Last news in Fakti

7 Август, 2014 12:21 1 586 7

Майдана отново пламна

  • майдан-
  • киев-
  • протест

Протестиращите се опитват да изблъскат органите на реда в страни от площада

Отново избухнаха безредици на Майдана в Киев. Те бяха провокирани от желанието на столичните власти да разчистят остатъците от палатковия лагер, който възникна по време на протестите срещу бившия президент Виктор Янукович.

УНИАН припомня, че киевските власти са помолили активистите сами да приберат палатките. Представителите на самоотбраната на Майдана отказаха да изпълнят молбата.

Активистите от Десен сектор в знак на протест започнаха да палят гуми и покъщнина. За минути площадът се изпълни с дим. Обитателите на палатковия лагер започнаха да хвърлят срещу дошлите полицаи камъни и коктейли Молотов.

Протестиращите се опитват да изблъскат органите на реда в страни от площада. По-рано сутринта те разбиха барикадите в центъра на Киев. Задържани са близо 20 души, в които са намерени коктейли Молотов.

Площадът в Киев стана арена на проевропейските протести от края на миналата година, които доведоха до свалянето на проруския президент Янукович и размирици в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 1 Отговор
    Ааа такааа, изненадващо развитие за "демократите" от ЦРУ...
  • 2 nakata88bg .

    1 1 Отговор
    Площадът в Киев стана арена на проевропейските протести от края на миналата година, които доведоха до свалянето на проруския президент Янукович - кое му беше "про-руско" на Янукович???

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "nakata88bg .":

    кое му беше "про-руско" на Янукович???
    Много лъжеше и крадеше ! Гузен негонен бяга, на първата пресконференция след като напусна Украйна обеща, че ще се върне ! Защо не се върна ? Като видя дебелия, забрави род и родина, забрави за президентската клетва подви си опашката и избяга, като куче ! А сега мълчи като някоя пунда и носа си не показва даже и това ми било президент и върховен главнокомандващ ! МИШОК
  • 4 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "nakata88bg .":

    руското му е, че избяга в русия и е от руски произход,а освен това водеше и проруска политика.

    Коментиран от #6

  • 5 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор
    Янукович в един момент си беше въобразил, че има възможност,да краде от 2 места едновременно,а които се опитва да седне на 2 стола,обикновенно пада на земята.
  • 6 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Та нещо за Майдана да кажеш...

    Коментиран от #7

  • 7 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Монго":

    кво да кажа,краините в украйна не са съгласни да не ги забелязва никой ,у нас също имаме такива ,които също търсят внимание по този начин.
Новини по държави: