Last news in Fakti

23 Юни, 2021 22:11 5 433 6

Н. Пр. Дзуколи: Предизвикателство беше да сме до нуждаещите се и да пазим доброволците (ВИДЕО)

  • н. пр. урсула дзуколи-
  • малтийски орден

Тя припомни, че Орденът има хилядолетна история и винаги е трябвало да отговаря на предизвикателствата на времето

Н. Пр. Дзуколи: Предизвикателство беше да сме до нуждаещите се и да пазим доброволците (ВИДЕО) - 1

В началото беше голяма дилема с COVID-19, защото ние сме свикнали да сме до нуждаещите се и бедните. Вирусът беше много непознат и за нас беше трудно едновременно да не изоставяме тези хора и да предпазим нашите доброволци и членове от вируса, за който не знаехме какво представлява. Това заяви в студиото на ФАКТИ Н. Пр. Урсула Дзуколи, посланик на Суверенния Малтийски Орден в България.

"Намерихме нови подходи. Конкретно в България по време на двата локдауна искахме да помислим за най-нуждаещите се. Започнахме проект с хранителни продукти - да даваме продукти от първа необходимост на най-пострадалите от ограниченията. Практически започнахме на Великден 2020 г. Духът на нашата мисия е същият", коментира Н. Пр.

Тя припомни, че Орденът има хилядолетна история и винаги е трябвало да отговаря на предизвикателствата на времето.

"От дълги години имаме практика, свързана с деца, които са под специален статут в социални домове. Помагаме им активно от 2013 г. Заради пандемията правим само онлайн срещи. Всяко лято водим един такъв дом с деца на море, миналата година обаче не можахме да го направим. Тази година ще ги заведем", съобщи Дзуколи.

"Голям проблем са за нас хората, които се обявяват за "рицари на Малта", но не са към Суверенния Малтийския Орден. От една страна това е реклама за нас - щом ни имитират значи си заслужава това, което правим. От друга страна те крадат нашето име, реноме, традиция, които сме градили хиляди години. За съжаление, често те не са подбудени от религиозни мотиви или от желание да правят добро. Понякога при тези алтернативни ордени се стига до една суета, желание да покажеш, че си част от нещо по-специално. Трябва човек да е много внимателен, защото често членството и сътрудничеството с подобни фалшиви ордени води до внасяне на суми, които не винаги са свързани с чист бизнес. Не казвам, че в България е така, но има много такива случаи", коментира тя.

Целия разговор с Н. Пр. Урсула Дзуколи гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман от тези

    6 0 Отговор
    Урсули

    Коментиран от #4

  • 2 Рад

    10 0 Отговор
    За всякакви.... сме разтвори ли портите на държавата, а после защо сме на това дередже? То не са темпелиери, то не е малтийски орден, то не са масони, то всякаква западна изгъзици има почва у нас, все неща далече от българското.
  • 3 честен ционист

    3 0 Отговор
    Джендърът раздава ордени на братята Ганчовци.
  • 4 Брендиманска

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аман от тези":

    Тая е орангутан, а оная в Белгия примат. М.05.2021 арката на Дарвин теирия🙊край Еквадор се срина
  • 5 12345

    1 0 Отговор
    Тоя мъж да се беше обръснал като хората, като е решил да се прави на жена ! Рицарите се обръщат в гроба!
  • 6 Ягуар

    0 0 Отговор
    А, не. Нито сме ви викали,нито сме ви искали помощта! Вървете си у Малта и си я оправяйте! Малтийски орден - това е връзката на Ватикана с английските тайни служби! Марш от България!