедо Герчо":

    Ама май се оказва, че ако не вземе мандата, си остава премиер и Радев нама право да даде мандата на друг. Не искаме това. Протести - да, но не и възпрепятстване на получаването на мандат.
  • 13 Петя

    13 12 Отговор

    До коментар #5 от "Всички сте":

    Прав си Мелбърн.И от Милано много здраве.Хапнахте дръвчето,сега ще си го глозгате 4 години.Да ви дойде акъла в главите.
  • 14 мислещ

    29 8 Отговор

    До коментар #11 от "пфу":

    Нешо ти е крива математиката. Тиквата "Искат" (Защото знаем с какви гласове масово "спечели") 26% от гласувалите. Слагаме и ДПС, стават 36. Всички останали по свой си начин гласуваха категорично за изритването на мутрите. Освен това, май вече и западните му господари искат същото.

    Коментиран от #17, #47

  • 15 ДА ЖИВЕЕ

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Всички сте":

    ГРИЗ ГРИЗ „ДРЪВЧЕТО”
  • 16 ха-ха-ха

    10 6 Отговор
    Чакам с нетърпение Слави Трифонов и Васко Кръпката,да направят общ концерт!!!
  • 17 пфу

    12 12 Отговор

    До коментар #14 от "мислещ":

    Ааааа аз не разбирам от математики.Гледам по телевизора ,дават на Герб все първото място.

    Коментиран от #18, #26

  • 18 мислещ

    21 6 Отговор

    До коментар #17 от "пфу":

    Тиквата изглеждаше ли ти като победител в обръщението си? Май и от политика не разбираш.
  • 19 БРАД КРУЗ

    15 12 Отговор
    АБЕ ТИЯ ДЕТО РЕВАТ,ЧЕ ИМ ВЗИМАТ БИЗНЕСА ЩО ИМАТ 120 кг.КОРЕМНА ДИКТАТУРА 😀😀
  • 20 Доволен от вота

    20 14 Отговор
    Браво Оги. Сайта ти е уникален, не го пропускам. Цепи тикви и чекмеджан.
  • 21 ЛЕТ МИ БИЙ

    8 5 Отговор
    АКО И.Т.Н. НЕ УСПЕЯТ ДА СЪСТАВЯТ РАБОТЕЩ КАБИНЕТ,ПРИ НОВИ ИЗБОРИ НЯМА И ДА СА ТРЕТИ,А В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ СЕ НАПЪХАТ ТОРБАЛАН И ВАЛЕРМАРЕШКИ...Е ТОГАВА......😑😑😑😑😑😑😑
  • 22 Гошо

    13 7 Отговор
    Защо се приема за нормалност Лъжата ? Това е нашата воля!!! Защо е нормално ГЕРБ да печели с Измами? Защо?
  • 23 Уфффффф

    19 12 Отговор
    Аман от глупости.
    Като гледам какво се изписа и изговори за ББ, като гледам какви извращения правеха протестиращите с полицаите, как искаха да ги палят, как ги замерваха с павета, с яйца и с всякакви гадости, виждам колко много всички са били уплашени и са се страхували. Включително и този господин, който отдавна пише срещу ГЕРБ и ББ, той също е бил репресиран и бизнеса му е бил съсипан.
    А бе защо не се скрият някъде тези измамници.

    Коментиран от #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ким чен ун

    5 2 Отговор
    Българското кимченунче още не се е научило да майстори ядрени ракети за да плаши северномакедонците.Между другото и те му бизядоха простата глава!Не му трябваше с мечка дренки да яде на умника наш!!!
  • 26 Кака Мара

    7 7 Отговор

    До коментар #17 от "пфу":

    Купи си очила! София е на ДБ . Сега ще подпукаме и Дана Тъпоселска

    Коментиран от #32

  • 27 Фффффф

    15 8 Отговор
    Германия и САЩ подкрепят престъпник и бандит,за тях това е демокрация..
  • 28 Кака Мара

    11 9 Отговор

    До коментар #23 от "Уфффффф":

    Ама тези "протестиращи" ги изпрати главната мутра, а те биха мирно протестиращите. Нали сам си каза , че имал млади, здрави момчета , които щял да изпрати на противниците си. Абе прости сте като гуруто си.
  • 29 Горгона

    12 11 Отговор
    Всички вие политици , които не искате ГЕРБ във властта ще гризнете дръвцето и ще обречете народа на мизерия , защото нямате опит . Направете непременно експертно правителство с ГЕРБ без Борисов и се учете и управлявайте Б-ия и не правете нови избори за да не харчите отново милиони .
  • 30 Фершел

    5 0 Отговор
    Да не го питат как е с крака
  • 31 Марко

    16 4 Отговор
    Разочарование от Славчо? Който досега не е разбрал че Славчо е още от същото и фарсово повторение на Борисов, няма да разбере никога нищо. За хора простаци, калтаци с Наполеонов синдром и недодялан Тошко, толкова.
  • 32 Горгона

    15 4 Отговор

    До коментар #26 от "Кака Мара":

    Како Маро, твойте ДеБъ са некадърници и лаладжии и ламтят за власт . Нищо няма да променят , но може да върнат държавата ни назад в развитието и .
  • 33 Горгона

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "исина е":

    Имаш ли доказателства ? Нямаш ! Така че си затваряй устата .
  • 34 БКП=герп+дпс

    12 8 Отговор
    Групировката, шайката около пожарникаря е узурпирала цялата власт в държавата.
    Няма такава европейска държава! Няма толкова търпелив народ, на който да му се изсмиват в лицето и той пак да навежда глава....

