Last news in Fakti

6 Април, 2021 22:55 11 623 61

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: Борисов се държи нагло и по мутренски

  • настимир ананиев-
  • изправи се! мутри вън!-
  • партия волт-
  • бойко борисов

"От една страна страх за физическото си оцеляване. От всичките му изказвания, той най-много се страхува от кого? От президента Радев", коментира лидерът на партия Волт

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: Борисов се държи нагло и по мутренски - 1
Настимир Ананиев, кадър: ФАКТИ

"Проблемът на всички парламентарни избори е била активността. С една дума докъм 18, 19, 20 ч. на изборния ден се обявява активността до 17 ч. и до момента все още знаем, че активността до 17 ч. е била 40%. И дотам. Два дни минават, влизаме в трети, а самата активност не я обявяват. Защото обявят ли активността, имайки предвид, че знаем какво е числото на избирателите, моментално ще определим колко хора са гласували и това число не може да се промени. А със забавянето се създават предпоставки за донагласяне на резултата, за да може да излязат сметките. Знаете, че в изборната нощ ние, няколко кандидати за народни представители с г-жа Манолова поискахме да влезем в 23 МИР, където и аз съм кандидат, за да видим по какъв начин става броенето, защото ни казаха, че се отварят чували, че се коригират на място протоколи, забелват се, дописват се, с калкулаторите изчисляват, което е доста притеснително". Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Настимир Ананиев, кандидат за депутат от обединението "Изправи се! Мутри вън!"

Както е известно, Ананиев е председател на ПП Волт, която е част от "Изправи се! Мутри вън!"

"Аз не знам дали ще има кабинет, но бих искал да има такъв, защото има нужда от много спешни мерки срещу Ковида, включително заради начина, по който се отрази на малкия бизнес, който в момента страда и се гърчи. Трябва много спешно да се вземат мерки в тази посока, адекватни мерки, които да стигнат до хората и до малкия бизнес", обясни председателят на ПП Волт.

"Знаете ли, че в голяма част от секциите се опитаха да изгонят нашите застъпници? В някои са успели да ги изгонят. Особено в Пловдив-град имаме такива сигнали, че голяма част от застъпниците ни са били изгонени от секцията. В Нови Искър се опитаха да направят същото и ние реагирахме много бързо и светкавично, защото по закон това е работата на застъпника - да седи и да наблюдава процеса на броене, на отразяване и на всичко останало. Знаете ли какво става, когато стигнеш до съда, до крайна инстанция? За мен трябва да опция, ако някой иска да си преброи бюлетините с вещни лица, да има такава опция след изборите. В момента няма такава, особено след едно решение на съда, което направи прецедент и всъщност оттогава много трудно позволяват да се броят бюлетини. Знаете на местните избори битката, която се водеше тогава за тези 19 000 гласа, които не достигнаха на г-жа Манолова да стане кмет на София. Макар че за мен лично тя беше победителят и я има тази победа. Ако отворим тези бюлетини, макар че съдът не разреши, съм сигурен, че вътре е истината", сподели Ананиев.

"Излезе, че ГЕРБ е първа сила във Факултета, в Столипиново, във всички ромски гета управляващите са първа сила. А като отидеш в едно такова гето, аз не виждам нещо да се свършили за това гето, за интеграцията на тези хора. За съжаление, липсата на образование кара тези хора да си продадат гласа за 100, 200 лева, а някой ми каза, че за тези избори мизата е стигнала до 300 лева. Фактически ти си продаваш гласа за тази сума, една от трите, и след това четири години някой те краде. Краде милиарди. Така че, той може да си позволи 100, 200, 300 лева, защото знае, че ще има достъп до тези милиарди. A сега на масата какво имаме? По "Зелена сделка" 60 милиарда лева. Толкова е получила България за последните 14 години, откакто е член на Европейския съюз, а сега ще ги получим за 4 години по "Зелена сделка". В прословутото си изказване в изборната нощ, под снежинките, г-н Борисов, каза: "Искам мир", но всъщност с цялото си държание, с език на тялото, с думи, които използва след това, той се държи нагло и по мутренски. Той не иска мир. Той казва: Аз съм най-хубавият, само аз мога, никой друг не става за нищо, при мен са всички експерти, вие не може да управлявате. Думите се разминават със самите действия и със самата нагласа", анализира Настимир Ананиев.