    Коментиран от #38

  • 35 Калинка

    11 7 Отговор
    Ревът простаците за главният тъпанар ауу какво ще правим без бащицата
  • 36 тхйт

    13 1 Отговор
    Човек с норвежкото знаме говори за диктатура... какъв двуличник. Този е също от "българите в чужбина".
  • 37 малкия

    12 2 Отговор
    още един ц@рвул лансиращ неистини.
  • 38 Гладни хора

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "БКП=герп+дпс":

    Мн ясно че ще гласуват за герб за 50 лв
  • 39 този

    11 2 Отговор
    този мазен и оял се плужек да беше си прикрил мазната мутра малко като ще коментира поне уж беден народа а на това мазното гушата му почва от брадата както се казва ашколсун всички бедни да са като това П...Е
  • 40 А бе

    11 4 Отговор
    А ти си дефиниция за крайно продажна медия !
    Фрог нюз ще остане вечно под знаменателното "Ало ,Оги! От Дубай съм.."
  • 41 Доцента

    7 4 Отговор
    Понеже опозиционния маатрял е много некачествен Гербаджийте спечелиха поредните избори.Ако имаше качествена опозиция герб нямаше да имат 830 000 хиляди гласа.Всяка истинска опозиция родена от народа бива заглушена от крясъците на Мая манолова и руския шпионин Радев.Разбира се спонсорирана от кандидат затворника Божков
  • 42 sbs

    5 8 Отговор
    ТРЯБВАШЕ ДА НАЧУПИ ТИКВИТЕ -/-КАКТО В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ /-НА ШЕПАТА ЛУМПЕНИ ТОРМОЖЕЩИ СОФИЯ -ТРЯБВАШЕ ДА ПОИСКА ИПИЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА -ТРЯБВАШЕ ДА ПОДВЕДЕ ПОД ОТГОВОРНОС ---ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА --И ---ПЕЕЕ--- РАСКОТО ---ТРИО ЗА УРОНВАНЕ ПРЕСТИЖА НА ДЪРЖАВАТА ---ОПЛЮВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА В СВЕТОВЕН МАЩАБ ---ТОВА Е УНИЖЕНИЕ НА ГЕРБА ---КОЙ ИНВЕСТИТОР ЩЕ ДОЙДЕ ---ПРИ ПАРТИЯ ---МАФИЯ ВЪН ---ТОВА Е ПРЕВОДА ----ЗАТВОР ЗА МАЯ ---ЗА ЗЛЕПОСТАВЯНЕ НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД---ДОЖЕВОТНА ЗА НЕЯ НА МАГИСТРАЛАТ ---ТАРИФА ---0.5 ст.---ДА РАЗБЕРЕ КАК СЕ ВАДЯТ ПАРИ

    Коментиран от #46

  • 43 Plovdiv

    7 1 Отговор
    Питам направо: От 1.01.2007, вече повече от 14 години сме в ЕС-ътУ... И щом като всичко това се случва, а ЕС-ътУ се прави, че не вижда, защо ни е то тогава?!
  • 44 Гойко Митич

    5 3 Отговор
    Много умен този пришкав шишко бе, що не се кандидатира като разбира всичко!
  • 45 Този

    4 2 Отговор
    Огнения плондер откъде го изровихте?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Xxl

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Xxx":

    Опппсссаа, по-кротко!!!
  • 49 Гого

    3 2 Отговор
    Мисля, че края на тиквата дойде. Най после дойде една вълна, която ще го помете с 300. Ако всички партии на протеста се обединят около най важното, а то е отстраняването на ГЕРБ и всички герберчета от по малък и по висонг ранг от достъп до властови, финансови, силови и наказателни ресурси. Сега. Венага. И без милост. Лустрация за ГЕРБ-ерите. Да се изхвърлят на боклука за да изпитат болката на хората, които тормозеха. Натиск с всички приоми, които ГЕРБ прилагаха спрямо хората. Съсипването на тези плужеци чрез отнемането на заграбеното от тях. Те си го заслужават. Ако не направят това, мисля че при евентуални бъдещи предсрочни избори, тези партии ще гледат парламента отвън, а тиквата ще се върне на бял кон. Опазил бог. Надявам се това да не се случи и ще има разум. ГЕРБ трябва и ще бъде смачкана и разпиляна, а ние ще си върнем живота.

    Коментиран от #50

  • 50 Гошко

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Гого":

    Под тормоз от гербаджиите следва да се разбира "те крадат, а на нас, дето сме измислили схемите, не дават"! При първата репресия от страна на чал_гаджията, кюстендилската парц_алеса, отров_ните, децата и внуците на кому_нистическата ном_енклатура, ще видите протести като по учебник!