Политикът коментира и възможността за отстраняване на ГЕРБ от властта:

"Зависи от това дали ще има кабинет, под каква формула, ще има ли някаква конкретна цел и програма този кабинет. Обединението трябва да стъпи върху нещо. Всяка една коалиция, която управлява, обикновено има точна и конкретна програма. Казва се, че ще се направи това, това и това. Много е важно да се заяви какво искаме да направим. За мен най-важното са адекватните мерки за тези, които се гърчат в момента, за хората, които са в неплатен отпуск от месеци, за хората, които стоят вкъщи, за да помогнат на децата си, защото те са на онлайн обучение, за бизнеса, който е затворен и се гърчи, за бизнеса, който не е затворен, но има ефект върху него, защото оборотът му е паднал с 60-70%. Води се незатворен, не може да получи помощ, но няма дохода, който е получавал, на който е базиран един бизнес модел", заяви още Ананиев.

Той даде пример със страни от Западна Европа, които са помогнали на малкия си бизнес, защото знаят, че той им е ключов.

"2-та милиарда, които дойдоха от Европейския съюз, не от нашата хазна, не се знае докъде стигнаха. Казаха, че бизнесът е получил 1 милиард. Кой бизнес? Нека да има прозрачност, дайте един регистър и да видим коя фирма колко е получила. Ще видим, че много фирми с големите, които са получили, са много близки до управляващите", загатна представителят на "Изправи се! Мутри вън!"

"ГЕРБ е загубил над 300 гласа, БСП е загубила половината си гласове. От старите партии, които сме свикнали да гледаме, единствено ДПС вдига резултат си. Ахмед Доган направи много хитър ход. Дръпна Пеевски назад, махна го от листите, сложи млади лица напред и каза: "Подновяваме, младите са напред". Имат 318 000 гласа 2017 г., а в момента имат 327 000. Имат 9000 гласа повече" отбеляза Ананиев.

В процес на разговора Настимир Ананиев отново се върна на поведението на премиера Бойко Борисов:

"При него има страх. От една страна страх за физическото си оцеляване. От всичките му изказвания, той най-много се страхува от кого? От президента Радев. Той се страхува от служебен кабинет, който даже и за три месеца би изсветлил много от нещата. Аз затова се надявам, че ако има съставен кабинет също ще се случи това нещо, защото това са очакванията на хората от протеста. Аз бях шест месеца на площада и знам какви са очакванията на хората. Ние не можем да си позволим да предадем тези очаквания".

"Трябва да се започне този рестарт в България, хората да се почувстват европейци, защото все пак 14-та година сме в Европейския съюз. Подкрепата за Европейския съюз е добра, 2/3 от българите го подкрепят, но те не се чувстват европейци. Нито доходите са ни европейски, нито здравеопазването, нито правосъдието. Оказва се, че имаме една отговорност да започнем този рестарт. Той започва с пълна ревизия какво се е случило в този мандат, където милиарди потънаха и не знаем до кого са стигнали и къде са стигнали. Знаете за милиардите, които отидоха в "Автомагистрали", милиардите, които отидоха в този воден холдинг, навсякъде се слагат милиарди в едни държавни предприятия и нямаме отчетност, тъй като се води търговско дружество. Нямаме прозрачност. Хората трябва да знаят какво се случва и по какъв начин се случва, как се харчат нашите пари. Ние всички сме данъкоплатци.и искаме да знаем как се харчат тези пари", коментира Ананиев.

"Виждам едно отговорно поведение в "Има такъв народ" и се надявам да могаТ да удържат групата си, защото не забравяйте за грешките на растежа. Резултатът на "Има такъв народ" е много по-голям от този, който се очакваше. Ако влязат с 50 депутати, горе-долу толкова ги даваха, тази група трябва да има синхрон. Тази група не е създадена от хора, които са работили заедно, макар че са от тази партия, има и много гражданска квота, но даже партийци се познават от съвсем наскоро, партията е много, много нова. Там няма екипност. Може ли да се опита Борисов да отцепи някакви хора от там? Може. Надявам се да е измислено това нещо (б.р. как да се съхрани групата на "Има такъв народ"), защото е важно за този кабинет на рестарта, който да започне този рестарт след ревизия. Това беше заявено на площада от всички.

Според мен има много заложени "бомби", за които не знаем, и трябва да излезем и да кажем: Ето това заварваме. Ако някой с действие или бездействие е допринесъл за нещо, което по някакъв начин е навредило на българския народ, на хазната, на гражданите или на бизнеса, той трябва да си понесе наказателната отговорност. Време е да има реална наказателна отговорност, поета от някого, защото хората затова са се отвратили от политиката и казват, че всички са маскари. Виждаме във Франция, Саркози влиза в затвора ефективно. Френският (б.р. макар и бивш) президент е аналогът на Борисов. Ще видим ли български премиер в затвора?", запита лидерът на партия Волт.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    35 9 Отговор
    БРАВО И НА НАШИТЕ ХАКЕРИ, КОИТО ЩЕ ПОМОГНАТ МНОГО НА БЪЛГАРИЯ! БРАВО, СЪНАРОДНИЦИ!

    Коментиран от #10

  • 2 Дядо КуРтИ

    66 11 Отговор
    Еми нали е мутра бе,как искаш да се държи?

    Коментиран от #28, #58

  • 3 БКП=герп+дпс

    65 16 Отговор
    герп вън от държавата завинаги!!!
  • 4 Пучо Капучо

    57 9 Отговор
    Че Буби по друг начин не знае да се държи бе, Ананиев! Помните ли Любо Нейков как го имитираше заради кривенето на врата?
  • 5 кьорфишек

    20 51 Отговор
    Пич никой няма да го пипне Баце,защото вие сте следващите.Мислиш ли че никой от вас няма да бръкне в кацата с мед?А кой знае и твоя баща колко си е изцапал ръчичките.Ще поживеем ,ще видим.
  • 6 Емил

    43 10 Отговор
    Веднага цялата власт на съд по бързата процедура на специализирания съд!
  • 7 Борисов

    22 34 Отговор
    Ананиев, Кутеник, жал ми е за теб!
  • 8 Klark Kent

    35 8 Отговор
    Той не знае по друг начин да се държи, той е себе си държи се като гард от бариерата, а е нагъл защото друго не му е останало освен наглоста!
  • 9 На ердоган леля му

    15 36 Отговор
    Ето още един разбирач на всички им пречи Бойко ама има хора дето гласуват за него изтрепете хората бе и така той ще изчезне и ще спите спокойно и няма да го сънувате нощем

    Коментиран от #24

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мдаааа

    24 17 Отговор
    След избори винаги говорилнята е най-голяма ... Партийка , която няма и 5 % , почва да дава акъл ... Нямат за себе си , на други дават .

    Коментиран от #14

  • 12 Неразбрал

    21 14 Отговор
    Защо този човек се казва “Настимир”? Що за име е това - Nasty + peace (Гаденмир!?)????
  • 13 Наблюдателен

    12 12 Отговор
    тая партия е клонинг на бсп, общо са към 19%, бойкикев и той е котилото на бкп, така че се оформя сдружението !!
  • 14 да бе ,

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "мдаааа":

    Трабант тарани ЗИЛ ...🤭🤭🤭

    Коментиран от #27

  • 15 Джо

    14 15 Отговор
    Тоя пич ми е малко като карикатура на Ники Кънчев... а и кофти е родителите ти да не знаят бъкел английски като те кръщават
  • 16 Майна

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "хакер":

    Надявам се да се замислиш, следващи път когато обиждаш без да знаеш кой и защо..НЯМА ДА ПРОДЪЛЖАВА ТОВА ПОВЕДЕНИЕ НА ВСЯКО НИВО, НЕНАКАЗАНО....
  • 17 bul

    24 8 Отговор
    да Ви е я честита ЧАЛГАРИЯ !...
  • 18 ЦвЦв

    9 6 Отговор
    Този е дърт и грозен п.. Ал и в НС ще им викат имате думата мутри вън и тези хайде през вратата.
  • 19 ЦвЦв

    9 23 Отговор
    А маята е побесняла и пак ще я хване рака, господ си знае работата.
  • 20 Ива

    16 5 Отговор

    До коментар #10 от "хакер":

    БАЙ БАЙ МУТРО .... НАКРАЯ ТЕБ ЩЕ ТЕ ХАКНАТ .... ЧЕРИ ИДЕ
  • 21 йосич

    13 4 Отговор
    От калибър 7.62 се страхува най много.И от азиатски трипер.
  • 22 Лустрация

    13 2 Отговор
    Съд и затвор за такива!
  • 23 гост

    21 7 Отговор
    ох писна ми, този 100 партии смени, никой не го харесва, присламчи се при мутрите на мая и пак акъл дава.... то бива наглост и бедата е,че изобщо не му прави впечатление. Ето от такива политици трябва да се пазим хора - този навсякъде де що е могло е лизал - десни, баце, Пръмова, сега Мая ужас ужас

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 4-73 печели

    7 6 Отговор
    Руса ке изведе България, лошото си отива
  • 26 Исус Христос

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Е как да се пазим,те вече ни го тропосаха.Сега са в голяма еуфория,но нали знаеш за сметките без кръчмаря.Славчо няма как да направи правителство.С кой?

    Коментиран от #49

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Отврат

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо КуРтИ":

    Еййй, как всички скочихте на умряло куче нож да вадите бе, къде бяхте до сега бе, защо дремахте по сенките. А въпросната персона да не се прави на ни лук яла, ни лук мирисала и той в транспортната комисия на НС чешаше топките на умрялото вече куче.
  • 29 мемиш ага

    7 3 Отговор
    Борисов се държи нагло и ....Така обича Бай Ставри,това го възбужда.Той си пада малко садомазо...
  • 30 Винкело

    12 2 Отговор
    Я! Още една прелетна птичка отръскала перушинките и запърхала с крилца пречистена! Че тоя беше коалиционен депутатин на Куневата и на Бацата в предишния парламент бе!
  • 31 Тихххххооооо

    6 0 Отговор
    Въртят Ви заради парите!
    Не им вярвайте какво говорят гледайте жестовете, но те са противоречиви, защото са обиграни тарикати и искат да има пари за да доминират.
  • 32 Цар Вул

    8 3 Отговор
    Още като ген сек Винету си беше доказан селски бек! Ама сички офчици: "Бате Бойко, Бате Бойко". -по-голема еуфория и от идването дедо Симеон! На ви ся Бате Бойко, На ви и Пеевски, и сие. А тея от Любовното трио къде бяха последните 10 год? Ама ся за няколко месеца /предизборно/ големи критици на системата. Славчо и той години наред трупа рейтинг за проамериканската БТВ, прави реклама на Боко... и от шоуто му една серизона критика не е имало към безобразията в Бг и по света. Ама за Орешарски веднага спретна една поръчкова песен - време е накй да изхвърли боклука. Изпя някоя и другра възрожденска песен в Англия, кара носталгия и -хоп, втора сила. А двете дружки БСП и ДПС въобще не ги коментирам. Ясно е че четири от партиите са антиГЕРБ, до тук добре, но дали са ЗА националните интереси, там вече не се знае, това че някой вика с пълно гърло - време е за промяна, нищо не гаратинтаира, то на хората им мина младостта ей така в надежди голи
  • 33 кобрети

    13 1 Отговор
    А, ти настимирчо, на кой целува задните части пък и предните на панталоните допреди две години - ПОМНИШ ЛИ
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Електра

    13 2 Отговор
    Тоя е най гнусния бивш слуга, от шайката на баба Ку, продал се сега на бабичката от Костинброд.
  • 36 възмутен

    13 1 Отговор
    Този пак ли се натиска за Парламента?Да не би да разчита,че хората имат къса памет?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бай Шиле

    11 2 Отговор
    Тоя лакомник върне ли се в Парламента,чакайте задължителни пролетни гуми.Мая може ли да обясни защо го взе тоя мошеник.
  • 39 възмутен

    10 3 Отговор
    Тоя колко партии смени? Честита ви ПРОМЯНА.
  • 40 Хахахахахах

    9 3 Отговор
    Откъде го изкопахте този попържляк бе 😂 Прилича ми на оня дето вика "Къде е батко". Ако са ви такива депутатите емиграция незабавно...
  • 41 ама ти сериозно ли

    6 2 Отговор
    Какви ги дрънкаш, човеко? Как е възможно да се казва на бялото черно. Но и Борисов си мълчи. Слуша какви ли не неща за себе си, невероятни и още по-невероятни глупости и изобщо стои си човекът над тези неща и това е. Да беше направил една пресконференция и да отговори веднъж за винаги на всичките им глупави въпроси. Да беше отишъл в Парламента. Като не обръща внимание на ей тези /като този/ и те си мислят, че го е страх и че е виновен. Нямало свобода на словото в България!!!!! Точно от тази свободия сме на този хал сега - да оскверняваме Парламента с какви ли не ......оф, няма да кажа.
  • 42 психиатър

    8 2 Отговор
    Мая е отвратителна, амбициозна провинциалистка.Доказва го освен личния и живот и това с кои се сдуши,само и само да влезе във властта.Нищо лично,казвам го като медицинско лице.
  • 43 възмутен

    6 1 Отговор
    Вярно е,че Борисов се държи нагло.А ти бе лакомник как се държиш? защо НАП не ти направи една ревизия на ФЛ?
  • 44 Демократична България

    4 2 Отговор
    БОКО ЧАОООО

    Коментиран от #54

  • 45 Анализаторр

    3 1 Отговор
    Пожарникар, физкултурник, как да се държи?
  • 46 Да ама не

    6 1 Отговор
    Настимире, че трябва да се направи пълна ревизия на управлението на банкянкия толуп е ясно, само внимавайте със закона за движение по пътищата, щото не съм забравил какви идиотщини предлагахте и ти и другия начело на комисията по транспорта за наказания на шофьорите и мисля че донякъде и заради тази ви дейност на предишните избори не влязохте в НС, така че опичайте си акъла ако пак ви хрумне да ни щавите!!!
  • 47 Мая

    1 0 Отговор
    Къде е Янек?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Исус Христос":

    Прав си колега, ама държавата без правителство не отива на добре
  • 50 Караибрахим

    1 1 Отговор
    Партиите на статуквото са по пързалката. И Герб и Бсп и Дпс. А сега Дпс има малко повече гласове от Турция в сравнение с 2017, но в страната не е така. И те губят електорат. А при нови избори до няколко месеца, Герб, Бсп и Дпс ще са още по-надолу. ХОРАТА СЕ ОТЪРСИХА ОТ СТРАХА.
  • 51 Избирател

    2 0 Отговор
    Тоя има най малкото основание, да бъде нравствен и морален коректив, на който и дае в страната! Нагло и по мутренски се държи Мая Манолова и всички, които сте около нея. В току що проведените избори народа черно на бяло ви показа на кого има доверие да го управлява. Глас народен, глас божии, но за такива безбожници като вас, това е без значение! Дай ви на вас, скандали, предизвикателства, демонстрации, "отровно трио", "мутри," вулгарно, цинично и аморално поведение, протести с хвърляне на павета, домати, яйца и развалена риба по сгради, долнопробни обиди към министър председателя и към всеки, който се опита да ви възрази и какво ли още не? Засрамете се!
  • 52 Доктор Менгеле

    1 1 Отговор
    Единствената опция за баце е бързо да бега.От партияВолт са му приготвили 220волта.Аа щех да забравя Гешев Цацаров Ко ще ги прайм..Дайте идеи.
  • 53 Рачко Пръдлето

    1 0 Отговор
    И ти си нагъл като мутра, ама драскаш ли,драскаш.
  • 54 ИНМВ

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Демократична България":

    Комунистите са аулт. Червените мутри са вън, е някои по затворите ще си останат, а други ще се крият от червената бюлетина.
  • 55 Биволъ

    0 0 Отговор
    Сега след като Бойко "падна", Черепът ще се завърне ли?
  • 56 червен

    0 0 Отговор
    боко не е мутра.ТОЙ ИМ Е СЛУГУВАЛ
  • 57 malkija

    1 0 Отговор
    Още един измисленяк!
  • 58 Внук Пунто

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо КуРтИ":

    Абе този нормален ли е в две секции А бе това да не е протест от дваисет души и пет да са стрени от полицията Откраднати ви са 40-50% от гласуподавателите Радваи се че влезахте Кои ви брои за партия или хора
  • 59 ЛАВРЕНТИ

    0 0 Отговор
    АБЕ ТОВА ЛИ Е ЕЛЕКТРОТЕХНИКА НА МЕТРОТО? Е ТАКА ЛИ НЯМА КОЙ ДА ГО ГРЪМНЕ?
  • 60 Няма кой и защо да убива Борисов,

    1 0 Отговор
    Смачка е бизнеса на този и онзи с Приятели.!Какво значат някакви си хора?? ! Брата на Сретан бил донесал 3милиона Долара кеш, да не Естрадират Сретат, 3 човека взели по милион но го предадоха на Холанците!! "Това го знаят очевидци те, бащиците може да са му сърдите още, може и не!!" Народната Любов" е много силна към Борисов!! Страх гое, че Гешев ше Отлети" и по него е и той!!
  • 61 Държал се като Мутра Нагло??

    1 0 Отговор
    А как да се държи??